Hebbes: onze mascotte dankzij Happy Monster Club

In 2019 hebben we een nieuw logo gelanceerd. ’t Is te zeggen: we hebben een aanvulling gedaan aan ons logo. Aangezien Geocaching monsterlijk verslavend is, vonden we het niet meer dan logisch om een monster toe te voegen aan ons logo. Dit monster krijgt meteen een prominente plaats waardoor het een echte mascotte wordt voor onze website. Het ontwerp van dit monster kwam van de hand van Niels van Happy Monster Club, tijd om even kennis te maken.

Ontdek Happy Monster Club

Hi, ik ben Niels en actief als grafisch designer! Al van tijdens mijn studietijd teken ik monsters zodat anderen en ik kunnen verdwijnen in een fantasiewereld boordevol vrolijke monsters. Ieder monster ontwerp ik helemaal zelf en daar kruipt best wel wat tijd in: van idee naar schets, opnieuw proberen tot de volledige uitwerking van een nieuw Happy Monster! De creaties die mijn zegen krijgen, krijgen een plekje op onze Instagram pagina.

Blauwe Eddy in het logo van Happy Monster Club.

Het gezicht van Happy Monster Club is Eddy: een blauw eenogig monster die zijn glimlach niet kan verbergen. Hij stelt je voor aan al zijn vrienden van de Happy Monster Club.

Intussen is Happy Monster Club meer dan enkel ontwerpen alleen: de monsters zijn uitgegroeid tot een webshop gespecialiseerd in monsterproducten. Naast t-shirts voor kinderen vind je bij ons ook stickers, magneten en knuffels. De monsters zijn allemaal unieke ontwerpen, daarnaast hebben we ook gekozen voor kwaliteitsvolle en duurzame materialen. Zo zijn de monster t-shirts gemaakt van organisch katoen en bestaan de monster knuffels uit vilt van scheerwol. Benieuwd naar onze monsterlijke producten? Ontdek snel de Happy Monster Club.

Happy Monster Club t-shirts
De leuke monster t-shirts van de Happy Monster Club

Een monster voor deze website

Toen Geocachen.be me vroeg om een logo voor hen te ontwerpen, dacht ik onmiddellijk aan een monster op ontdekking. Bij het geocachen ga je namelijk steeds op avontuur, iets wat monsters ook heel leuk vinden. Die zoektocht doe je alleen, of samen met je eigen kleine monsters die graag op ontdekking gaan.

Gewapend met een GPS-ontvanger (een telefoon of GPS, dat laat ik in het midden) en een vergrootglas kan deze net zoals ieder monster van de Happy Monster Club in een andere, monsterlijke wereld trekken op zoek naar de schat. Monsterlijk verslavend niet?

Dat monster heet Hebbes!

Hebbes! Hoe toepasselijk kan de naam van onze mascotte zijn? Ik wed dat je het zeker als eens uitgeroepen of gedacht hebt wanneer je een cache gevonden hebt.

Deze naam kwam er niet zomaar: in de zomer van 2019 gingen we samen met jou op zoek naar een passende naam voor deze monsterlijke mascotte. Iedereen mocht zijn voorstel indienen, waaruit wij 12 namen geselecteerd hebben: MNSTR, Cif, Eye-Captain, Scouty, Cachper, Indy, Arach, OEG, Deef, Hebbes, Suki en Ogemon. Via een stemming mocht iedereen 1 stem geven aan zijn favoriete naam en hieruit kwam Hebbes als populairste naam naar voren.

ntussen heeft Hebbes ook reeds zijn eigen woodie, die je via verschillende wedstrijden te pakken kan krijgen: zo kan je iedere week puzzelen met Hebbes en is er in december steeds een Adventskalender waar je iedere dag woodies kan winnen. Of als je eens wil meespelen met een TB-race: in de zomer organiseren we een TB-race met Hebbes trackables. Hou onze website en andere kanalen dus goed in de gaten en wie weet kan jij binnenkort een Hebbes woodie in jouw brievenbus terugvinden 😉

19 reacties op “Hebbes: onze mascotte dankzij Happy Monster Club”

  1. Hopper zou een leuke naam zijn voor de mascotte.
    Hopper is altijd onderweg van event naar event, van cache naar cache, houdt van wandelen, fietsen, varen en ook een beetje klimmen. Hopper zoekt mooie plekken en laat graag zijn footprints achter op alle plekken waar het leuk is.

    Beantwoorden
  2. Ik heb de mascotte de naam Scouty gegeven, een internationale naam omdat geocachen zich niet enkel beperkt tot België en Nederland.
    Scout is een samensmelting van de woorden “Scout” (verkenner, padvinder) en “out” (buiten).
    De “y” heb ik er op het einde aan toegevoegd om te verwijzen naar een verkleining (een klein monstertje) en om tevens een naam te verkrijgen (die niet al te lang is).

    Jacky Verheyen

    Beantwoorden
  3. Natuurlijk is DEEF de enige echte originele en een ode aan Dave Ulmer die ervoor gezorgd heeft dat wij ditleuke spel kunnen delen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.