Jinxy’s fieldpuzzels: geocachen met een uitdaging

Je kan kwantitatief geocachen door snel pottekes achter een boom te zoeken met een lage moeilijkheid en terreinrating of je kan kwalitatief geocachen en op zoek gaan naar geocaches waar veel werk is in gestoken en die je niet op één, twee, drie open hebt. Zo ook de 5 geocaches van hoppajinxy die liggen in het Meetjesland liggen tussen Aalter en Merendree. Deze 5 geocaches zal je allemaal vrij eenvoudig vinden, maar om deze te kunnen openen zal je net iets langer nodig hebben. Ze liggen ook niet echt in elkaars buurt, maar sommigen zijn zeker de moeite!

In Aalter kom je onder Aalterbrug terecht, dagelijks rijden hier enkele duizenden mensen nietsvermoedend over een toffe cache: Aalter brug (air log). Het enige nadeel is dat je er niet alleen bent: onder de brug zitten veel vogels en je kan het al raden, je moet je hier een weg banen tussen hun uitwerpselen. Je komt best ook niet alleen om deze te pakken te krijgen en daarnaast zal je ook een fietspomp nodig hebben.

Jinxy Hansbekebrug cryptex

Enkele kilometers verder zal je de volgende cache van hoppajinxy vinden op Hansbekebrug. Hier zal je iets langer moeten zoeken naar de cache en de kleine medemens onder ons zal er alvast niet aankunnen. Eenmaal je de cache gevonden hebt zal je een cryptex vinden die je met behulp van de oud Romeinse Taal- en Letterkunde zal kunnen oplossen. Zorg dat je scherp en waakzaam bent om alles vlot te kunnen spotten.

Iets zuidelijker aan de op- en afrit van Nevele zal je 2 andere jinxy-caches vinden: Cromekes brug (puzzle box) en blow me up. In de flank van Cromekes brug zal je een vrij zware puzzel-kubus vinden. Een kleine hint kan je vinden in de listing, krijg je hem echt niet open neem je best even met de co contact op. De blow me up cache is inventief in elkaar gestoken, na een korte wandeling vanaf de straat langs het veld zal je deze cache snel spotten. Met behulp van een ballon zal je deze kunnen openen, de ballonnen zijn voorzien in de cache zelf maar neem voor de zekerheid er toch maar eentje mee.

Jinxy Cromekesbrug puzzel    Jinxy blow me up

De laatste in het rijtje jinxy-caches (met veldpuzzel) ligt in Merendree in een bosje naast de brug over het kanaal: Don’t be fooled. Een vogelnestkastje met een belangrijke lade vol gaten, cijfers en enkele tools om de cijfercode van het slot tot het logboek te vinden. Door het dichtbegroeide bosje zal niemand je kunnen zien en dat zal ook nodig zijn want hier zal je naar alle waarschijnlijkheid even op staan zoeken: don’t be fooled is de boodschap.

Jinxy don't be fooled

Met deze 5 geocaches kan je vrij snel een middag vullen, de afstand en de moeilijkheid van de puzzels van deze caches zorgen daar wel voor. Mocht je eentje niet vinden kan je even contact opnemen met hoppajinxy, met een of meer tips zal hij je wel redden.

2 reacties op “Jinxy’s fieldpuzzels: geocachen met een uitdaging”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.