Nieuwe mascotte dankzij Happy Monster Club

Onlangs hebben we een nieuw logo gelanceerd. ’t Is te zeggen: we hebben een aanvulling gedaan aan ons logo. Aangezien Geocaching monsterlijk verslavend is, vonden we het niet meer dan logisch om een monster toe te voegen aan ons logo. Dit monster krijgt meteen een prominente plaats waardoor het een echte mascotte wordt voor onze website. Het ontwerp van dit monster kwam van de hand van Niels van Happy Monster Club, tijd om even kennis te maken.

Ontdek Happy Monster Club

Hi, ik ben Niels en actief als grafisch designer! Al van tijdens mijn studietijd teken ik monsters zodat anderen en ik kunnen verdwijnen in een fantasiewereld boordevol vrolijke monsters. Ieder monster ontwerp ik helemaal zelf en daar kruipt best wel wat tijd in: van idee naar schets, opnieuw proberen tot de volledige uitwerking van een nieuw Happy Monster! De creaties die mijn zegen krijgen, krijgen een plekje op onze Instagram pagina.

Blauwe Eddy in het logo van Happy Monster Club.

Het gezicht van Happy Monster Club is Eddy: een blauw eenogig monster die zijn glimlach niet kan verbergen. Hij stelt je voor aan al zijn vrienden van de Happy Monster Club.

Intussen is Happy Monster Club meer dan enkel ontwerpen alleen: de monsters zijn uitgegroeid tot een webshop gespecialiseerd in monsterproducten. Naast t-shirts voor kinderen vind je bij ons ook stickers, magneten en knuffels. De monsters zijn allemaal unieke ontwerpen, daarnaast hebben we ook gekozen voor kwaliteitsvolle en duurzame materialen. Zo zijn de monster t-shirts gemaakt van organisch katoen en bestaan de monster knuffels uit vilt van scheerwol. Benieuwd naar onze monsterlijke producten? Ontdek snel de Happy Monster Club.

Happy Monster Club t-shirts
De leuke monster t-shirts van de Happy Monster Club

Een monster voor deze website

Toen Geocachen.be me vroeg om een logo voor hen te ontwerpen, dacht ik onmiddellijk aan een monster op ontdekking. Bij het geocachen ga je namelijk steeds op avontuur, iets wat monsters ook heel leuk vinden. Die zoektocht doe je alleen, of samen met je eigen kleine monsters die graag op ontdekking gaan.

Gewapend met een GPS-ontvanger (een telefoon of GPS, dat laat ik in het midden) en een vergrootglas kan deze net zoals ieder monster van de Happy Monster Club in een andere, monsterlijke wereld trekken op zoek naar de schat. Monsterlijk verslavend niet?

Een monster zonder naam

Nu is er nog een klein probleem voor onze monsterlijke mascotte: hij heeft nog geen naam! Help jij mee zoeken naar een leuke naam? De voorbije weken kregen we heel wat leuke voorstellen waaruit we niet konden kiezen, help jij ons mee kiezen uit onderstaande voorstellen? (1 stem per mailadres)

MNSTR - een duidelijke verwijzing naar MoNSTeRCif - deze naam is een afkorting van Caching Is FunEye-Captain - een woordspeling voor ons monster met 1 oogScouty - samensmelting van de woorden 'Scout' (verkenner, padvinder) en 'out' (buiten)Cachper - als variatie op KasperIndy - naar Indiana Jones met het hoedje en vergrootglasArach - betekenis = Reiziger/zwerverOEG - GEO omgekeerd + kleine knipoog naar zijn groot oogDEEF - naar Dave Ulmer, eerste geocache verstopperHebbes - omdat ik altijd dat gevoel heb als ik een cache vindSuki - spreek uit als ZoekieOgemon - nog een verwijzing naar het monstertje met 1 oog

12 thoughts on “Nieuwe mascotte dankzij Happy Monster Club

 1. Rene van den Berg

  Hopper zou een leuke naam zijn voor de mascotte.
  Hopper is altijd onderweg van event naar event, van cache naar cache, houdt van wandelen, fietsen, varen en ook een beetje klimmen. Hopper zoekt mooie plekken en laat graag zijn footprints achter op alle plekken waar het leuk is.

  Reply
 2. Team Thoja

  Ik heb de mascotte de naam Scouty gegeven, een internationale naam omdat geocachen zich niet enkel beperkt tot België en Nederland.
  Scout is een samensmelting van de woorden “Scout” (verkenner, padvinder) en “out” (buiten).
  De “y” heb ik er op het einde aan toegevoegd om te verwijzen naar een verkleining (een klein monstertje) en om tevens een naam te verkrijgen (die niet al te lang is).

  Jacky Verheyen

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.