Evil hidden geocaches vonden we een goede titel voor dit stukje, de Nederlandse vertaling goede of verduiveld verstopte geocaches klinkt niet zo goed. Evil hidden geocaches dekt volledig de lading en je weet meteen waarover we het willen hebben in dit stuk.
Er zijn ontelbaar veel manieren om geoaches te verstoppen en de ene gaat er al wat creatiever om dan de andere. Sommige cache eigenaren maken er een sport van om hun geocaches zo weg te steken dat je er best wel lang over doet om deze te kunnen vinden. Maar als je deze dan kan vinden, dan kan je geluk niet op. Tijd dus om eens enkele evil hidden geocaches onder de loep te nemen. Laat zeker jouw evil hidden geocaches weten die jij verstopt of gevonden hebt in een reactie onderaan.
😈 In het wandelpad
Iedere geocacher gaat vaak een geocache zoeken bij een paaltje, een boom of een struik. Je bent dan ook bijzonder verbaasd als de geocache verwerkt zit in het wandelpad. Een paar valse grassprietjes er op en hij gaat helemaal op in zijn omgeving.
😈 Stukje schors van een boom
Je verwacht dus een cache makkelijk aan te treffen aan een boom en loopt er eens rond. Niets gevonden: nog eens goed kijken. Huh… waar kan deze nu zijn? De coördinaten zijn nochtans perfect… Speuren naar een onregelmatigheid en voelen: hey, hier zit een stukje los. Wauw! Geniaal verstopt.
😈 Stuk uit een boom
Was de vorige cache nog een briljant verstopte nano achter een stukje schors, dan dacht deze CO om een heel stuk uit een boomstam te gebruiken om de geocache perfect onzichtbaar weg te steken.
😈 Nano in een ijzeren toren
Zoeken naar een magnetische nano in een ijzeren uitkijktoren is zoals zoeken naar een speld in een hooiberg. Liefst 37 meter hoog en 217 treden is de SAS4-toren in Dessel. 1000-en mogelijke verstopplekjes en je oog moet er dan ook nog eens op vallen.
😈 Dennenappel
In een naaldbos toekomen en bij ground zero merken dat er een den staat vol dennenappels is een geniale plek om een cache weg te steken. Alle dennenappels zal je toch eens grondig moeten bekijken.
😈 Houten trap van een speeltuin
Een geocache verbergen in een speeltuin is alvast geen sinecure, want hier muggle-proof zoeken is niet altijd mogelijk. Laat staan dat je hier als man alleen komt om een geocache te zoeken, vreemde blikken gegarandeerd. Deze CO deed er nog een schepje bovenop met zijn evil hide in een houten trap van een glijbaan.
😈 Vreemd natuurfenomeen
Sommige CO’s willen ons eens goed beetnemen. Groeit er nu werkelijk een tak aan dit houten paaltje of is het toch een goed verborgen geocache?
😈 Spelen met magneten
Magneten hoef je niet enkel op de koelkast te hangen, je kan er ook perfect een geocache mee weg toveren. Alle elektriciteitscabines hebben precies een even magnetische deur als een koelkast.
😈 Stoeptegel
Je kan het zo gek niet bedenken of er ligt een geocache: zelfs stoeptegels zijn vandaag de dag niet meer veilig want hieronder liggen dus ook wel eens geocaches.
😈 Putdeksel gas/water
Nog op de grond kan je putdeksels voor gas of water terugvinden. Verschillende CO’s vinden dat de ideale verstopplek voor hun geocache, de zoekers staan daar veel te draaien en te keren.
😈 Dan toch in het paaltje
Verschillende paaltjes langs weides verbergen een geocache en zo ook deze. Alleen moet je net zien dat je oog er op valt: de cache zit in het paaltje, maar echt goed verborgen.
😈 Nepsteen tussen stenen
Als je een liefhebber bent van stenen dan kan je deze wel appreciëren, maar een nepsteen zoeken in een hoop andere stenen kan heel lang duren.
😈 1001 mogelijkheden
Een echt verduiveld moeilijk verstopte geocache is er zo eentje die op elke mogelijke plek kan liggen. Je loopt ze 1 voor 1 na en kan hem maar niet vinden, ook de Geocaching hint brengt je niet echt verder. Nog eens ieder plekje 1 voor 1 nalopen tot je uitrust tegen het paaltje… en de geocache kan vinden.
😈 Diep in een buis
Sommige omheiningen zijn gemaakt van een buis die open is en waar je perfect een petling in kwijt kan. Als de vorige geocacher deze net wat te ver in de buis terug verstopt heeft, kan je zoektocht zo maar eens heel lang duren.
😈 Tussen het vlonderpad
Een vlonderpad is een houten plankenpad dat een verhoogd wandelpad vormt in een drassig gebied. De verstopmogelijkheden zijn hier dus eindeloos, een kleine tube wegschuiven tussen de planken zorgt toch voor flink wat moeilijkheden bij het zoeken.
😈 Nano in elektriciteitskabel
Een nanocache is sowieso al moeilijk om te zoeken, maar omdat hij zo klein is kan hij ook makkelijk verwerkt worden. In deze elektriciteitskast kan je een kabeltje terugvinden met een nano in verwerk: je moet er maar opkomen als CO.
in een speeltuin en in deze elektriciteitskast vind ik niet zo oké
Valt wel mee hoor 😉
Ligt er maar aan wat je hobby is…
Wat een mooie verstopplekken staan hier bij elkaar zeg! Echt WOW!!!
Hou je van zulke moeilijk verstopte geocaches, dan zijn de caches van jolivu in België (bij Libramont in de buurt) ook echt wat voor jou. Wij schreven er een blog over: https://dnffinder.blogspot.com/2021/09/geocaches-jolivu-libramont.html. Kijk het filmpje maar eens hoe “gemeen” sommige verstopt zijn.
GeoKars,
onderweg met GEOrgCACHING als DNF