10 Opvallende conclusies na het Grote Geocaching Onderzoek

De voorbije weken werden alle resultaten van het Geocaching geanalyseerd en werden deze in mooie grafieken gegoten. Om het geocaching onderzoek af te ronden haalden we de 10 opvallendste conclusies uit dit onderzoek.

  1. We zoeken graag caches maar niet iedereen wil er een verstoppen

Het zoeken naar schatten doen we als geocachers allemaal heel erg graag, maar zonder geocachers die moeite doen om deze caches in elkaar te steken zou er geen Geocaching bestaan. 50% van de geocachers gaf aan nog nooit een cache verstopt te hebben en dit scoorde ook niet hoog bij de motivaties. Zelf een geocache maken en verstoppen neemt wel wat tijd in beslag en dat je deze moet onderhouden zal er natuurlijk mee te maken hebben dat niet iedereen een geocache verstopt.

Oorlogscache

  1. Spread the word

Meer dan 70% leert Geocaching via vrienden kennen. Leer jouw vrienden ook Geocaching kennen: hoe meer zielen hoe meer vreugde. Bovendien gaat de meerderheid graag met vrienden geocachen, slechts 10% onder ons gaat het liefst alleen op pad.

  1. Geocaching is verslavend

Wanneer je eenmaal met Geocaching begint en de smaak te pakken hebt dan wordt het echt een soort van verslaving ?. 80% Van de deelnemers van het onderzoek gaf aan om minstens 1 keer per maand te gaan geocachen. Verschillende geocachers gaven zelfs aan iedere dag op pad te gaan: volharding of verslaving?

  1. Een GPS krijgt de voorkeur boven een smartphone

Liefst twee derde van alle deelnemers geeft de voorkeur om te gaan Geocachen met een (wandel) GPS in plaats van een smartphone. Maar een combinatie is uiteraard ook mogelijk, want 87% van alle deelnemers maakt gebruik van apps om geocaches te vinden.

  1. We  ❤️  creatieve caches

Creatieve caches worden door geocachers gesmaakt! Wanneer we geocachers hun meest memorabele geocaching herinnering laten boven halen, geeft 69% aan dat dit een creatieve container was. Daarnaast deelt de meerderheid van de geocachers de mening dat ze creatieve containers belangrijk vinden.

Inventieve cache

  1. Op reis gaan we ongetwijfeld geocachen

90% is reeds in het buitenland gaan geocachen en 44% heeft reeds een reis gepland om te gaan geocachen. Wanneer we op reis zijn, hebben we veel tijd en wat is er beter om een land te verkennen dan door dit al geocachend te doen?

  1. Statistieken zijn in het algemeen minder belangrijk

Uit het onderzoek blijkt dat er maar een beperkte groep is waarvoor veel caches vinden belangrijk is. Ook FTF jagers zijn eerder zeldzaam. De statistiekenpagina vinden we wel leuk, maar vinden we minder belangrijk. Geocaching is geen spel waar ‘winnen’ belangrijk is.

  1. Geocaching helpt ons buiten onze 4 muren te komen

Buiten komen: dat is de grootste motivatie voor ons om te geocachen op de voet gevolgd door van de natuur te genieten.

Zoekende geocachers

  1. We weten niet wat Geocaching souvenirs zijn

Heel opvallend was dat heel veel geocachers niet weten wat Geocaching souvenirs zijn. Bovendien is het overduidleijk dat we dit ook een minder belangrijk aspect van Geocaching vinden.

  1. We houden al eens van een uitdaging

Het mag soms wel eens iets meer zijn en dankzij Geocaching durven we onze grenzen te verleggen om een cache te vinden. We zijn van mening dat geocaches in een moeilijker terrein leuk zijn en we ook lang blijven herinneren.

 

Winnaars wedstrijd

Ontdek op deze pagina of je een van de gelukkigen bent die een leuke prijs gewonnen heeft dankzij het Grote Geocaching Onderzoek 2017.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.