Geocachereeks ‘De tijd’

Geocaching De tijd - TeunenbergIk ben Briezeke en had graag iets meer verteld over mijn geocachereeks “De tijd”. Het reeksje is gelegen tussen Oevel en Olen kort aan domein Teunenberg. De reeks bestaat uit 10 traditionals die in de loop der jaren ontstaan zijn en 1 mysterie die je kan vinden nadat je de 10 traditionals gevonden hebt. Het thema van deze reeks gaat over de tijd.

Het begon allemaal in februari 2014, toen ik na een zestigtal cachkes zoeken,  er ook wel eens eentje wou verstoppen. In de garage had ik nog een klok liggen die ik niet meer nodig had. Deze werd dan voorzien van een logrol, waarvan cachers mij soms vertellen dat dit de grootste logrol is dat ze al gezien hebben. Ook werden er gadgets en toys voor de kindjes voorzien die ik spijtig genoeg regelmatig moet aanvullen omdat niet iedereen eerlijk ruilt. Na deze klok te gaan verstoppen in het bos werden alle gegevens doorgestuurd naar de website van geocaching. De volgende dag kreeg ik echter slecht nieuws dat ze de cache niet konden publiceren omdat deze te kort bij een andere lag . Vanaf toen wist ik dat er tussen elke cache minstens 161 meter moet tussen zijn. Dus de volgende avond maar terug naar het bos om mijn cache 40 meter te verplaatsen. Nu werd deze wel goedgekeurd en mijn eerste geocache De Klok (GC4ZBVT) was een feit. Ik ging tenslotte maar 1 cachke leggen.

Geocaching De tijd - De Klok

Eentje is geentje

Geocaching De tijd - De polshorlogeMaar 2 maanden later en na veel positieve reacties, kriebelde het terug om er nog eentje bij te leggen. Dit werd dan de polshorloge (GC53J9D). Ik bedacht weer een leuke manier om aan het logboekje te geraken . Je hebt hier wel even werk om te loggen maar het is zeker de moeite waard.

Een maand later bedacht ik reeds mijn derde cache (De dierenklok – GC56T0D). Eentje waar je een potje kan opvissen met een magneet. Ik loop tenslotte vaak met een magneet rond maar kan ze amper gebruiken. Dus ik dacht , ik zal de geocachers die ook altijd een magneet rondlopen eens een plezier doen. Ook voor de geocachers die geen magneet op zak hadden werd er voor een oplossing gezocht.

Geocaching De tijd - De dierenklok

Daarna heb ik nog twee geocachkes bedacht die iets avontuurlijker waren. De eerste hangt in een paal en is een ode aan de grootste klok ter wereld in de Abraj Al Bait-toren (GC582TT). Je kan deze loggen door gebruik te maken van de extra tools die je in de buurt van de paal kan vinden. Geocaching De tijd - Abraj Al Bait torenZo kom je gemakkelijk tot bij de cache. Ik heb echter al een paar keer gehoord of gelezen dat sommige deze tools niet konden vinden of dat ze niet wisten dat ze deze moesten gebruiken. Zij kwamen dan ook op een andere manier aan het logrolletje. (ladder, stok met plakband, op elkaar gaan staan, … ).

De andere avontuurlijk cache (De koekoeksklok – GC5DZTR) hangt een beetje verder in de boom. De meesten willen nog wel eens kind zijn en terug in de boom kruipen. Dit is de enigste geocache met een spoiler foto, alhoewel deze niet echt nodig was denk ik . De andere geocaches moeten zo gevonden worden of met de extra tip . Nochtans staan er intussen genoeg foto’s bij iedere listing, zodat je de caches zeker en vast zal kunnen vinden.

En toen werd het een reeksje

Na de avontuurlijk caches zat ik met een enkele ideeën voor nog meer geocaches. Toen heb ik ook besloten om er nog eens vijf traditionals en een bonus bij te maken. Zo ontstonden ook het berenklokje, de wekker, de smartwatch, de kookwekker en de wekkerradio.

De weg naar Het berenklokje (GC5E46E) zoeken vinden de meeste nog plezanter dan de cache zelf omdat dit weggetje ideaal is voor de mountainbike en hier en daar voorzien is van een heuveltje. Als je de wekker opendoet vindt je een tooltje dat de kleine kindjes kunnen gebruiken maar ook de grotere kindjes vinden nog wel plezant.

Geocaching De tijd - Berenklokje

De smartwatch (GC5HGCQ) is de moeilijkste en de kleinste van de reeks. Nochtans is deze niet zo moeilijk als je het weet maar je moet er natuurlijk juist opkomen. Bij de kookwekker (GC5HGH9) hebben sommige cachers een probleem om de waarde voor de bonus te vinden. Nochtans kan je de waarde van de kookwekker ook vinden zonder de cache te vinden, je moet hiervoor geen chef kok zijn maar enkel logisch nadenken. Aan een wekkerradio hebben velen  geen goede herinneringen maar deze kon ik natuurlijk niet laten liggen in mijn cachereeks over de tijd (De wekkerradio – GC5HGJC).

Geocaching De tijd - Kookwekker

En dan nog de bonus

Voor de bonus van deze reeks hebben we het vrij simpel gehouden. Wanneer je iedere traditional vind kan je een vraag oplossen die je in de listing van de bonuscache (GC5HJ79) kan vinden. Als je alle vragen opgelost hebt, kan je op weg naar de bonus. Deze is bovendien centraal gelegen, je kan dus ook de volgorde kiezen bij het vinden van de caches.

Deze blog werd geschreven door Briezeke

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.