Prinsenschatten in het Prinsenpark van Retie

In juni 2017 was ik op zoek naar een manier om meer beweging te krijgen. Als leerkracht informatica in het volwassenenonderwijs hadden we al eens een uitstap georganiseerd waarin we een multi hadden opgelost. Ik herinnerde me dat het wel een leuke ervaring was. Dus ik zocht een multi hier in Turnhout op en was helemaal verloren.

Een geocachereeks maken met mijn klas

Na een grapje onder de collega’s, kreeg ik de kans om lessen geocachen in te richten. In de 2de module gaan we dieper in op het zelf plaatsen van een geocache en alles wat erbij hoort.

In de klas gingen we eerst op zoek naar een geschikte locatie. Ons oog viel op het Prinsenpark in Retie. We namen contact op met de domeinwachter en dit bleek een mogelijkheid te zijn.

In de klas ontstond het idee om elke cursist één cache te laten verzorgen. Dit kwam dan schoon uit op 11 caches. Met dit in onze gedachten gingen we een eerste keer wandelen in het Prinsenpark. Vol ideeën kwamen we terug, waarna we aan de slag gingen om de caches te maken. Na nog wat meer brainstormen en overleggen, konden we op stap om de caches te gaan inmeten (de coördinaten te bepalen) en plaatsen.

Nadat de proeflopers op stap waren geweest werden de laatste aanpassingen nog doorgevoerd aan de listings waarna ze werden doorgestuurd voor review. Door onze goede voorbereiding was dit enkel een formaliteit.

Zelf op zoek naar de Prinsenschatten?

Het rondje is nu bijna 2 maand online en er zijn al meer dan 120 teams op stap geweest om de Prinsenschatten te ontdekken. Leuk is het om alle logs te lezen.

Wil je zelf ook zoek gaan naar alle Prinsenschatten? Dan moet je afzakken naar het Prinsenpark in Retie. In dit provinciaal domein wacht je een wandeling van 5,5 kilometer met 10 caches en een bonus. In de bonuscache (GC89339) vind je alle nodige informatie om dit reeksje tot een goed einde te brengen.

Blog geschreven door AnspireCrew

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.