Geocaching trackables

Wanneer je een groter model van een cache gevonden hebt, zal je in deze geocache enkele spullen vinden, zoals een logboek, Geocaching goodies (ook wel Swag genoemd), maar ook Geocaching trackables.

Wat zijn Geocaching trackables?

Trackables zijn voorwerpen die rondreizen van geocache naar geocache en deze Geocaching trackables zijn herkenbaar aan de trackable code die er op staat.

Wat is een trackable code?

Een geocaching trackable code kan je terugvinden op een trackable voorwerp. Deze code kan je op de Geocaching website opzoeken en zo kan je de informatie over de trackable vinden: zoals waar deze trackable reeds geweest, wie hem meegenomen heeft en in welke geocache hij hem heeft achter gelaten.

Wat is het doel van een Geocaching trackable?

Bedoeling van geocaching trackables is dat ze van plaats naar plaats gaan, of beter gezegd van geocache naar geocache. De eigenaars van een trackable kunnen aan ieder voorwerp nog een specifiek doel meegeven, zoals bijvoorbeeld reizen naar een bepaald land.

Wat moet je doen als je een Geocaching trackable gevonden hebt?

Wanneer je een trackable in een geocache gevonden hebt, kan je zelf kiezen of je hem meeneemt of indien je hem laat zitten. Als je deze meeneemt, is het de bedoeling dat je deze zo snel als mogelijk terug laat verder reizen.

Geocoins

Geocoins zijn een soort munten die een trackable code bevatten. Er zijn verschillende soorten geocoins in omloop, omdat je zelf je eigen geocoin kan laten maken. Bijvoorbeeld voor Geocaching events of specifieke caches als herinnering worden wel vaker geocoins gemaakt.

Geocaching trackables

Travel Bugs (TB)

Travel Bugs verschillen van geocoins doordat het geen munten zijn, maar plaatjes met een trackable code. Deze travel bug plaatjes worden vastgemaakt aan een voorwerp zoals bijvoorbeeld knuffels of aan popjes.

Door de invoering van Travel Bugs is ook de term ’tb geocaching’ ontstaan, dit staat uiteraard voor Travel Bug geocaching. Bij tb geocaching gaan geocache hunters op zoek naar geocaches waar Travel bugs gevonden kunnen worden of waar de travel bugs achtergelaten kunnen worden. Tb geocachers komen zo ook vaak terecht bij travel bug hotel geocaches. Een travel bug hotel is een geocache dat een extra plaatsje voorziet speciaal voor trackabels als geocoins en geocaching travel bugs.

Meer informatie over trackables van een specialist

Met onze website hebben we de eer om van een heel ervaren specialist in Geocaching en in geocoins enkele heel fijne blogs gekregen te hebben waar we nog meer informatie over TB’s krijgen. Geocacher spockske organiseerde ook het Geocoinfest 2017 in België. Hier kan je zijn blogs terugvinden:

  1. De geschiedenis van de Geocoin en waarom dit helpt bij de activatie
  2. Hoera, eindelijk een TB gevonden, maar wat nu?
  3. Waarom een trackable kopen? En op pad sturen of niet? De do’s and don’ts?
  4. Waarom je eigen geocoin laten maken en hoe?
  5. Straffe geocoinverhalen.

Handig hulpmiddel voor Trackables

Trackables worden gekenmerkt doordat ze een code hebben. Deze code moet je steeds ergens onthouden of noteren zodat je de info hierover kan opzoeken. Maar wist je dat er ook een handige app voor bestaat? Met TBScan kan je snel en eenvoudig deze codes scannen, de info opzoeken en deze loggen. Bovendien is deze app zowel voor Android als Iphone beschikbaar.