GG5: Het Gentsche Geokasjing Sosseteit event

We zijn bijna half september en hier in Gent en omstreken (waar wij afkomstig van zijn) is het voor geocachers een periode om naar uit te kijken. Reeds voor de 5de keer heeft de Gentsche Geokasjing Sosseteit hun event. Hoewel we nog nooit aanwezig konden zijn, gg5moeilijke datum voor ons, kijken ook wij er heel erg naar uit. Enkele dagen geleden kondigden ze immers 285 nieuwe geocaches in en rondom Gent aan en wat we van de GGS mogen verwachten zijn stuk voor stuk kwaliteitsvolle caches en zeer mooie wandelingen.

Het leuke aan de geocaches van de GGS is de variëteit in de caches: traditionals, die meestal in series liggen, uitdagende multi caches en breinbrekende mysteries waar je echt lang op kan puzzelen. De series zijn uiteraard vaak populair, maar de mysteries zijn zeker aan te raden: het is nog zo plezant om een cache te vinden waar je op voorhand al even hebt voor moeten zoeken om de finale geocache coördinaten tevoorschijn te kunnen toveren.

Tijdens het 3de GGS event kwam er de S.W.A.G. geocache reeks, een reeks die alles – maar dan ook echt alles – omvat en verspreid ligt over Gentbrugge, Heusden en Laarne. De reeks begint met een heleboel traditionals waar je informatie te pakken krijgt van enkele handlangers Deze informatie kan je gebruiken om enkele multi-caches tot een goed einde te brengen waar je een volgende reeks slechteriken moet verslaan. Deze zullen jou informatie bezorgen voor enkele mysterie caches die dan uiteindelijk tot het bijzonder moeilijke einde van de S.W.A.G. reeks leiden. Dit was een pracht van een reeks, heel leuk in elkaar gestoken met een perfect thema en begon heel simpel en werd stelselmatig moeilijker en moeilijker.

Van vorig jaar (GG3.5) zal voornamelijk de Rode postbussen en Wiskunde reeks bijblijven. Een reeks mysteriecaches die allemaal een wiskundige puzzel hebben dat je steeds een afstand en een hoek zullen bezorgen. Daarnaast moet je op zoek naar alle postbussen in Merelbeke van waaruit je dan aan de hand van de boguscoördinaten van de postbussen een projectie moet maken naar de finale locatie van de caches. En uiteraard levert iedere geocache een deeltje op van de puzzel van de bonus geocache. De Rode postbussen en Wiskunde geocachereeks is echt ook een aanrader voor iedereen die een dagje in de buurt is van Merelbeke.

Even snel dus kijken wanneer we het eerst gaatje vrij hebben in onze agenda om ons te storten op de nieuwste geocaches van de Gentsche Geokasjing Sosseteit en hopelijk laten we ons weer verrassen met de inventieve caches.