7 Tips om leuke Geocaching ruilspullen (SWAG) te vinden

Een van de leukste zaken van het Geocachingspel zijn de ruilspulletjes die je in de (grotere) caches kan terugvinden. Deze ruilspulletjes noemen we in de Geocaching wereld SWAG, wat in deze context zoveel betekent als ‘Stuff We All Get’. Geocaching is de afgelopen jaren enorm geëvolueerd, maar de ruilitems waren al in de eerste geocache te vinden en is dus een origineel overblijfsel.

De regel van deze SWAG is heel simpel: neem iets mee uit de geocache en laat ook iets achter (dat van grotere waarde is). Een eenvoudige regel dat wel vereist dat je bij het geocachen SWAG bij je hebt. Maar wat zijn nou leuke en goedkope ruilitems en waar kan je deze vinden? Wij geven jou enkele tips

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Kinderen-en-speeltjes-kiezen-in-geocache-1024x768.jpg

1. Give aways op beurzen

Iedereen komt ooit wel eens op een beurs terecht (denk hierbij aan een vakantiebeurs, bouwbeurs, boekenbeurs, jobbeurs, …). Eventjes rondkuieren van standje tot standje en hier zal je wel enkele leuke spulletjes vinden zoals stressballen, sleutelhangers, ballonnen, meetlatjes … Stiekem kan je misschien aan de standhouder vragen of je er enkele extra voor je vrienden mag meenemen: meestal is dat geen probleem want deze zogenaamde give aways zijn vaak bedrukt met hun logo waardoor zo ook extra naamsbekendheid gecreëerd wordt.

2. Kindersurprises en soortgelijke gratis speelgoedjes

Kindersurpise speeltjes zijn swag die de kinderen heel erg leuk vinden, deze ‘gratis’ speeltjes kan je ook vinden bij kindermenu’s in hamburgerketens of bij bepaalde ijsjes en snoepgoed. Met deze kleine speelgoedjes wordt vaak niet al te lang gespeeld (ook al omdat kinderen soms snel iets beu raken), daarom is dit het perfecte ruilitem: meenemen om er zelf kort even mee te spelen en dan terug in een andere geocache achterlaten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Kindersurprise-eitjes-1024x576.jpg

3. Dag / Weekend van de klant

Een ideale gelegenheid om enkele SWAG te verzamelen is de Dag van de Klant in België (intussen is dit omgedoopt naar Weekend van de klant) die steeds georganiseerd wordt op de laatste zaterdag van september. Op deze dag krijg je bij meer dan 100.000 zelfstandigen een kleine attentie als je op die dag in de winkel komt. Spring ongeveer eind september enkele winkels binnen in België en meer dan waarschijnlijk heb je gratis enkele leuke spulletjes die als SWAG kunnen dienen.

4. Relatiegeschenken om het jaar te eindigen

Een jaarlijks weerkerend fenomeen zijn de relatiegeschenken: kleine geschenkjes, vaak ook bedrukt met logo, die je krijgt van relaties/bedrijven waarmee je zelf samenwerkt. Denk hierbij aan ijskrabbers, notitieboekjes, kalenders, spelletjes, … die je zelf ook wel eens als relatiegeschenk krijgt. Wie weet zitten hier ook wel leuke spulletjes bij om te gebruiken als SWAG.

5. Stickers & ruilkaarten

Ook leuk als SWAG zijn stickers en ruilkaarten. Om de zoveel tijd zie je wel een sticker of ruilkaartenactie bij een supermarktketen zoals bijvoorbeeld bij elk WK voetbal waarbij je dan Paninistickers kan verzamelen van alle voetballers van dat WK. Neem deze steeds in ontvangst: als je deze zelf niet verzameld, kan je er eventueel een andere geocacher een plezier mee doen door deze als SWAG in een geocache achter te laten.

6. Zelf maken

Wanneer je zelf een creatieve duizendpoot bent, dan kan je natuurlijk ook altijd je eigen SWAG maken. Zo kan je bijvoorbeeld met enkele kleurrijke touwtjes een mooi armbandje maken of met strijkparels enkele leuke ontwerpen maken. Met een likje verf kan je een mooi schilderijtje maken op een steentje: denk maar aan de Happy Stones die je soms tegenkomt en met cabochons kan je ook heel leuke Geocaching goodies in elkaar steken.

7. Met een euro naar een laagprijsassortiment winkelketen

Neem een euro uit je portefeuille en stap eens een winkel binnen zoals de Action of een Euroshop. In deze lageprijsassortiment winkelketens zal je versteld staan wat je allemaal voor deze euro kan kopen!

Naast deze non-trackable items bestaan er ook trackable items zoals geocoins en travel bugs. Bedoeling van deze trackables is dat deze van geocache naar geocache reizen, het is niet de bedoeling om deze lang in eigen bezit te houden maar om deze zo snel als mogelijk verder te laten reizen.

Voor de verzamelliefhebbers bestaan er ook wooden coins: houten ronde schijfjes waar een leuk ontwerp is op gemaakt dat door verschillende geocachers verzameld wordt.

Waar ga jij op zoek naar SWAG en welke SWAG neem je zelf mee uit een geocache?

2 reacties op “7 Tips om leuke Geocaching ruilspullen (SWAG) te vinden”

  1. Plaats een passende foto bij dit artikel. In deze troep cache wil niemand een TB achterlaten. Zo raken die absoluut kwijt! Plaats in deze ruime cache een bakje / zakje voor TB’s met logboek en een zakje / bakje voor de swag a.u.b.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.