10 GeoArts uit de Lage Landen

Door het strategisch kiezen van de juiste (bogus)coördinaten, kan je met enkele caches leuke figuren maken op de Geocaching kaart. Deze leuke figuren hebben in de loop der tijd de bijnaam Geoarts meegekregen. Ook in de Lage Landen zijn er enkele geocachers die creatief aan de slag gingen met het ontwerpen van leuke figuren op de Geocaching kaart met de Geocaching gps. Wij vonden dit de 10 leukste Geo-Arts, ken jij er nog?

1. Twipega in Beveren (BE)

Geoart Twipega

Twin Peaks fans zullen dit symbool wel herkennen. Dit symbool verwijst naar de ‘Owl Cave’, een locatie uit de serie dat zich in het bos bevindt en waar veel uilen te vinden zijn. De Twipega reeks bestaat uit 26 mysteriecaches, waar je allerhande raadsels dient op te lossen. Starten doe je bij GC6XGRP.

2. Anker in Almere (NL)

Geoart Anker

De 22 caches die dit Anker vormen in Almere Haven vormen de POBT reeks. Deze reeks is geplaatst in 2014 ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van de Britse schrijver Patrick O’Brian. Meer uitleg over deze reeks kan je vinden op GC5GGAY.

3. Tempeliersteken in Noirefontaine (BE)

Geoart Tempeliers

Liefst 65 caches vormen een Tempelierssymbool. Deze reeks, die geplaatst is in 2016, bestaat uit 2 wandelingen of balades zoals ze het in het zuiden van België noemen. Les Templiers. Balade 1-1 kan je vinden via GC6NEFK.

4. Klompje in Hazerswoude-Dorp (NL)

In Hazerswoude kan je op de Geocaching kaart een klomp vinden. 31 caches liggen hier verspreid in dit gebied en behoren tot de Klompjes reeks met startpunt op GC5FP1H.

5. Slak in Namen (BE)

Geoart Slak

In de buurt van Namen kan je dit figuurtje terugvinden. Met een beetje verbeelding zie je hier een slak in. Met 20 caches heeft deze slak zijn plaatsje gekregen. De reeks kan je starten via GC6C816.

6. Vliegtuig in Lelystad (NL)

Geoart Vliegtuig

Een vliegtuig creëren op de Geocaching kaart doe je zo. Het leuke van deze geoart is dat deze vlakbij de luchthaven van Lelystad ligt. De reeks Flevo plane is 13 kilometer lang, bestaande uit 31 caches en start bij GC68JQH.

7. Geocachelogo in Riemst (BE)

Geoart Geocachelogo

In Riemst vormen deze 48 mysteriecaches het universele geocachelogo. Deze mysteriecaches vormen de Art In Riemst (A.I.R) reeks die start bij GC5WQPZ.

8. Vleermuis in Meldert (BE)

Geoart Batman

Ook leuk gemaakt is deze Vleermuis Geoart. Deze figuur vormt de BAT reeks, bestaande uit 34 caches die aanvangen met een Wherigo (GC68775) waarin je ook de hints voor de andere caches zal vinden.

9. Racehelm in Westerlo (BE)

Geoart Racehelm

Deze geoart die een racehelm voorstellen behoren toe aan de reeks over Formule 1 legendes. In deze reeks ga je op zoek naar 39 Formule 1 legendes waar je telkens iets over zal bijleren. Starten doe je met Formule 1 rijder Graham Hill bij GC6D204.

10. Uil in Marédret (BE)

Geoart Uil

campercaching-team heeft als geoart een heel herkenbare uil gemaakt. Het leuke aan deze geoart is dat deze uit meerdere kleinere reeksen bestaat. Beginnen aan dit uiltje kan je doen via GC5XCA1. Jammer genoeg is sinds 2 februari 2017 een groot deel van deze geoart gearchiveerd, maar omdat deze zo leuk is hebben we hem toch opgenomen.

3 reacties op “10 GeoArts uit de Lage Landen”

  1. Ik mag toch hopen dat jullie niet met een paar flessen sterke drank op dit artikel hebben gemaakt.
    De klompjes route bestaat niet meer, er zijn er nog maar 5 over.
    En waar is in vredesnaam het Atomium?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.