11 onmisbare Geocaching Tools

Tijdens het geocachen zal je zelf ook al gemerkt hebben dat je af en toe een tool nodig hebt, naast je smartphone of Geocaching GPS, om de geocache te kunnen vinden of te pakken. Sommige geocache verstoppers maken hun caches net op die manier waarbij je zeker enkele tools nodig hebt om een smiley op de kaart te kunnen zetten. Hier zijn 11 geocache tools die je best meeneemt wanneer je wil geocachen, je hebt deze uiteraard niet altijd nodig maar als je iedere cache wil vinden en loggen zal je ze goed kunnen gebruiken. Soms heb je uiteraard ook een bijzondere tool nodig: ontdek hiervoor het attribuut Special tool required.

🛠️ Pen of potlood

De meest onmisbare tool is ongetwijfeld een pen of potlood om je naam in het logboek te kunnen noteren. Je hebt het zeker en vast als eens voorgehad dat je eindelijk de cache gevonden had en dat je dan uiteindelijk je pen niet bij had… Neem voor de zekerheid ook steeds een 2de stylo mee, je weet nooit dat je pen net dan leeg is. Of je kan jouw Geocaching stempel meenemen.

🛠️ Schrijfboekje

Een boekje om coördinaten te noteren of de codes van de bonuscache is een must wanneer je op pad bent voor een multi-cache of een geocachereeks aan het lopen bent. TIP: neem een notitieboekje met waterbestendig papier, zo kan je in de regen ook geocachen 😉 .

Rite in the Rain notitieboekje
Rite in Rain notitieboekje: waterbestendig papier

🛠️ Swag

In grotere caches kan je spulletjes vinden om te ruilen, het principe is simpel: neem enkel iets uit de cache wanneer je iets kan terugplaatsen. Neem dus iets kleins mee dat je wil ruilen wanneer je een cache gevonden hebt. Ontdek enkele tips om ruilspulletjes te verzamelen.

Geocaching SWAG

🛠️ Pincet

Niks zo onhandig als een smal buisje waarin een logboek gerold zit, met een pincet peuter je dit er makkelijk uit. Soms zitten caches ook vrij diep, waardoor je een pincet zeker en vast kan gebruiken.

geocachen met pincet
Met een pincet kan je het logboek er vaak makkelijk uitpeuteren.

🛠️ Magneet

Een magneet kan je soms ook gebruiken wanneer deze niet aanwezig is bij de cache, zeker in combinatie met een touw of telescopische steel voor caches die iets dieper verstopt zijn.

geocachen met magneet
Cache die je met een magneet(stick) moet opvissen.

🛠️ Zaklamp (hoofzaklamp, uv-licht)

Tijdens donkere periodes of bij nachtcaches zijn zaklampen noodzakelijk. Hoofdlampen zijn daarbij interessant omdat het licht dan schijnt waar je kijkt en je hebt je handen vrij. Heel af en toe heb je ook UV-licht nodig, hier bestaan ook zaklampen voor of soms heb je hier een combinatie van.

The Silent Darkness of the R6 - een van de waypoints
Geocache die je enkele via een zaklamp kan oplossen.

🛠️ Spiegeltje

Om onder banken te kijken kan je een spiegeltje met telescopische steel gebruiken, bij multi-caches zijn spiegeltjes handig wanneer de tag met het volgende waypoint verstopt zijn aan die kant van een paaltje, wat je oog niet kan zien.

🛠️ Hengel

Soms moet je eens vissen naar een cache: verschillende caches hangen op enkele meters hoogte in een boom. Het is niet de bedoeling dat je in deze bomen klimt, maar het zijn hengelcaches. Je kan een compacte hengel zelf maken met een telescopische steel (met 5 à 7 meter heb je vaak voldoende). Een haak maken om de caches te pakken kan je bijvoorbeeld doen met gear tie.

🛠️ Vergrootglas

Sommige tags of codes bij multi-caches zijn zo klein dat je een vergrootglas van doen hebt.

🛠️ Handschoenen

In netelige situaties of wanneer je op zoek bent in donkere holtes, dan zijn je handen min of meer beschermt met handschoenen. Tuinhandschoenen zijn hiervoor aan te raden.

🛠️ Batterijen

Bepaalde creatieve geocache verstoppers hebben een cache in elkaar gebokst met een motortje. Om dit motortje in gang te krijgen kan je gebruik maken van je batterijen. Daarnaast kan je batterijtjes ook gebruiken voor je GPS.

14 reacties op “11 onmisbare Geocaching Tools”

  1. Ik zou nog iets willen toevoegen aan het lijstje…..Namelijk een arbitersfluitje ! Heel handig en veilig als je alleen op stap bent ! Je zult zo maar eens je enkel verzwikken, vallen en in een gracht rollen waar je niet meer uit geraakt…..na 15 min; roepen heb je geen stem meer, een fluitje kun je veel langer gebruiken en het geluid draagt verder ! En nog een tip,hang het fluitje rond je nek,of aan je gps,niet aan je rugzak….

    Beantwoorden
    • Hengelcaches zijn de laatste jaren idd echt populair geworden zeker hier.
      Gelukkig staat het zo goed als altijd in de listing vermeld dat je dit tooltje moet mee hebben.
      Van deze tooltjes in het lijstje is dat niet altijd het geval 😉

      Beantwoorden
  2. Ik ben al verschillende keren in een listing tegengekomen dat er een touw van 50m (of meer) nodig is… echter nog nooit bij zo’n geocaches ter plaatse geweest. Waarom zou er zoveel touw nodig zijn? Want 50 is toch al een enorm gewicht? En neen, ik ga er vanuit dat het niet om klimcaches gaat, want de terreinwaarde is over ’t algemeen laag…

    Gaat er nog wel van komen dat ik eens ter plaatse ga zien 🙂

    Beantwoorden
    • 50 meter hebben wijzelf nog niet meegesleurd. Echter een touwtje van 1 meter is soms wel praktisch voor als je magneetstok te kort is of als je een haak moet maken.

      Beantwoorden
    • In Drenthe is een oud boorgat. Je hebt daar een magneet aan een touw van 26 meter lengte nodig.
      Rolletje visdraad werkt ook. Dat is licht en compact.
      We hebben nooit langer dan dit nodig gehad.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.