Geocaching Dessel: Pagadderpad en Sas4-toren

Dessel is bij jou ongetwijfeld gekend voor het metalfestival Graspop, maar je kan er ook heerlijk geocachen op een uniek plaatsje: het kanalenkruispunt. Hier komen maar liefst 3 kanalen samen: het kanaal Dessel Kwaadmechelen, het kanaal Bocholt Herentals en het kanaal Dessel Turnhouts Schoten.

Sas4-toren: een uitzicht over dessel en omstreken

Dit plekje leende zich ook ideaal om een uitkijktoren te plaatsen waar je een mooi panoramisch zicht krijgt over de regio. Wanneer je de 216 treden omhoog gaat, sta je op een hoogte van 37 meter en heb je een prachtig zicht over de Kempense meren die ontstaan zijn door de zandontginning de afgelopen 100 jaar. Voor mensen die niet tot boven raken, kunnen dankzij webcamera’s ook genieten van de uitzichten.

Sas4-toren Dessel

Deze toren leent uiteraard ook voor een geocache: Sas4.2 (Revisited) (). Je hebt misschien al een vermoeden: maar eenvoudig is deze geocache niet: je moet immers op zoek naar een nano cache in deze 37 meter hoge toren. Gelukkig kan je bovenaan genieten van een heerlijk uitzicht!

Pagadderpad: ravotten met de kinderen

Aan de voet van de Sas4-toren kan je het startpunt vinden van het Pagadderpad: dit is een avontuurlijke boswandeling voor kinderen (en grote volwassen kinderen). Deze wandeling is geplaatst om kinderen te laten bewegen: zo zal je moeten slingeren, balanceren, stammen trekken, denappels gooien en met de blote voeten door het water paraderen.

Je zal zien dat je tijdens het Pagadderpad begeleid zal worden door een pagadder in een gele bol. Deze zal je de weg wijzen en uitleggen wat er bij iedere hindernis van jou verwacht wordt. Deze Pagadder speelt ook een belangrijke rol bij de geocache die hier geplaatst is: tijdens deze 2,5 kilometer lange boswandeling zal je een 10-tal afbeeldingen van de Pagadder in de juiste volgorde moeten zetten. Op deze manier zal je een coördinaat kunnen samenstellen om de Pagadderschat te kunnen vinden. Een heel erg leuke en kindvriendelijke Letterbox Hybrid cache: Letterbox Hybrid: Pagadderpad (GC6XAPH).

Vlak voordat je terug aankomt aan de Sas4-uitkijktoren, passeer je nog de pannenkoekenboot. Liefst 285 verschillende soorten pannenkoeken kan je hier krijgen en opsmullen! Een aanrader :).

Pannenkoekenboot Dessel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.