Geocaching gps

Om zelf te kunnen geocachen heb je een geocaching gps nodig of een geocaching app. De vraag is nu wat de beste GPS voor geocaching is? Er is immers zo veel keuze in wandel gps’en dat je het bos niet meer door de bomen ziet. Wanneer je van plan bent om zelf een gps aan te schaffen om te geocachen, let dan op volgende eigenschappen van de wandel gps.

Eigenschappen gps voor geocaching

  • Kanalen: de dag van vandaag hebben de meeste wandel gps’en 12 kanalen. Kanalen helpen om sneller en accurater een GPS signaal op te vangen. Bekijk dus of jouw apparaat ook een systeem heeft dat 12 kanalen ontvangt.
  • Batterijduur: ongetwijfeld één van de belangrijkste eigenschappen van jouw gps is hoe lang de batterij meegaat. Je zal het maar voor hebben dat tijdens het geocachen jouw gps uitvalt. Maak dus een keuze tussen een apparaat op standaard batterijen (AA of AAA) die je eenvoudig kan vervangen of lithium batterijen die aanbevolen worden bij nieuwere GPS modellen die een langere batterijduur waarborgen. Overweeg ook een apparaat dat externe stroomvoeding kan krijgen zoals van een sigarettenaansteker.
  • Geheugen: ook te overwegen is de hoeveelheid geheugen van je gps. Topografische, sattelietkaarten, waypoints moeten opgeslaan worden in je GPS. Bekijk dus de interne geheugencapaciteit, sommige gps ontvangers hebben ook de mogelijkheid om geheugenkaarten te gebruiken.
  • Waterbestendig: wanneer je op zoek bent naar geocaches kom je vaak in de buurt van water en je zal het maar voorhebben dat je gps in het water valt. Een waterproof gps is dus geen overbodige luxe. Waterdichtheid van een GPS wordt aangeduid met een IP-codering. Voor een Geocaching gps overweeg je best een IP-X7: wat wil zeggen dat jouw GPS waterdicht is voor 30 minuten in 1 meter water.
  • Aansluitingen: om kaarten en waypoints eenvoudig te kunnen uploaden naar jouw GPS is het handig als deze een USB ontvanger heeft of een RS232
  • Scherm: hou rekening met de grootte van je scherm. Probeer een zo groot mogelijk scherm te nemen dat je kan meesleuren. Extra schermkleuren en een blacklight zijn handige functies, maar ze verbruiken ook veel van de batterij van een GPS.

Welk gps apparaat voor geocaching je moet aanschaffen is afhankelijk van welk budget je over hebt voor een wandel gps en rekening houdend met bovenstaande eigenschappen die jouw geocaching ervaring bepalen. Via de eigenschappen bepaal je wat voor jou de beste gps voor geocaching is. Ontdek ook hoe je geocaches op jouw gps zet.

Waar kan je een Geocaching gps kopen?

Wanneer je jouw eigen gps wil aankopen om te geocachen, ga dan even langs bij de GPS afdeling van een elektronica- of kampeerwinkel of leg je oor te luister bij een (online) Geocaching Shop waar je een Geocaching GPS kan aankopen.

Geocaching gps