Geocachen met Jolien & Jenno in Hong Kong

Als wij op vakantie gaan vinden we het heel belangrijk dat er veel Geocaches in de buurt zijn, want zeg nu zelf, wat is reizen zonder Geocachen.. 😉 Hong Kong stond al een tijdje op onze verlanglijst, en er waren ook voldoende schatten verborgen. Alleen is het niet zo gemakkelijk om te Geocachen in Hong Kong omdat het natuurlijk een grootstad is wat wil zeggen dat er ook enorm veel mensen zijn die geocachen niet kennen (muggles). De behuizingen van de caches zijn stuk voor stuk heel klein, en door de hoge gebouwen in de stad had onze gps best veel afwijking.

Geocachen en … slangen!

We hebben het ook aangedurfd om (op teenslippers!) naar een prachtig stukje wildernis te gaan om te Geocachen. Na even zoeken naar de cache vonden we de cache en groot was onze verbazing toen er op de cachebehuizing een fluo papiertje zat waar op stond ‘WATCH OUT FOR SNAKES’. We waren niet echt onder de indruk: slangen zitten toch overal in zo’n landen? In de behuizing zelf zat er nog een briefje waarin uitgelegd was dat er op deze verstopplek van de cache zelf al 2 maal een slang gespot was, en het bleek dan ook nog eens een giftige slang te zijn.  In alle paniek hebben we snel de cache teruggestopt en met onze benen vol met muggenbeten het bos uit gelopen.

Gelukkig geen slang gezien, tot ik uiteindelijk merkte dat ik in alle haast mijn zonnebril verloren was. Even memoriseren en ik herinnerde me dat ik deze nog op had tijdens het zoeken van de cache… De zonnebril was best wel duur, dus wou ik hem wel terug dus keerden wij terug naar de plek van de cache en in plaats van op cachejacht waren we nu op zonnebriljacht. Met de waarschuwing van de slangen indachtig daar beginnen zoeken tussen het struikgewas, op zo’n moment hadden we best wel wat schrik. De zonnebril werd snel gespot en zonder slangen in de buurt. Snel de bril gepakt en ons uit de voeten gemaakt. We hebben daarom ook besloten om tijdens onze verdere vakantie in Hong Kong niet meer zomaar in short en teenslippers de wildernis in de trekken …

Van onze zoektocht naar geocaches in Hong Kong hebben we ook een leuke video gemaakt.

Blog en video gemaakt door Jolien&Jenno

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.