Ooit al getwijfeld om te stoppen met Geocaching? Dan hebben onderstaande 10 redenen hier zeker toe bijgedragen. Waarom zou jij stoppen met Geocachen? Laat het ons weten in een reactie.
🛑 Je kan jou pijn doen
Geocaching is uiterst gevaarlijk! Je kan naar beneden vallen bij het Geocaching Boomklimmen, je kan gebeten worden door teken en andere dieren, je kan uitglijden op die gladde boomstam boven het water, je kan jouw enkel verzwikken, … Dan hebben we het nog niet gehad over alle doornen en brandnetels die je op weg naar de geocache moet proberen vermijden! Of die verschrikkelijke tekenbeten!
👉 We kunnen beter braaf thuisblijven, minder kans om ons te kwetsen en legendarische avonturen te beleven.
🛑 Dan hebben we het nog niet gehad over die hoofd-pijn
Verschrikkelijk zijn ze! Uren, dagen, weken moet jij jouw hoofd pijnigen in een poging om een lach op de Geocaching-kaart te zetten. Het is onmogelijk om de oplossing te vinden of in het hoofd van de CO te kruipen. Die blauwe vraagtekens zijn een doorn in het oog: maar de puzzels zijn voor jou onoplosbaar. Barstende koppijn krijg je ervan!
👉 Het gevoel dat we hebben wanneer we eindelijk het juiste coördinaat ontcijferd hebben en ons halsoverkop het veld in sleuren is toch wel wat anders dan hoofdpijn.
🛑 Het is angstaanjagend
Doodsbenauwd zijn we: midden in de donkere nacht, diep verscholen in het bos lopen wij met onze zaklamp op zoek naar aanwijzingen en fireneedles zodat we die nachtcaches kunnen vinden. Elk dier dat ook nog maar de geringste beweging maakt, jaagt ons de stuipen op het lijf! Het angstzweet breekt bij ons uit en verstijfd van de schrik krijgen we bijna een zenuwinzinking.
👉 De dapperen onder ons maken het wat minder eng door vrolijk op pad te gaan met vrienden en gewapend met een rugzak vol warme dranken en versnaperingen.
🛑 Anderen vinden jou verdacht
Leuk toch: na een halfuur zoeken heb je eindelijk de geocache te pakken nadat je in een straal van 10m² zowat alles uitgekamd had. Op weg naar je wagen staat daar de politie voor je neus. Een toevallige voorbijganger heeft jou in al jouw enthousiasme bezig gezien en heeft jouw verdachte gedrag bij de politie gemeld en nu mag jij het gaan uitleggen.
👉 Waarom moeien deze muggles zich toch eigenlijk met onze ‘geheime hobby’ :p
🛑 Het is duur
Dan hebben we het nog niet gehad over kosten van Geocaching: het begint met de app op je gsm die je batterij leeg laat lopen. Dan koop je een GPS omdat dit toch iets accurater is. Meer geocaches? Dan kopen we toch een Premium abonnement. Geen koude handen tijdens het loggen, resulteert in de aanschaf van een stempel. En dan vergeten we nog de kosten op Geocaching events en de aanschaf van spullen in een Geocaching shop.
👉 Hobby’s zijn toch duur! Gelukkig levert geld op een spaarboekje veel op 😂
🛑 Je hebt altijd vuile schoenen
Tijdens je werkdag heb je 15 minuten te doden: je kan kiezen om Farmville te spelen of als een echte geocacher je tijd gebruiken om snel een geocache mee te pikken. Alleen: het regent pijpenstelen! Als die-hard cacher ga je ervoor, met als resultaat dat je schoenen helemaal vuil zijn. Als je in jouw schoenenkast kijkt, zie je dat zowat al jouw schoenen onder dit fenomeen lijden. Je baas zal content zijn!
👉 Gelukkig maar dat schoenen nooit verslijten.
🛑 Weg sociaal leven
Ben je van de aardbol verdwenen? Sinds je begonnen bent met dat schatzoeken, zien we je nog nauwelijks… Dat en nog meer verwijten krijg je naar je hoofd geslingerd omdat Geocaching zo’n verslavende hobby is: al jouw tijd gaat naar het vinden van toch nog die ene cache (en dat keer op keer). Of je besteed veel meer tijd met je nieuwe Geocaching vrienden die je op events hebt leren kennen.
👉 Jammer toch dat vrienden en familie zo onbegripvol zijn… Heb je er al eens aan gedacht om ze mee te sleuren op zoek naar enkele geocaches?
🛑 Het is wreed
06:00 uur: PLING! Jouw gsm maakt het gekende geluid van de melding van een mailtje dat binnen is gekomen. Een nieuwe geocache is uitgekomen, en dat vlakbij! In 7 haasten ren je de deur uit, nog half aan het slapend en in pyjama en in geen tijd sta je bij de cache. Je doet het logboek open en … er was reeds een FTF-jager jou voor geweest. Da’s balen!
