Beginners perikelen

Sommigen vinden per ongeluk een cache, anderen lopen tegen een email aan, nog anderen horen er over via een kennis…

Ik botste enkele weken terug op de website, ik weet helemaal niet meer hoe, maar ik denk dat ik op een link klikte. Wat daar allemaal stond prikkelde mijn verbeelding en deed mij verlangen om ook eens te proeven van het fenomeen ‘Geocaching’. Wat ik allemaal die eerste dag vernam, deed mij besluiten om vooral goed voorbereid aan te slag te gaan. Dus direct een GPS besteld, eentje waarover ik al enkele malen gelezen had. En dan de nodige spullen gaan aankopen in een geocache-shop. Nog meer verbazing, er is er eentje vlakbij. Dus kocht ik een beginners setje.

Ik bekeek de kaart met geocaches in de buurt. BAM, eerste verwondering : wat een  massa groene bolletjes in de omgeving, En toch heb ik nog nooit ergens een potje live gespot.
Geocachen moet dus wel iets plezierig zijn, anders waren er hooguit een 10-tal in gans de provincie te vinden.

De eerste echte geocache-vondst

Klein kappelletjeZonder GPS, noch enig ander hulpmiddel, reed ik naar de dichts bijzijnde geocache  op ongeveer 2,8 Km van mijn thuislocatie. Met de fiets uiteraard, want door omstandigheden (*) heb ik voorlopig geen rijbewijs meer.

Ene aan het kapelleke (GC5147Dzo noemt de eerste cache waar ik naar op zoek ging. Dus ben ik daar blindelings naartoe gesnord met mijn elektrisch stalen ros. En daar heb ik toen tweeënhalf uur rond gesnuffeld, in pijpen gekeken, onder struiken gespeurd,… Tot mijn moed ergens diep beneden het zeeniveau was gezakt. Dan maar terug huiswaarts gekeerd  en voor alle zekerheid nog eens alles gecontroleerd. Tja en waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men honderdduizend kapelletjes tegen, waarvan ik uiteraard het verkeerde exemplaar had opgezocht. Alles klopte nochtans, de wei, de dieren in de wei, muggles die kwamen vragen wat ik aan het doen was,.. . Alleen : bijna alle kapelletjes staan wel ergens langs een weide, met of zonder beesten in. Uiteindelijk, na 5 dagen zoeken, en mét een GPS, kon ik aan het juiste kapelletje mijn eerste logboek invullen.

Kappelleke in Vlaanderen

Uw toegenegen,
File Mon.

(*) op 27/6/2016 viel ik in coma, 4 klonters bloed in mijn longen versperden de bloedtoevoer naar mijn hart.

1 reactie op “Beginners perikelen”

  1. Ik heb mijn vraag al op enkele sites gesteld maar zelfs maar van één een antwoord mogen ontvangen.
    Mijn vraag is de volgende: ik heb een lijst met caches gedownload via mijn premium abonnement naar mijn GARMIN 750T. Het probleem is dat niet alle caches op mijn GPS terug te vinden zijn. Ik spreek bvb over de lijst STEKENE radius 16. Hier vind ik al zeker 14 caches (voor de rest nog niet verder gekeken) niet op mijn GARMIN toestel terug. Ik heb al van alles geprobeerd maar waarschijnlijk doe ik dan toch nog iets fout of moet mijn GPS terug van waar hij gekomen is. Alle advies en hulp welkom aub waarvoor hartelijk dank.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.