Lost Place 🦷”Huis van Dokter KiesdePijn”🦷

Temse heeft er een nieuwe toeristische attractie bij. Een ietwat aparte attractie weliswaar want een leegstaande villa staat nu niet echt bovenaan het lijstje van iedereen om te bezoeken. Bovendien is deze attractie enkel beschikbaar voor geocachers, want andere toeristen hebben geen toestemming om naar deze plek te komen.

Een afspraak maken bij de tandarts

Via verschillende social kanalen kregen we de cache-listing van deze Lost Place in het vizier. Net zoals je bij de tandarts een afspraak moet maken, moet je ook hier jouw plaatsje reserveren: we moeten zeggen, qua inlevingsvermogen zat het al meteen goed!

Ping! 24 uren voor onze afspraak kregen we een reminder en de locatie doorgestuurd van deze cache. Naar de tandarts gaan levert ons toch wel wat zenuwen op en zo ook voor het bezoekje aan deze tandarts. Het codeboekje en de UV-lamp werden klaargelegd en de batterij van ons toestel werd toch nog maar eens opgeladen.

Met een bang hartje in een indrukwekkende leegstaande villa

Onderweg naar de coördinaten die we doorgestuurd kregen, waren we toch al wat gespannen. In Geocaching termen gaan we naar een Lost Place cache: in mensentaal is het een verlaten gebouw dat de tand des tijds heeft moeten ondergaan en waar intussen wel al wat dingen gebeurd zijn. Meer ontdek je in dit stuk over lost places.

Wat zouden we aantreffen? Midden in een vrij drukke straat een leegstaande villa: best wel indrukwekkend. De voortuin is helemaal verwilderd, de ramen zijn allen gesneuveld en de wind blaast door het gebouw. We voelen de hartslag een nieuwe hoogte bereiken en gaan met een bang hartje binnen in de villa.

Dit is echt een Lost Place: kasten die omver liggen, graffiti aan de muren, een deel van het huis dat afgebrand is, allerhande zaken die afgebroken zijn. Een perfecte locatie voor een geocache moeten we zeggen! Bam! Door de wind slaat er een deur dicht, of zouden er toch mensen in het gebouw zijn?

Het huis ontdekken via aanwijzingen

Het thema voor deze geocache is de dokter in de tandheelkunde: KiesdePijn. Perfecte keuze want een deel van deze villa was vroeger ook een echte tandartsenpraktijk. Tijdens jouw ontdekkingstocht door de villa kom je zelfs nog een tandartsstoel tegen die hier achtergelaten werd.

Je moet in het huis op zoek naar enkele aanwijzingen om uiteindelijk de cache te kunnen vinden. De tools die je moet meebrengen zullen hiervoor zeker van pas komen. De aanwijzingen zelf zijn allen heel erg duidelijk waardoor je vrij makkelijk je weg door dit gebouw zal vinden en uiteindelijk ook de cache. Heerlijk om op deze speelse manier de geheimen van dit gebouw te ontdekken.

Bedankt voor de moeite!

De cache hadden we net gelogd toen we iemand hoorden fluiten: er zijn mensen in het gebouw! Gelukkig maakte deze zich snel kenbaar als _Danoontje. Die wist dat we in het gebouw waren aangezien we even voordien wat hulp hadden ingeroepen bij sommige aanwijzingen.

We hadden nog een leuke babbel en kwamen zo heel wat meer te weten over de CO en over deze Lost Place. Knap gedaan moeten we zeggen en heel erg bedankt voor al deze moeite, hij kon het trouwens niet laten om ook al even te vertellen over nieuwe ideetjes die bij hem aan het broeden zijn, maar dat hiervoor nog heel wat toestemmingen en werk zal zijn. Wij kijken er alvast naar uit!

Wil je zelf op zoek gaan naar de Lost Place 🦷”Huis van Dokter KiesdePijn”🦷 (GC8K41M), dan raden we je aan om snel een plekje te reserveren. Deze cache is nog maar enkele weken uit, maar is nu al een trekpleister voor heel wat geocachers: een nieuwe attractie voor Temse (exclusief voor geocachers).

2 reacties op “Lost Place 🦷”Huis van Dokter KiesdePijn”🦷”

    • Helaas kunnen wij hier niet over beslissen, maar enkel de eigenaar van het pand.
      Als we ons niet vergissen, waren dat de buren.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.