Herfstwandeling in de Blaarmeersen

Het recreatiedomein de Blaarmeersen in Gent is bij iedereen wel gekend om zijn uitgebreide sportinfrastructuur en de grote vijver met strand waar je tijdens de zomermaanden over de koppen kan lopen en nauwelijks een plaatsje kan vinden om je handdoek te leggen. Dan is het in de Blaarmeersen in de herfst heerlijker toeven voor een mooie herfstwandeling.

paddenstoelen

Om de drukte te vermijden besloot ik om er een zondagmiddag uit te pikken, de voetbalmatch Club Brugge-Anderlecht was bezig dus dacht ik dat het wel min of meer rustig zou zijn. Viel dat tegen, ik kwam nog maar het domein opgereden of ik had al door dat er hier een Crosscup gelopen werd. Even getwijfeld om door te rijden naar de Bourgoyen, maar uit nieuwsgierigheid toch maar gebleven (ook al omdat dochterlief dan eindelijk buiten kon).

Wat zo’n event met zich meebrengt is dat alle aandacht op het event gericht wordt, wat het dus als geocacher handig maakt om ongezien in bomen te klimmen of onder bankjes te kijken. Zo dus ook op de pier in de Blaarmeersen: tijdens een zomerdag mag je het vergeten om hier ongezien te kunnen loggen. Maar nu tijdens de herfst of tijdens een event als de Crosscup kan je de cache op de pier in de Blaarmeersen ongestoord zoeken en loggen.

Geocache Blaarmeersen Pier

De wandeling werd verdergezet in het bos langs de camping in de Blaarmeersen. Zo zagen we oVroege vogels geocacheok eens de nieuwe klimzaal van Bleau Gent, toch alleszins langs de buitenkant. De lengteklimbanen zien er impressionant uit en ook de dochter was geboeid door de leuke kleuren van de banen en handgrepen.

Verder in het bos naar de watersportbaan op, vonden we ook nog de vroege vogels cache. Door het dichtbegroeide bos hier toch even moeten zoeken om deze te kunnen spotten, maar deze is wel leuk gedaan. Op de terugweg naar de auto nog volop van de herfst met zijn prachtige kleuren en paddenstoelen genoten wat ook prachtige plaatjes opleverde. Zo waren we toch eens buiten geweest op een kille herfstdag en daarnaast hebben we de junioren kunnen aanmoedigen met hun loopprestaties in het zand van de Blaarmeersen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.