TB-race 2017

Travel bugs en travel coins kom je af en toe wel eens tegen tijdens het geocachen. Sommige geocaches hebben hier soms specifiek een plekje voor voorzien in hun cache. Maar wist je dat er voor travel bugs en coins ook heuse races bestaan?

Zo zal er in 2017 reeds voor de 3de keer een Belgisch-Nederlandse Travel Bug race plaatsvinden na 2 geslaagde vorige edities in 2015 en 2016 met respectievelijk 46 en 102 deelnemers. En naast de eer om deze race te winnen zijn er uiteraard ook enkele mooie prijzen te winnen zoals 1 jaar Geocaching Premium lidmaatschap en cadeaubonnen voor Geocache-spullen. Je hoeft je geld niet in te zetten op 1 paard, je kan (indien je wil) met maximum 3 tratravel-bugsvel bugs of coins deelnemen aan de race.

Het doel van de TB-race is om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Je kan punten voor je travel bug verdienen met het aantal afgelegde kilometers, drops door Premium-members, bezochte landen binnen de EU,… Maar ook door specifieke maandopdrachten te voltooien zoals het bezoeken van geocaches die evenveel sterren moeilijkheid als terreinrating hebben of geocaches die net nieuw zijn in die maand. Maar je kan je Travel Bugs ook zelf punten laten verdienen en dit door TB’s van andere deelnemers verder op weg te helpen.

Het startschot voor deze race vind plaats tijdens 2 events: in België gaat dit door in Dendermonde en in Nederland heeft Breda de eer om de travel bugs en coins te mogen aanschouwen. Aanwezig zijn op één van deze startevents levert meteen een bonus op van 2.500 punten. Echt wel de moeite dus om even af te zakken naar Dendermonde of Breda.

Heb je interesse in deze TB-race, dan kan je alle informatie vinden op de website over deze TB-race of neem even contact met Ides Cocquyt die deze fijne Travel Bug race organiseert en opvolgt. De race zelf start in januari, inschrijven kan tem. 31 januari 2017.

Blog geschreven door Ides Cocquyt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.