Geocachen in Vancouver en Seattle

Afgelopen week was ik aan de andere kant van de wereld voor een beurs van 3 dagen in Seattle. Voor drie dagen over en weer vliegen leek me niet echt opportuun, het is immers al snel 10 uren vliegen via een rechtstreekse vlucht. Daarom er ook nog enkele dagen Vancouver in Canada bijgenomen om eens te kunnen proeven van Canada.

Het centrum van Vancouver is vrij groot en met geen enkele Europese stad te vergelijken. Met de hop on hop off bus krijg je snel veel te zien van de toeristiscanade-place-cache-vancouverche trekpleisters zoals Granville Island, de totempalen in Stanley Park en de leuke restaurantjes in Gastown. Uiteraard kon ik het niet laten om ook te geocachen in Vancouver, met de vele plekjes waar gratis wifi is kon ik via de geocaching app een goed gewaardeerde cache lokaliseren aan de Canada place op de Vancouver Pier. Dit is de plek waar de cruiseschepen aanleggen en waar dus vrij veel volk loopt, groot was dan ook mijn verwondering dat ik hier zo’n grote geocache kon vinden. De cache zelf is te vinden op een trap met veel mogelijke verstopplaatsen, maar uiteindelijk hangt hij heel erg zichtbaar wat hem ook subtiel maakt.  Een beetje prutsen aan het slot en deze was gevonden.

Enkele dagen later in was ik in Seatlle, niet zo’n bijzondere stad op de Space Needle na waar ik ’s avonds de lift nseattle-zicht-uit-space-needleaar boven heb genomen om een prachtig zicht te krijgen op Seattle in het donker. Na de beurs had ik ook nog even tijd genomen om enkele geocaches te zoeken, hier niet echt bijzondere geocaches tegengekomen. 3 klassiekers: Een cache onder een dop van een paal, een magnetische nano-cache (zat subtiel weggestoken) en een fake uitgeholde steen in een bloembak. Uiteraard is Seattle een grote stad met heel veel mugglers, wat het moeilijker maakt om hier grotere en bijzondere caches te verstoppen. Hiervoor moet je volgens mij meer uit de steden weg gaan.

Kortom mijn eerste geocache ervaring aan de andere kant van de grote plas viel bijzonder goed mee, zeker de cache in Vancouver die je zeker eens moet zoeken mocht je in de buurt van die stad zijn. De cache noemt dan ook zeer toepasselijk Canada place cache.