15 dingen die alleen geocachers doen

Geocaching is een hobby als een andere zou je denken. Of toch niet? Wist je dat geocachers onbewust dingen doen die alleen geocachers doen? We zijn benieuwd of jij ook onderstaande dingen doet. Laat het ons gerust weten in een reactie op dit stukje!

1. Overal balpennen, potloden en stylo’s bewaren

Het bewijs van het vinden van een cache is natuurlijk het schrijven van je naam in het logboek. De belangrijkste tool voor geocachers is ongetwijfeld een pen of potlood. Als geocacher zal je overal in huis, in je auto, in iedere broek of jas wel een schrijfstok terugvinden. En zo komt het wel eens voor dat er een balpen verdwijnt in de wasmachine met alle gevolgen vandien.

Pennen en potloen

2. Random doppen van palen halen en onder banken kijken

Je kent het wel: je bent samen met een vriend(in) aan het shoppen en jij bent al lang klaar in de winkel. Om te tijd te doden ga je toch maar even kijken of er geen caches verstopt liggen in de verkeerspalen of onder de bankjes, plekjes waar wel vaker geocaches verborgen liggen.

Geocache in dop van verkeerspaal

3. De tijd doden? Met Geocaching uiteraard!

Je GSM (of GPS) bovenhalen omdat je te vroeg op je afspraak bent of je eerstvolgende trein is er pas binnen een half uurtje. Om de tijd te doden ga je aan de slag met één of meerdere geocache oppikkertjes. Het zal maar gebeuren dat je daar dan met vuile schoenen op je afspraak bent of doordat je te lang zocht je trein net gemist hebt.

Vuile schoenen - Geocaching

4. Meer dan een uur op dezelfde plaats ronddolen om een cache te vinden

Sommige caches zijn net dat tikkeltje beter verstopt dan je verwacht had en hoe hard je ook je best doet soms zie je hem niet meteen en voor je het weet ben je meer dan een uur rond een boom aan het dansen. Want je moet en zal die geocache vinden tussen al die klimop planten want iedere voorganger heeft hem wel kunnen vinden.

5. Altijd tijd vinden om nog één geocache te vinden.

Beloven dat je niet lang zal wegblijven en maar 1 cache zal zoeken, maar toch de tijd nemen om nog ééntje te zoeken… en nog ééntje en … Verslavend toch dat geocachen.

6. In pyjama de deur uitlopen om een FTF te kunnen loggen.

Het is bijna bedtijd en je bent helemaal opgemaakt om te gaan slapen tot je plots de melding krijgt dat er een nieuwe geocache uit is… En hij is nog niet zo ver bij de deur. Diehard geocachers hebben veel over voor een maagdelijk wit logboekje om die FTF te behalen.

7. De meest vreemde houdingen aannemen

Steden zijn plekken vol mugglers en om toch maar niet te opvallend te zoeken rond of in een standbeeld, monument of gebouw zal je vaak je veters moeten knopen of poseren voor de meest vreemde foto’s om de cache te spotten. Ja hoor, je zal raar bekeken worden.

8. Kijken of er op jouw vakantiebestemming geocaches zijn

Je bent je reis aan het vast leggen en je hebt het ideale hotel gevonden: vlakbij de zee, midden in het stad bij de restaurantjes en de winkels. Maar voor je boekt open je toch eerst snel nog even de Geocaching kaart om te bekijken of er wel voldoende geocaches in de buurt zijn voor je de reis boekt. In Amerika en Europa zal dat geen probleem zijn, in de andere werelddelen zijn er net iets minder geocaches. Maar je hebt dan toch al een zekerheidje voor wat je kan doen op je reislocatie: dat heet dat goed voorbereid op reis gaan.

Geocaching in de wereld

9. Mensen wegkijken op de locatie van een cache

Je hebt een cache gespot of je bent zeker van de locatie van de cache, maar net waar deze verstopt zit is er iemand (een muggler) rustig zijn lunch aan het opeten. Als geocacher moet en zal je jouw naam in het logboekje zetten, dus zit er niets anders op dan wachten en onbewust de muggler wegkijken.

