“Risk” by The 8-Team: T4 caches in West-Vlaanderen

Impressies van een cacher – Peter Cloet (aka deCloetjes)


“I love it when a plan comes together” – Hannibal Smith


Met de lancering van een korte teaser net voor de zomer op allerhande sociale media, werden de gemoederen én vooral de hartjes warm gemaakt bij verschillende T4+ cachers. Toen de reeks dan eindelijk gelanceerd werd, was het ook meteen duidelijk dat de intussen hoog oplopende verwachtingen hier volledig zouden worden ingelost.

T4+ (lees: terreinrating 4 sterren) Caches: Niet iedereen loopt er wild van. Sommigen staan er zelfs ronduit afkerig tegenover. Maar voor wie van dit soort avonturen houdt, is deze reeks toch wel een absolute “must-do”. In ware “Renaissance Man” stijl worden zowel hersenen als branie op de proef gesteld. Beide zijn absoluut noodzakelijk om de vooropgestelde missies tot een goede einde te brengen.

De reeks bestaat uit 31 caches aangevuld met een bonus die je pas kan ontdekken als je alle voorgaande missies succesvol hebt volbracht. Op uitzondering van de vaarcaches, bevatten de mooie, verzorgde én duidelijke listings allemaal een puzzel waarmee je de start coördinaten van elke missie kan bepalen. De ingesloten puzzels zijn misschien niet altijd even makkelijk maar uiteindelijk toch wel best doenbaar. Bij iedere puzzel is het telkens toch wel vrij snel duidelijk waar de klok hangt, enkel de klepel laat zich soms wel eens een tijdje zoeken.

risk-1

West-Vlaanderen als landschap

Het veldwerk, tja, het veldwerk zit zeer knap ineen. Je wordt er getrakteerd op mooie, inventieve, verzorgde tags en containers, dit op telkens weer goed gevonden locaties. Die locaties mogen dan wel wat verspreid liggen over het West-Vlaamse land, ik denk dat het publiek dat door deze reeks wordt aangesproken dat helemaal niet zo erg vindt. Die hebben trouwens toch doorgaans te veel materiaal bij om lange wandelingen te maken.

Het veldwerk valt grotendeels uiteen in twee delen. Tot aan #22 word je voornamelijk geconfronteerd met waders, drijvers en klauterboompjes. Er zitten ook twee matige klimmers bij die je zonder materiaal – of tenzij met een wel héél lange ladder – niet kan bereiken. Tot hier is alles best haalbaar voor iedereen die wat van avontuur houdt.

Vanaf #23 gaat alles dan toch wel in stijgende lijn omhoog en wordt allemaal wat pittiger. De tags en field-puzzels worden steeds moeilijker en je ziet ook dat de vijand hier duidelijk meer weerstand gaat bieden. Ook het fysieke wordt uitdagender met als klap op de vuurpijl de bomen bij #31 waarbij de klimmers worden getrakteerd op boompjes om de vingers bij af te likken. Ik raad dan ook ten stelligste aan dat de onervaren cachers zich hier laten vergezellen door cachers die al wat meer watertjes doorzwommen hebben.

risk-2 risk-3

Ikzelf heb de reeks – kort nadat ze uitkwam – samen met mijn klimbuddy Koert (aka KAJ22) gedaan. Na drie uitstappen – die in totaal toch wel 24 uur in beslag genomen hebben – konden we dan eindelijk onze namen als tweede in het logboek van de bonus bij schrijven. Het hoogtepunt vonden we trouwens nog steeds de bomen “Adam” en “Eva” die – naast een heerlijke klim – ook nog eens spectaculaire selfies opleverden. Meteen het einde van een fantastisch avontuur dat we ons nog lang zullen verheugen.

Zoals ik mijn logs al vermeldde, bepaalt deze reeks – wat mij betreft – op dit moment heel duidelijk de norm voor T4+ geocaches in België. Een absolute aanrader!

Hier kan je een compleet overzicht vinden van alle RISK-caches. Iedere cachelisting is bereikbaar door op de titel te klikken.

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.