Wat is geocachen?

Geocaching, de alom bekende wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport maar uiteraard krijg je wel wat hulp van enkele hints die in de geocache listing zaken zoals de geocache grootte, de geocache attributen en sommige geocache beheerders kiezen ervoor om een hint mee te geven die in geocaching geheimschrift op de website staat.

Het doel van geocachen

Het doel van geocachen is simpel: iemand verstopt een schat, wat we ook wel (geo)cache noemen. Bij het zoeken naar een geocache bekijk je best altijd even wat de grootte van de geocache is, soms kan deze heel klein zijn. De cache moet uiteraard Leuke geocachewaterdicht zijn en het bevat steeds een logboek, waarin je jouw geocachenaam en de datum (en uur) van je vondst kan vermelden als bewijs dat je de geocache ook daadwerkelijk gevonden hebt.

In geocaches die iets groter zijn zal je ook enkele zogenaamde ‘goodies’ kwijt kunnen. Bij Geocaching zijn goodies kleine spulletjes zoals speelgoed, munten of geocaching trackables. Bedoeling van deze Geocaching goodies is dat als je er iets uit neemt, je ook iets (evenwaardig) in de plaats legt. Een heel mooi principe in Geocaching dat jammer genoeg niet altijd gevolgd wordt.

Vaak zal je traditionele geocaches tegen komen, maar er bestaan ook nog andere soorten geocaches. Iedere soort geocache heeft uiteindelijk wel als doel om uit te komen op een finale locatie (geocache coördinaat) waar ja dan ook de schat (in welke gedaante dan ook) zal kunnen vinden. Wanneer je wil starten met geocachen wordt wel aangeraden om te starten met een Traditionele cache met een niet zo grote moeilijkheid om met het principe van Geocaching vertrouwd te raken.Hoe werkt geocaching

Op de website van Geocaching.com zal je een profiel moeten aanmaken waar je jouw geocachenaam kan kiezen. Van zodra je ingelogd bent met jouw profiel heb je de mogelijkheid om de verschillende geocaches in jouw buurt te bekijken op de geocaching map en kan je aan de hand van de coördinaten (of de geocache app op je smartphone) op zoek naar je eerste geocache!

Een kleine uitleg over geocaching kan je in onderstaande video bekijken.

Meer ontdekken over Geocaching

Ben je al helemaal in de ban van het spel, ontdek dan via onderstaande linkjes meer informatie zodat je zelf met het spel aan de slag kan.

  1. Soorten geocaches
  2. Geocaching kaart
  3. Geocache listing
  4. Zelf een geocache maken
  5. Geocaching trackables
  6. GeoTours
  7. Geocaching app
  8. Geocaching GPS
  9. Open caching
  10. 11 tips om een geocache te vinden