Wie heeft de bonus gepikt?

Ieder jaar organiseert de Gentsche Geokasjing Sosseteit hun GG-event, zo ook in 2016 toen ze reeds toe waren aan hun vijfde editie. Bij iedere editie verschijnen er telkens een 100-tal nieuwe geocaches en tijdens GG5 kwam daar een leuke geocachereeks voor kinderen bij. In dit stuk hebben we het over de geocachereeks ‘Wie heeft de Bonus gepikt?’

Geocaching in Merelbeke: ontdek de mooie Scheldemeersen

GG5 is intussen enkele weken voorbij, maar het positieve aan dit event is dat de geocaches natuurlijk blijven liggen. Zo ook het geocache reeksje ‘Wie heeft de bonus gepikt?‘ gelegen in de prachtige Merelbeekse Scheldemeersen. Dit natuurgebied alleen al is de moeite waard voor een mooie wandeling of fietstocht en met een enkele geocaches wordt dit alleen maar leuker. Parkeren kan je doen op de parking van het GC ’t Groenendal in de Brandegems Ham 5, vlakbij de Gaversesteenweg in Merelbeke.

Het parcours gaat door de velden langs de Lange Weide, waar je rond de Schelderodeput gaat en via de Trekweg langs de Schelde terugkeert naar het beginpunt. Een heerlijke wandeling staat jou hier te wachten waar in principe geen/weinig wagens passeren.

scheldemeersen-merelbeke

Een ideale geocachereeks voor kinderen

wie-heeft-de-bonus-gepikt-2

Het reeksje bestaat uit 16 traditionele geocaches en 1 bonus (mysterie) geocache. Het is een geocachereeks met een tof concept: op iedere geocache kan je een leuk diertje vinden dat telkens een voorwerp vast heeft. Daarnaast krijg je een matrix, die je kan vinden in de bonus cache van de ‘wie heeft de bonus gepikt?’ reeks (GC6BVVG). In deze matrix is het de bedoeling dat je de combinatie zoekt van de dieren en de voorwerpen en op het kruispunt  kan je de bijhorende letter of cijfer omcirkelen.

Wanneer je alle traditionele geocaches en dus ook alle dieren met voorwerpen gevonden hebt, zal je met wat puzzelen de coördinaten vinden voor de Bonus van deze reeks en zal je ook ontdekken wie uiteindelijk de Bonus gepikt heeft. Wel even goed opletten, want sommige dieren zitten er dubbel in maar met een verschillend voorwerp. Uiteindelijk wijst het zichzelf wel uit welk cijfer je moet aanduiden.

De ‘Wie heeft de bonus gepikt?’ geocaches zijn niet zo heel moeilijk verstopt, op een paar uitzonderingen na. De wandeling is niet te lang, dus zeker perfect voor kinderen. Maar zeker en vast de moeite waard, alleen al voor de prachtige omgeving van de Schelde en de Scheldemeersen.

wie-heeft-de-bonus-gepikt