10. Plaatsen aanduiden waar geocaches liggen wanneer je voorbij rijdt met de auto

Wanneer je met je niet-geocachevrienden en familieleden een plaats passeert waar een geocache verstopt ligt, zal je zeker en vast met volle overtuiging en fier de exacte plek aanwijzen waar de geocache ligt.

11. Handen in dingen steken waar je dat anders nooit zou doen

Op zoek naar het potteke steken geocachers zonder verpinken hun handen in elk mogelijke holte of gat waar de meeste mensen zelfs met een stok nog niet in durven duwen.

geocachen in holtes

12. Geocachen is het eerste waar je aan denkt wanneer je mee moet naar dat familiefeest

Iedereen heeft wel familiefeesten van de schoonfamilie wat geocachers zien als tijdsverspilling. Op dat moment konden we net cachen en zeker als het familiefeest doorgaat in een stad waar je nog nooit bent geweest. Hoe kan je er even van tussenuit muizen?

13. Halsbrekende toeren uithalen

Caches kunnen overal liggen, OVERAL: in de top van een boom, diep in een grot, onder een brug. Als geocacher zal je zeker en vast je grenzen verleggen, maar het gevoel van euforie is des te groter.

14. In de supermarkt toch even tussen de Tupperware dozen gaan kijken

Wanneer je van plan bent om een geocache te verstoppen zal je het zeker en vast niet kunnen laten om even rond te neuzen tussen de Tupperware dozen. En verder ook nog op zoek gaan naar originele spullen zoals sloten en logboekjes die je zou kunnen gebruiken om je eigen geocache te maken.

geocaching plastic dozen

15. Elk mogelijk plekje in je buurt opzoeken

De caches in je buurt ken je als je broekzak, maar daarnaast ken je ook alle mogelijke plekjes in je buurt die een ideale plek zouden zijn om ooit eens een geocache te verstoppen. Nu nog tijd vinden natuurlijk.

14 reacties op “15 dingen die alleen geocachers doen”

 1. Wat ik ook doe is andere geocachers spotten waar we al eens een cache gevonden hadden , zo van zou ik het gaan vertellen of niet? Nee laat ze maar eventjes zoeken haha

  Beantwoorden
 2. Ook als de app niet aanstaat omdat dit niet passend was in de situatie, het niet kunnen laten om toch even te kijken bij een verdachte plek?

  Beantwoorden
 3. Sinds 2012 cachen wij ook in o.a. de VS. Daar steken wij zeker niet onze handen zomaar in een gat in een boom of muur. Wellicht zit daar een schorpioen of misschien zelfs een slang. Verder kun je door een compleet mierenvolk worden aangevallen. Nee, als wij buiten Nederland, België of Duitsland cachen kijken wij goed uit en gebruiken eerst een stok of iets dergelijks.

  Beantwoorden
 4. Schuldig; aan zo’n beetje alle punten. Aanvulling… platgetreden paadjes op plaatsen waar geen paadje zou moeten zijn, toch even inlopen om te kijken of er toevallig toch niet iets ligt of hangt (vooral vogelhuisjes zonder gaten zijn tegenwoordig natuurlijk erg verdacht; en ja… ik weet hoe een vleermuiskast er uit ziet en op welke hoogte die moet hangen 😉 …

  Beantwoorden
  • Ja, die zogenaamde cachepaadjes zijn echt heel erg opvallend. Zeker nu het gras, onkruid en struiken volop in bloei staan.

   Beantwoorden
 5. Zeker de nr 5 van de lijst.
  Nog eentje, en nog eentje, en… die als laatste. Maar als ik dan via deze weg terug rijd… nu ja, dan is dat toch zeker de laatste?

  Een heel herkenbaar fenomeen… 🙂

  Beantwoorden
 6. het is en blijft een hele leuke hobby, vooral in deze tijden is er niet veel andere dingen. Ik steek niet zomaar mijn hand in een gat omwille van spinnenfobie. Maar met mijn dochter en schoonzoon vind ik toch leuker dan alleen en maken er onderling een wedstrijdje van wie het eerst gaat vinden. Leuke hobby en over heel de wereld dus ja, ook ik ga eens piepen op de app of de gps of er in de buurt geen cache ligt.

  en soms krijgen we van de buurtbewoners wat we aan het doen zijt of we iets kwijt zijn? ach dan krijgen ze natuurlijk uitleg hoor.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.