Favorietpunten: 5 caches met de meeste punten

Via een (online) log kan je aangeven hoe je ervaring was met de geocache die je net gevonden hebt, al dan niet rekening houdend met de logging etiquette. Om de geocaches die je echt super vond aan te duiden en te belonen, kan je Geocaching Favorieten punten geven. Deze functie, die enkel voor Premium members beschikbaar is, zorgt ervoor dat je een punt kan geven aan een originele cache of puzzel, een interessante locatie of een leuke verstopplek. Geocaching Favorite points zijn enkel beschikbaar voor geocaches en niet voor Geocaching events aangezien het doel van deze punten is om andere geocachers aan te geven dat je een goede Geocaching ervaring had met een bepaalde geocache.

💚 Geocaching favorietpunten verdienen en uitdelen

Om een favorietenpunt te kunnen uitdelen, moet je deze eerst verdienen. Als premium member krijg je automatisch 1 favorietpunt. Telkens je 10 geocaches gevonden en gelogd hebt, verdien je een nieuw punt dat je kan uitdelen.

Om een bepaalde geocache een favorieten punt toe te kennen, moet je deze cache als gevonden loggen. Samen met jouw log kan je een favorietenpunt geven door het hartje te selecteren (dit kan ook in de geocaching app). Achteraf kan je een geocache ook een favorietenpunt gunnen door naar de cachepagina te gaan en op de dropdown te klikken bij de favorietenpunten van een geocache. Als je deze cache gelogd hebt, kan je hier dan een favorietpunt toekennen door op Favoriet toevoegen te klikken.

Geocaching Favorieten punten

💚 Jouw favoriete geocaches

Het handige aan deze Geocaching Favorietpunten is dat je zo ook eenvoudig jouw favoriete geocaches kan bekijken in een lijst die je hier terug kan vinden. Geocaching.com maakt automatisch een geocaching lijst van geocaches waaraan jij een favorietpunt hebt gegeven.

Favorietenpunten die je gegeven hebt aan gearchiveerde geocaches blijven bewaard. Je kan echter wel zelf beslissen om dat punt te verwijderen zodat je deze aan een andere geocache kan geven.

💚 Verdienen jouw geocaches favorietpunten?

Eenmaal jouw geocache gepubliceerd is, kunnen jouw geocaches ook favorietpunten verdienen. Een favorietpunt kan je om verschillende redenen verdienen, ontdek hier 7 redenen waarom er vaak een favorietpunt wordt uitgedeeld aan een geocache.

Benieuwd naar hoeveel favorietpunten jij reeds in totaal verzameld hebt? Sinds 2020 kan je dit getal terugvinden op jouw profielpagina.

💚 Geocaches met de meeste Favorietpunten (gecumuleerd)

Hieronder vind je de top 5 actieve geocaches die het meeste aantal geocaching favorietpunten gekregen hebben in België en Nederland.

BELGIËNEDERLAND
Geocache# Favorieten puntenGeocache# Favorieten punten
Geocache6.773van “Kluis tot Kookhuis”5.932
RV 5.08 : Brugge5.976First Dutch2.570
Het verloren Kabouterdorp FINAL3.348Koning Willem-Alexander2.243
❓.Solterheide Baatsbeekvallei Bonus2.316Airport Nijmegen #52.027
BB5: Bonus Zwinreeks2.066Klimmen met hoogtevrees! 1.838

💚 Geocaches met de meeste Favorietpunten (in %)

In bovenstaande lijst worden de favorietpunten bij elkaar geteld, dat is leuk om te weten en over een lange periode kunnen dat heel veel favorietpunten worden. Daarnaast kan het ook interessant zijn om te bekijken naar het percentage favorietpunten. In dat geval wordt getoond welk percentage van de Geocaching Premium leden een geocache een favorietpunt gegeven heeft. Het % favorietpunten kan je terugvinden op de geocache pagina zelf. Daar kan je op het pijltje/driehoekje naast aantal favorieten klikken en daar kan je het % favorieten terugvinden.

Hier zie je een voorbeeld waar je het % favorietpunten kan bekijken op de geocache pagina.

Het is goed om weten en leuk dat het vermeld wordt bij geocaches. Het nadeel is dat je op geocaching.com niet kan filteren op deze percentages. Gelukkig kan je dat wel op Project-GC, let op: een cache moet minimaal 10 favorietpunten hebben om vermeld te worden. Op Project-GC kan je ook de Wilson score terugvinden: deze vormt ook een lijst die onder andere rekening houdt met favorietpunten om geocaches te sorteren.

3 reacties op “Favorietpunten: 5 caches met de meeste punten”

  • Yep kan altijd.
   2 manieren.
   1. Via een write note als zijde vergeten en dan toekennen.
   2. Op de PC bovenaan zie je het aantal en wie die bepaalde cache een favo heeft gegeven. Daar kun je zelf ook nog een klik geven om hem toe te dienen. 😉

   Succes.
   BriSan.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.