Geocachen op den buiten, den boerenbuiten wel te verstaan

In het begin van 2015 vonden mijne cachebuddy Schutterke en ik dat het tijd was om het mooie Grobbendonk te laten ontdekken door de geocachers. We stippelde een toffe route uit langs enkele verborgen pareltjes zoals een oud sas en een nog werkende watermolen. Via leuke hints en verschillende verstop-technieken probeerden we een rondje te maken dat voor iedereen wat te bieden had. We wilden immers zowel de ervaren als de iets minder ervaren cachers plezieren.

Verschillende probleempjes

Natuurlijk hadden we het onderhoud ervan wel wat onderschat alsook de populariteit van het rondje. Enkele cachkes moesten aangepast of verlegd worden en cachkes die bewust of per ongeluk stuk gemaakt werden. Kortom we hadden er onze handen mee vol. Na iets meer dan twee jaar kwam er naast het onderhoud nog een probleem bij: grote werken in het gebied  waar onze belangrijkste cache lag namelijk de Bonus. We besloten om deze tijdelijk ofline te zetten. Het tijdelijke duurde wat langer en ondertussen was er ook een verhuis bijgekomen: Schutterke die eerst het dichtste bij de cachkes woonde, moest nu van een heel eind verder komen om de caches te onderhouden. Na overleg werd de reeks in het archief gestoken.

Een half jaar ging voorbij en verdomme – excuses voor mijn gevloek! – ik vond het toch jammer van deze reeks. We staken de koppen bijeen met nog enkele andere bevriende geocachers om de reeks te herlanceren op een heus event. Ondertussen was er natuurlijk hier en daar een cache bij gekomen en ook de gemeente had ondertussen het oude sas gedeelte helemaal terug opgeknapt waardoor we de route moesten aanpassen. Maar niet getreurd ik zocht en vond een alternatief die zeker ook de moeite waard was. Hierdoor werd het eigenlijk een nieuwe reeks, we konden zelfs een historische plaats mee opnemen omdat de voorgaande cache verdwenen was. Uiteindelijk heeft deze nieuwe reeks nu 2 cachkes meer dan de voorgaande en belangrijker nog: het mooie gedeelte van ‘den boerenbuiten’ komt mooi aan bod.

 

De nieuwe Op Den boeren buiten reeks

De meeste cachebehuizingen werden in een nieuw jasje gestoken. Sommige plaatsen bleven hetzelfde omdat hier de toestemming van de eigenaren en het agentschap Natuur en Bos nog geldig was. Dus wederom heb ik getracht om via leuke hints en potjes deze toer voor iedereen plezant te maken en deze keer met de hulp van mijn dochter Goermet die nu mee helpt met het onderhoud van deze reeks.

De vorige versie van de ‘op den boerenbuiten reeks’ werd in het archief gestoken met 339 favorieten op de teller, hier zijn we momenteel nog niet maar na iets meer dan een half jaar zijn we wel goed op weg. Het onderhoud? Ja, dat vergt wat inspanning en tijd en er zijn hier en daar weer originele behuizingen gesneuveld en terug vervangen maar dat laat de goesting en de pret om deze toer in orde te houden niet wegnemen.

Zelf op zoek gaan naar ‘Op den boerenbuiten’

Deze reeks geocaches kan je terugvinden in Grobbendonk. 20 geocaches en een bonus (eerste van deze reeks: ) liggen hier op jou te wachten. Wie vroeger dit rondje al eens gedaan heeft zal het zeker niet erg vinden om deze nog eens te doen en iedereen die nog niet is langs geweest zou ik zeggen om deze op je to-do lijstje te plaatsen. De croute kan je zowel te voet als per fiets afleggen, een gedeelte is niet toegelaten om met de wagen te doen: gelieve je dan ook aan de regels te houden. Misschien kom ik je wel tegen tijdens 1 van de vele onderhoudsrondes?

Blog geschreven door Glenn2n

2 reacties op “Geocachen op den buiten, den boerenbuiten wel te verstaan”

  1. Is het zo dat deze cache gearchiveerd is ? Zo wordt hij bij mij weergegeven.
    Heeft de nieuwe cache misschien een andere GC code ?
    Mvg
    Griet

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.