Geocaching in Eindhoven

Toen ik een kleine 15 jaar geleden in de buurt van Eindhoven kwam wonen, wist ik weinig van deze stad. Ja natuurlijk, het Evoluon (die discusvormige koepel waar een leuke cache ligt: GC62J9Z) kende ik van een schoolreisje tijdens mijn tienerjaren. En dat Philips zijn grondvesten in Eindhoven heeft, wist ik ook nog wel. Je kan er de multi Lampecache (GCHV8T) lopen met alle bezienswaardigheden van de lampenfabriek in Eindhoven. Maar daarmee hield mijn kennis over Eindhoven op. Als Nederbelg was er nog veel te ontdekken. En als fervente wandelaar trok de binnenstad me niet echt.

Eindhoven meer dan het Evoluon en Philips

Waarom moet je dan Eindhoven uitkiezen voor één dagje of meer te gaan geocachen? Ben je een gelegenheids cacher, een mooi-weer cacher, of een echte ‘die-hard’, in Eindhoven kun je je hartje ophalen. Voor elk wat wils: simpele traditionals (Strijp U: GC3FG1Q) of multi’s (Rond ’t Hofke: GC5CWQN) en wherigo’s (Duckstad – Katrien: GC3MP84) die je mooie plekjes van de stad laten zien. Wil je alvast wat huiswerk maken? Dan liggen er genoeg mysteries op jou te wachten. Kijk een keertje naar de puzzelcaches van hansanita, HappieS, Me’Laine en Red.Pony. Menig uurtjes ben ik op winteravonden zoet geweest met het zoeken naar de oplossingen.

Eindhoven is groener dan gedacht

Toen ik 8 jaar geleden kennismaakte met Geocaching leerde ik de stad op een hele andere manier kennen. Eindhoven is een groene gemeente. Tussen de woonwijken vind je veel parken en plantsoenen. Het is de groenste stad van de grootste 5 steden van Nederland. Zo leerde ik plekjes kennen waar ik voorheen geen weet van had.

Groote Beek bij BlixemboschGC508BP
Het Bakhuisje nabij BoktGC3HRZ0
Natuurgebied de BogtenGC36E86
Samen Spelen, Samen DelenGC4V5XP
Park van MeerhovenGC6DW76

Geocaching Eindhoven - Genneper Watermolen Geocaching Eindhoven - De Genneper Watermolen

Eén van mijn favoriete plekjes zijn de Genneper parken en het Stadswandelpark ten Zuiden van de stad. De rivieren de Dommel en Tongelreep meanderen daar door het landschap. Ook hier weer genoeg caches waardoor je op prachtige plekjes komt (GCJRQF, GCJK03, GC71ZMQ). Vlakbij liggen ook de Klotputten, nog zo’n mooi stukje natuur. Ik wandel er vaak met de hond langs het beekdal van de Dommel met akkers, ruigtes en loofbosjes.

Stratumse Heide: mijn absolute favoriet

Ietsje verder ten Zuidoosten van de stad, aan het knooppunt Leenderheide, ligt op de rand met de bebouwing de Stratumse Heide, een natuurgebied van zo’n 110 ha groot. Heuveltje op, heuveltje af: smalle paadjes kronkelen door de bultige heide en langs een paar vennen. Vroeger was het stuifzand. Er is veel afwisseling tussen heide en bos. In het gebied kan je ook oog in oog komen te staan met Schotse hooglanders. En dat op een steenworp afstand van de binnenstad. Caches in dit  gebied: (GCBB15, GC2N034, GC3MTAM).

Geocaching Eindhoven - Fietsen in EindhovenAl fietsend prachtige stukjes van Eindhoven ontdekken

Beetje reclame maken voor mijn eigen caches (GC4KTBX, GC4KTBT, GC4KTBV, GC4KTBW): alle eer aan Cache-Hopper die in 2013 deze 4 letterboxen ‘Rondje Eindhoven’ online bracht. Een kleine 2 jaar geleden adopteerde ik deze caches en sindsdien zijn het mijn kindjes geworden. Een GPS heb je alleen nodig om de eindcaches te zoeken en vinden. De 4 fietsrondjes zijn gebaseerd op de fietsroute ‘Rondje Eindhoven’ uitgezet en bewegwijzerd door VVV Eindhoven. Je volgt gewoon, zonder GPS, de groene zeskantige routebordjes. Neem de foto’s mee en herken ze onderweg. Zo bekom je gegevens om de stash te vinden.

Happy Hunting!

Must do geocaches in Eindhoven

Enkele geocaches die je zeker en vast gedaan moet hebben wanneer je maar een beperkte tijd hebt zijn de volgende:

`t valt niet mee……!!!!GC468JKEen hele leuke traditional geocache, maar geen simpele oppikker.
Sightseeing & shopping in EindhovenGC1PZH0Deze multicache neemt je mee naar unieke plaatsen in Eindhoven, leuke winkelstraten en verschillende musea.
Hole in OneGC6GJA3Langs het Beatrixkanaal en golfbaan Welschap ligt deze reeks met 10 caches.
De Ondergedoken WagonGC2KHCBEen mysteriecache als eerbetoon aan de helden van WOII

Actieve cache gemeenschap

Eindhoven kent een actieve cache gemeenschap. Dat zie je ook aan het aantal caches die er liggen. Jaarlijks worden er ook een aantal leuke events georganiseerd. Zo staat tijdens het eerste weekend van september het MEE-event op het programma. Altijd leuk om andere geocachers te ontmoeten, te geo-kletsen of samen op pad te gaan. Misschien het eerste weekend van september afzakken naar Eindhoven om hieraan deel te nemen? Je zal je in ieder geval niet hoeven te vervelen.

Welkom in Eindhoven!

 

Blog geschreven door Inge-de-Mol

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.