Hoe internationaal is jouw cache?

Vele geocachers kennen intussen geocaches zoals: GC40, GC43, Mingo, Karluv Most. Eén ding hebben deze caches gemeen: geocachers komen van heinde en ver om deze geocaches te zoeken en vinden. Dat bracht ons aan het denken: het zijn niet alleen geocachers uit eigen land die geocaches zoeken, maar af en toe komt er ook wel eens een buitenlander jouw cache bezoeken. Vandaag onderzoeken we hoe internationaal jouw geocache gezocht wordt.

Vinders per land

Om na te lopen hoe internationaal jouw caches gevonden worden kan je gebruik maken van de statistiekenwebsite Project-GC. Op deze website kan je bekijken uit welke landen de vinders van jouw geocaches komen. Het enige jammere is dat je dit enkel kan bekijken voor al jouw caches samen en niet per individuele geocache. Wil jij ook ontdekken uit welke landen de vinders van jouw caches komen, volg dan deze stappen.

  1. Ga naar Project-GC
  2. Klik rechts bovenaan op Authenticeren en geef toegang met je Geocaching profiel
  3. In het menu ‘Statistieken’ ga naar Profiel statistieken
  4. Ga naar het tabje Verstopt
  5. Scroll naar Vinders per land

Flag Counter

Wat is Flag Counter?

Flag Counter houdt bij uit welke landen bezoekers van een pagina van jouw website komen en hoeveel bezoekers er komen per land op deze pagina. Bovendien is dit volledig gratis.

Hoe werkt Flag Counter?

Via een afbeelding dat je op een pagina op je website plaatst kan je bijhouden uit welke landen de bezoekers van deze pagina van jouw website komen. Telkens als er iemand uit een bepaald land jouw pagina bezoekt stijgt het cijfer naast de vlag van dat land met 1.

Hoe voeg je Flag Counter toe aan jouw website?

Eerst kies je de instellingen voor hoe jouw Flag Counter er moet uitzien, in de volgende stap krijg je een stukje HTML code die je moet toevoegen aan de code van jouw website.

Het is natuurlijk ook handig om te weten hoe internationaal een specifieke cache zelf is. Een handige tip om te weten te komen of buitenlandse geocachers jouw geocache listing bekijken is om een Flag Counter toe te voegen aan jouw geocache listing. Via volgend stappenplan kan je zelf gratis een Flag counter toevoegen aan jouw geocache listing:

  1. Ga naar flagcounter.com
  2. Kies de instellingen voor jouw flag counter (aantal vlaggen, aantal kolommen, kleuren, …)
  3. Klik op de knop Get your Flag Counter
  4. Kopieer de HTML code
  5. Ga naar jouw geocache listing en klik in de rechterkolom op Edit
  6. Scroll naar beneden tot het gedeelte Description
  7. Klik op de knop </> Broncode
  8. Plak de HTML code
  9. Sla de wijzigingen op
De Grootste Cache van Nederland heeft een Flag Counter in zijn Geocache listing

Wat te doen als jouw geocache internationaal gezocht wordt?

Geef toe: op reis ga je ook wel eens geocachen en soms kom je eens in een land waar je de taal niet machtig bent. Als je dan op zoek wil gaan naar enkele caches dan bekijk je zeker en vast de geocache listing: deze staat boordevol informatie en soms geven deze wel hints weg bij het zoeken naar de cache. Wat opvalt is dat de informatie die je kan vinden in een geocache listing steeds in de taal geschreven staat van het land waar je jou bevindt. Als je de taal niet machtig bent is dat natuurlijk niet echt praktisch.

Dan zou je natuurlijk graag willen dat er een vertaling stond in een taal die je wel machtig bent. Daarom raden wij sterk aan om bij geocaches die internationaal vaak gezocht worden om op zijn minst een Engelse vertaling toe te voegen. Merk je dat er veel mensen uit een specifiek land jouw caches komen zoeken, bijvoorbeeld inwoners van Frankrijk dan kan je ook een Franse vertaling toevoegen. Het zal je alvast heel wat vragen besparen van anderstalige geocachers die naar jouw caches op zoek willen.

Doe eens gek: maak je geocache internationaal

Sommige Co’s hebben zo’n leuke ideeën, zoals ook de CO van 28+1 FTF’s – The €uro – €dition (GC8DN84). Bij deze geocache zijn er liefst 29 FTF’s te halen. Enige voorwaarde is het land van waar je komt: je kan een FTF behalen als je de eerste bent van je land die deze cache kan vinden. Briljant!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.