Langs de oevers

Iets vertellen over de reeks “langs de oevers”?

Hier gaan we …
In 2010 waren ons jongens  Jo 10 en Stijn 8 jaar. Nog jong genoeg om veel interesse te hebben in de hobby’s van papa. En oud genoeg om mee te helpen met die gekke plannen.

Langs de oevers - Jo en Stijn

Op dat moment was ons landkaartje nog niet versierd met groene slingers. “Langs de oevers” is oorspronkelijk gestart om eens zot te doen: 20 à 30 oppikkertjes gewoon na elkaar, om de cachers uit de omgeving eens uit te dagen. We kozen een route langs de Leie tussen Deinze, Grammene, Gottem en Zulte.

Na enkele maanden zouden we deze reeks dan wegnemen, er van uitgaand dat niemand ze daarna nog zou lopen. Eenmaal gestart, gingen we te veel op in het enthousiasme en samen met enkele buurtjongens bleven we maar potjes wegsteken, het werden er iets meer dan 50.

Langs de oevers - Nieuwjaarsdag

Dankzij de fijne samenwerking met de reviewers kwamen de caches op nieuwjaarsdag dan samen uit. Jawel, enkele streekgenoten waren er van de eerste dag al opgevlogen. (die West-Vlamingen beschouw ik voor het gemak ook even als streekgenoten). Wees nu eens eerlijk, dat is toch gek hé 🙂 : op een koude nieuwjaarsdag!

Maar wat ons eigenlijk nog meer verwonderde; er bleven nog andere cachers komen, dus besloten we de reeks eens na te kijken en nog te laten liggen tot aan de winter. De cachers zijn blijven komen. Daarom is er in 2014 hard aan getimmerd om ze voor een groot deel in een nieuw jasje te steken.

Langs de oevers - Ontwikkeling caches

Over de reeks zelf valt weinig te vertellen: ’t zijn potjes die dicht na elkaar weggestopt en wie er meer wil over weten kan de listing van nr 1 (GC2KM4V) eens lezen. Het zijn traditionals, multicaches en mysteries waarnaar je zal moeten zoeken. De één is ook iets eenvoudiger te vinden dan de andere. Maar een “echte geocacher” zal er misschien meer aan beleven deze reeks eens ter plaatse te gaan bekijken.

Nu zijn de jongens al wat ouder en andere hobby’s en interesses nemen meer en meer de bovenhand.

Jo en Stijn - fietsen

(Gaan fietsen dus)

Wat ik wel nog wil vertellen:

De enige reden dat deze reeks er nog ligt, is omdat er nog steeds mensen zijn die er blijkbaar plezier aan beleven. Dankzij de hulp van de cachers die helpen tijdens het lopen van de reeks, vergeet je snel je eigen uurtjes. Hiervoor hebben we bij waypoint 1 een onderhoudsstation gebouwd, zodat de cachers die deze reeks willen lopen mee kunnen helpen met het onderhouden ervan.

Langs de oevers - Wandelpad

De minder leuke ervaringen zoals het verdwijnen en de vernielingen veeg je snel van de kaart bij het lezen dat er iemand een dag plezier heeft beleeft. Nieuwe reeksen leggen zit er niet meer in, maar ooit zal ik nog eens één cache leggen.

En het liefst zou ik eigenlijk vertellen over:

  • De fantastische caches die we gevonden hebben.
  • Fijne mensen die je leert kennen via het geocachen.
  • In Zweden moederziel alleen uren in de bossen wandelen voor een potje te vinden.
  • Samen in de bomen klimmen, met een gezellige babbel nadien.
  • Cachers die je niet kent die van Bambrugge naar Deinze vliegen om te helpen met een touwtje in een boom te schieten.
  • Een gek die zegt gaan we eens een geocache record breken, en een andere gek die dan nog 24 uur

Langs de oevers

Allemaal stuk voor stuk prachtige avonturen om nooit te vergeten, er valt dus nog veel te vertellen. Maar dat laat ik liever over aan anderen…

Veel cacheplezier,
John & Paulette, Jo & Stijn
aka Jostje

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.