6 Redenen waarom je moet geocachen met vrienden

Geocaching is een ideale hobby die je perfect alleen kan uitoefenen, maar uiteraard kan je ook op stap met vrienden. Niet al jouw vrienden zijn geocachers natuurlijk, maar naast gezelschap kunnen ze jou wel van dienst zijn tijdens jouw zoektocht naar geocaches. Wie weet krijgen deze muggle vrienden ook wel de smaak te pakken om te geocachen? Sleur je collega’s mee tijdens de lunchpauze of verleid je vrienden tot een schatzoektocht tijdens een avondje uit en ontdek de voordelen van geocachen met vrienden:

Geocachen met vrienden

🤝 Veiligheid boven alles

Niet iedere wandeling is even makkelijk of veilig en een ongeluk schuilt steeds in een klein hoekje: je zwikt je enkel, je glijdt uit op een helling, valt uit een boom, … Soms kom je er simpelweg niet goed mee weg en dan is het natuurlijk wel handig dat er vrienden, of in dit geval hulp, in de buurt is.

🤝 Ideale uitkijkpost

Je hebt altijd wel vrienden die hun handen niet echt vuil willen maken of schrik hebben om overal in en onder te kruipen. De aanwezigheid van deze vrienden kan je perfect gaan gebruiken als uitkijkpost zodat jij ongestoord kan zoeken zonder dat je ieder moment moet opletten dat er iemand aan het meekijken is. Verzin samen met jouw vriend een ideaal verhaal om onopvallend te geocachen of lees ontdek onze 9 tips muggles af te houden.

🤝 1+1=2

Sommige caches krijg je simpelweg op je eentje niet open en moet je minstens met 2 zijn om deze te pakken zien te krijgen. Er is zelfs een geocaching attribuut die dit aanduidt in de listing van geocaches waarvoor teamwork nodig is. Premium members kunnen een pocket query maken en specifiek op zoek gaan naar dit soort geocaches: ideaal teamwork dus 😉

🤝 Weten waar je bent

Wanneer je dan toch beslist om alleen op pad te gaan, dan is het handig dat je iemand zegt waar je heen gaat. Zo hoeft niemand zich zorgen te maken wanneer je niet thuis bent wanneer je op pad bent om toch de FTF binnen te halen. Geocaching is niet gevaarlijk, tenzij je natuurlijk enkele risico’s neemt.

🤝 Laat je vrienden een handje helpen: gebruik ze als kapstok

Eenmaal je een cache gevonden hebt, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk openen en loggen. Maar bedenk maar eens wat je allemaal in je handen hebt: een logboek, een stylo, de cachebehuizing. Makkelijk loggen is het niet altijd, een vriend kan simpel van dienst zijn door enkel spullen voor je vast te houden.

Geocaching met vrienden

🤝 Uiteraard zullen ze mee helpen zoeken (als het moet)

Wanneer je de cache echt niet kan vinden zal je vriend uiteindelijk wel meehelpen zoeken. Als geocacher ga je het soms te ver zoeken, waardoor je de meest eenvoudige verstop-plekken overslaat of niet goed bekijkt. En psychologisch zal het ook helpen als je met 2 de cache niet kan vinden, dan ben je niet de enige die hem echt niet kon vinden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.