Isa’s wandeling in Tienen

Wij zijn Veerle en Dirk Van team Verommeke, reeds 3 jaar actieve geocachers. Daarvoor tamelijk actieve wandelaars, door het ontdekken van Geocaching hebben we ook een zeker doel kunnen koppelen aan onze wandelingen wat het nog prettiger en aangenamer maakt. Aangezien wij ook graag reizen is dit een ideale combinatie om andere landen en streken te ontdekken.

Waar je ook gaat in de wereld (op een paar plaatsen na!)  ben je bijna steeds in de mogelijkheid om via Geocaching mooie wandelingen te maken en de streek te ontdekken dankzij collega cachers die jou de mooiste en interessantste plekjes in hun omgeving tonen. Zodoende hebben ook wij hieraan ons steentje willen bijdrage met de Geo-Art Isa’s Wandeling in onze eigen omgeving.

Isa onze trouwe viervoeter

Isa is onze hond en gaat graag wandelen in de streek van de Geo- Art: Groot Overlaar, een deelgemeente van Tienen. Het is als het ware onze achtertuin waar we dus dikwijls met onze King Charles Spaniel vertoeven en zij houdt daar duidelijk van. 

Verrassende wandeling in een veelzijdig decor

We hebben er echter wel een tijdje over gedaan bij het uitstippelen van de wandelroute. Er waren verschillende opties mogelijk maar we hebben getracht zo divers mogelijke landschappen en plekjes aan te doen waar natuur en bezienswaardigheden mekaar aflossen. 

Op een bepaald ogenblik is het dan ook best veel werk om alles voor mekaar te krijgen en uiteindelijk live te kunnen gaan. De laatste loodjes waren het zwaarst omdat we op bepaalde locaties ook kort bij Natuurpunt gebied zitten. We zijn de verantwoordelijken van Natuurpunt zelf gaan opzoeken met de nodige uitleg en dat werd zeer positief onthaald en hebben hun medewerking en goedkeuring ontvangen. Waarvoor dank !  

Geo-art van een hondenpootje

We hebben gekozen voor een makkelijke puzzel zodat je meer tijd buiten in de natuur kan doorbrengen. Ook de cachekes zijn voor het grote deel op een paar uitzonderingen na vlot te vinden wat je de mogelijkheid geeft om te genieten van de mooie natuur met hier en daar zeer mooie vergezichten. 

Deze is in de vorm van een afdruk van een hondenpootje. Zoals reeds gezegd hebben wij deze route grotendeels leren kennen door de wandelingen die wij er door de jaren heen gemaakt hebben met Isa onze King Charles.  Op deze manier is dan ook de link gelegd tussen het hoe en waarom deze route is tot stand gekomen. We hebben uiteindelijk voor een Geo-Art gekozen i.p.v. gewone Trads omdat we deze wel leuk vinden op de kaart. Je kan ze ook altijd zoals hier combineren met enkele losse Trads, Multi’s en andere.

Meer dan het plezier om deze Geo-Art te realiseren, is zeker ook de talrijke positieve reacties die wij reeds kregen van de vele wandelaars en fietsers die ons rondje aandeden. Het is dan voor ons een enorm gevoel en voldoening om te lezen (of te horen tijdens een meet en greet) hoezeer de mensen ervan genoten hebben en je bedanken om hun een aangename dag te bezorgen. Hiervoor alleen is het vele werk zeker al meer dan de moeite waard. 

Loop zelf Isa’s wandeling

Heb je na het lezen van deze blog zin gekregen om te wandelen in de sporen van Isa neem dan zeker eens een kijkje op GC89ZB0 (bonus Isa’s wandeling) en wie weet komen we jullie daar wel eens tegen.

Combinatie met andere losse caches kan ook op Isa’s wandeling. Je vindt er nog een aantal losse caches in de buurt, een multi, en zelfs een earth cache (The Stoned Forest – GC13THV). Wie wil kan er dus nog wat extra zoekplezier aan toevoegen! Tevens bevinden er zich een aantal andere prachtige Geo-Art’s in onze (iets wijdere) omgeving.

2 reacties op “Isa’s wandeling in Tienen”

  1. Prachtig verhaal , wij hebben in Isa’s sporen gelopen en ’t is een prachtig rondje 😉

    Michel Aka Borderke Izzy

    Beantwoorden
  2. Beste Veerle en Dirk

    Ik heb zonet jullie verslag gelezen. Zou ik in contact met jullie kunnen komen? We zouden deze zomer met Radio2 ook iets willen doen met geocachen in de buurt van Tienen. Ik hoor het graag!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.