9 Tips om niet op te vallen voor muggles

Muggles (Nederlands: dreuzels, ook gebruikt: mugglers) 

Muggles is een term dat uit de Harry Potter serie komt. Muggles zijn zij die onwetend zijn over magie in de wereld van Harry Potter. In het Geocaching spel zijn muggles personen die niet weten wat Geocaching is en dat er ergens (in de buurt) een cache ligt.

Bij bepaalde geocaches zijn er veel muggles en is het de bedoeling dat je probeert om niet op te vallen, zodat de cache niet gestolen of vernield kan worden door deze muggles. In de listing van bepaalde geocaches kan je het volgende symbool terugvinden. Het betekent stealth required, wat zoveel wil zeggen als: voorzichtig voor muggles, probeer niet op te vallen. Maar soms is het niet eenvoudig om niet op te vallen. Wij geven je enkele tips om niet op te vallen voor muggles.

Geocaching Meme wachten op muggles

🕵️‍♂️ Telefoneren

Een van de meest gebruikte trucjes is om je gsm of gps als telefoon te gebruiken en doen alsof je aan het bellen bent.

🕵️‍♂️ Foto’s maken

Met je gsm kan je ook foto’s maken, om niet op te vallen kan je van de plek waar je aan het zoeken bent ook doen alsof je bijzondere foto’s aan het maken bent. Met een beetje handigheid kan je zelfs jouw gps gebruiken als ‘fototoestel’.

🕵️‍♂️ Neem je kinderen mee

Kinderen zijn het ideale excuus voor muggles: kinderen houden er immers van om in bomen te klimmen en nu mag dat onder het goedkeurend oog van een volwassene. Bovendien: kinderen zullen Geocaching super vinden als je praat over schatten zoeken.

Geocaching met kinderen

🕵️‍♂️ Sleutels laten vallen

Voor caches die laag verstopt liggen, kan je per ongeluk jouw sleutels laten vallen.

🕵️‍♂️ Veters knopen

Zijn je veters nu toevallig weer los en heb je zoveel moeite om deze terug dicht te knopen? Ook deze reden is handig om te controleren of caches laag bij de grond zitten zoals bijvoorbeeld onder een bankje.

🕵️‍♂️ Ga wandelen met je hond

Honden snuffelen overal aan, dus ook aan de boom waar jij nu net op dat moment moet zoeken. Breng dus je hond mee of ga op stap met deze van de buren en niemand zal vreemd opkijken waarom je in een bosje zit in plaats van op het pad.

🕵️‍♂️ Ga zitten

Wanneer iemand op het bankje zit dat je moet onderzoeken, ga naast deze persoon zitten. Er is een grote kans dat deze persoon zal weggaan en zeker als er 5 lege bankjes in de buurt zijn. Dit is het zogenaamde ‘stranger danger’ – effect, let op want bij kinderen werkt dit vaak niet ?

🕵️‍♂️ Doe een werkmanspak aan

Een fluorescerende jas en een helm is vaak al voldoende. Muggles zullen helemaal niet vreemd opkijken waarom je in palen of bomen klimt, je bent immers aan het ‘werken’.

The Silent Darkness of the R6 - Start
Bij deze cache krijg je in het begin een fluo-jasje

🕵️‍♂️ Ik ben iets verloren

Bijna niemand zal je ooit aanspreken, maar voor de uitzonderlijke gevallen waarop het toch zal gebeuren kan je de muggle vertellen dat je iets verloren bent en er nu naar op zoek bent. Een leugentje om bestwil en zo bescherm je ook de cache ook tegen vernieling.

Hang een bordje in je voortuin

Bij een voortuincache kwamen wij deze Geocaching nummerplaat tegen. Zou dit muggles tegenhouden?

2 reacties op “9 Tips om niet op te vallen voor muggles”

 1. 10e tip: vertrek van “Muggles zijn zij die onwetend zijn”. Mensen zijn nieuwsgierig tot achterdochtig. Leg gewoon uit wat je aan het doen zijt. Meestal verkrijg je veel sympathie.

  Beantwoorden
  • Dat is een mooie aanvulling ;).
   Soms kan je inderdaad niet anders dan uitleggen wat je aan het doen bent. Let natuurlijk wel op tegen wie je dit zegt, niet iedereen is even begaan met Geocaching 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.