👉 Je was zo dichtbij die eerste plek, de kans dat je de Lotto wint is veel kleiner ;). Geocaching is toch wreed!
🛑 Alles moet wijken!
Kom we gaan ‘wandelen’, roep je naar jouw kinderen. Eigenlijk bedoel je natuurlijk met wandelen ‘geocachen’. Je start de wandeling en intussen ben jij aan het prutsen met je gps of smartphone: nu langs hier, nog 500 meter, aan de 2de boom links van het pad, … Je kijkt helemaal niet meer naar de omgeving en je focust je enkel op dat papiertje in die plastieken doos. Helemaal vergeten genieten van de omgeving!
👉 Je kan natuurlijk ook rustig jouw tijd nemen om te genieten van de omgeving en nog eens terugkomen voor de andere geocaches.
🛑 Je valt van de ene in de andere teleurstelling
Vol goede moed ga je op pad en je komt aan bij ground zero van de eerste cache die je wil zoeken, je kan de cache niet meteen vinden, ook niet na 30 minuten en de hint en voorgaande logs te lezen. Hop naar de volgende cache van je to-do lijstje: lap! deze cache heeft geleden onder vandalen en is helemaal vernield. Derde keer, goede keer dan maar? Nu hebben we meer geluk: de cache is vlot gevonden! Maar … het logboek is kletsnat. Gefrustreerd gaan we naar huis om onze teleurstellingen neer te pennen in een van de vele Geocaching Facebookgroepen.
👉 En toch gaan we steeds op zoek naar een nieuwe geocache, een nieuw kans op een mooie ervaring of het ontdekken van een leuk nieuw plekje in de omgeving.
Ga niet dromen: tijdens het geocachen zullen we geen schat vinden in de vorm van een pot goud… Echter de vele leuke plekjes en de onvergetelijke ervaringen kunnen ook wel als ‘schat’ gelden? Geocachers zijn misschien een beetje gek, maar het is wel verslavend en besmettelijk!
Heel herkenbaar 😊, leuk ‼
Zeker heeeeel herkenbaar maar stoppen, echt niet 😉
Hier gaan we ook niet stoppen hoor 😉
Je spreekt alleen over een cache te zoeken en duur voor een gps te kopen en een cache die stuk gemaakt is of een logboekje dat nat is. Maar over een co die uren bezig is om coördinaten op te meten en mysterie’s of multie’s in mekaar te steken of uren bezig is om een mooie cachebehuizing in elkaar knutselt. Als je dan ziet hoe SOMMIGE geocachers het spel spelen en enkel de puntjes die tellen? Dikwijls wordt de cache niet goed gesloten of verkeerd terug geplaats (logboekje nat) Het duurt te lang om de cache te openen (grof geweld en cache stuk) Wie betaalt dat? De co is uren bezig om een mysterie te maken en dan krijg je als log waar enkel een . staat of ok. De legger steekt ook wel wat geld in geocaching om cachebehuizingen en logboekjes te kopen en zo meer, en dat omdat een ander zijn hobby zou kunnen uitvoeren. Dan denk je soms wel eens van nu stop ik er mee 😉 Iedereen speelt het spel op zijn manier, maar zonder leggers kan deze hobby niet blijven bestaan. Een beginnende geocacher zou eerst zelf 1 cache moeten plaatsen voor hij zelf 1 kan loggen, dan weet men wat men er allemaal moet voor doen en hebben ze misschien meer respect voor een ander.
Dat covid-19 maar snel achter de rug is dat we terug naar events kunnen gaan en bij kletsen met iedereen.
Hey Paul, we begrijpen jouw frustraties. En sommige dingen zijn echt niet leuk.
En geef toe: we lezen elke dag de negatieve dingen over Geocaching wel ergens op Facebook of andere kanalen.
Maar er zijn ook zoveel mooie momenten aan Geocaching, en dat is de insteek van dit artikel: we kunnen er over zeuren, maar toch gaan we allemaal de volgende dag terug onze fijne hobby uitvoeren. Laat vooral de negatieve dingen niet overheersen, geniet er vooral van 😉
Waarom stoppen ?
Wij gaan niet stoppen hoor 😉
Inderdaad Paul. Waar is de tijd dat een co nog gecontacteerd werd voor een hintje?
Nu zijn er blijkbaar interessantere (en vooral) snellere manieren om aan een oplossing te geraken…
Who fools who 😉
Neen, jaag je hier niet in op. Er zijn geocachers die genieten van raadsels en andere die er een hekel aan hebben.