Geocaching in Aalst: Het Kriebelt

2020 het jaar van de lockdown… We verdiepen ons in de term geocachen en gaan op pad met ons 3, oorspronkelijk om wandelingen wat fijner te maken voor onze zoon van (toen) 7 jaar, die er een spelletje van maakt om zoveel mogelijk caches te vinden. We ontdekten algauw dat we zelf de smaak te pakken kregen en een beetje verslaafd raakten aan het spel. Eerst logden we met “de Klmers” naar onze initialen. Maar we vonden de Geocaching nickname CACHEwnoten leuker klinken en pasten onze lognaam aan. 

Onze eerste cache, die we na lang zoeken vonden, hebben we uiteindelijk pas een half jaar later gelogd. De reden hiervoor was dat we geen pen bijhadden: we moesten nog veel leren toen… We deden intussen heel wat andere caches alvorens onze eerste officieel te gaan loggen. 

Het kriebelt om zelf ook een rondje te plaatsen

2021 net een jaar later, kwam het idee in ons op om ook eens “iets” te plaatsen gezien we in een landelijke omgeving wonen en er in deze buurt nog niets ligt. “Iets” werd een rondje van ongeveer 8,5km, 19 traditionals + 1 bonus. Even nadenken over het thema: insecten op weg naar een feestlocatie vonden we wel een leuk idee. De eerste stap om iets te creëren was gezet en Het kriebelt (het kind had intussen een naam gekregen) kreeg vorm op papier. Vervolgens stippelden we een route uit die van beiden iets heeft, een dorpswandeling en een wandeling tussen de velden. De locaties van de te plaatsen caches werden vastgelegd, hoewel er verschillende tot op het laatste moment nog verplaatst werden.

We verkozen om wat variatie in de caches te steken. Niet enkel gewone oppikkertjes, maar echt in het thema van de insecten. Insecten verstoppen zich graag onder schors, in bomen enz. Deze materialen worden dan ook vaak gebruikt om de cachebehuizing te maken (als dat geen goede tip is 😉 ). Om het afwisselend te maken, hebben we elke cache op een andere manier verstopt. Ook moet je af en toe een handeling uitvoeren alvorens je het cachepotje te pakken krijgt. In verschillende caches zijn er codes te vinden, waarmee je op het einde de coördinaten van de bonus kan berekenen. Zo wordt de feestlocatie van de insecten prijsgegeven en zijn jullie ook getuige over welk feest het gaat.

Ongeveer 5 maanden waren we bezig om dit rondje in elkaar te steken. Natuurlijk niet constant, in onze beperkte vrije tijd gingen we zelf ook nog graag op geocache-avontuur. Na een paar correcties van de reviewer, kwam ons rondje Het kriebelt online begin januari 2022. Het was al avond, toch waagde 1 geocacher het erop om al 1 cache te loggen. De dag nadien in de vroege ochtend, nog voor de hanen kraaiden, begon er een eerste team. Wat waren we enthousiast over de eerste mooie logs die binnenkwamen. Het geeft heel veel voldoening om die te lezen en doet ons beseffen dat we in de toekomst ook wat werk gaan maken om mooiere logs te schrijven. We hopen dat er nog veel geocachers van de geocachereeks Het kriebelt kunnen genieten en samen met de insecten de feestlocatie kunnen ontdekken.

Zelf op zoek gaan naar Het Kriebelt

Het Kriebelt is een geocachereeks van 20 geocaches die je kan vinden in Nieuwerkerken, te vinden in het Oost-Vlaamse Aalst en ook een stukje in Erpe en gaat door woonwijken en velden. Verzamel in de 19 leuke geocaches de codes om de bonuscache te kunnen vinden en loggen. In totaal zal je 8,5 kilometer afleggen waarbij je de caches za ontdekken, vergeet niet om de noodzakelijke tools mee te brengen die vermeld staan in de listing: GC9HH4D

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.