Geocaching trackables

Wanneer je een groter model van een cache gevonden hebt, zal je in deze geocache enkele spullen vinden, zoals een logboek, geocaching goodies, maar ook Geocaching trackables.

Trackables zijn voorwerpen aangemaakt door zijn eigenaar en zijn herkenbaar aan de trackable code die er op staat. Deze geocaching trackable code kan je op de Geocaching website opzoeken en zo kan je de informatie over de trackable vinden: zoals waar deze trackable reeds geweest, wie hem meegenomen heeft en in welke geocache hij hem heeft achter gelaten.

Er zijn 2 soorten Geocaching trackables: Geocoins en Travel bugs. Wanneer je een trackable in een geocache gevonden hebt, kan je zelf kiezen of je hem meeneemt of indien je hem laat zitten. Bedoeling van geocaching trackables is dat ze van plaats naar plaats gaan, of beter gezegd van geocache naar geocache. Daarnaast kan een geocaching trackable ook een eigen doel hebben die de eigenaar van de trackable heeft gekozen.

20160821_133733Geocoins

Geocoins zijn een soort munten die een trackable code bevatten. Er zijn verschillende soorten geocoins in omloop, omdat je zelf je eigen geocoin kan laten maken. Bijvoorbeeld voor Geocaching events worden wel vaker geocoins gemaakt.

Travel bug

Travel Bugs (TB)

Travel Bugs verschillen van geocoins doordat het geen munten zijn, maar plaatjes met een trackable code. Deze travel bug plaatjes worden vastgemaakt aan een voorwerp zoals bijvoorbeeld knuffels of aan popjes.

Door de invoering van Travel Bugs is ook de term ‘tb geocaching’ ontstaan, dit staat uiteraard voor Travel Bug geocaching. Bij tb geocaching gaan geocache hunters op zoek naar geocaches waar Travel bugs gevonden kunnen worden of waar de travel bugs achtergelaten kunnen worden. Tb geocachers komen zo ook vaak terecht bij travel bug hotel geocaches. Een travel bug hotel is een geocache dat een extra plaatsje voorziet speciaal voor trackabels als geocoins en geocaching travel bugs.

Meer informatie van een specialist

Met onze website hebben we de eer om van een heel ervaren specialist in Geocaching en in geocoins enkele heel fijne blogs gekregen te hebben waar we nog meer informatie over TB’s krijgen. Geocacher spockske organiseerde ook het Geocoinfest 2017 in België. Hier kan je zijn blogs terugvinden:

  1. De geschiedenis van de Geocoin en waarom dit helpt bij de activatie
  2. Hoera, eindelijk een TB gevonden, maar wat nu?
  3. Waarom een trackable kopen? En op pad sturen of niet? De do’s and don’ts?
  4. Waarom je eigen geocoin laten maken en hoe?
  5. Straffe geocoinverhalen.