3 manieren om je geocache pagina te pimpen

Af en toe kom je het wel eens tegen dat er in een listing van je geocache op Geocaching.com een afbeelding bij de omschrijving staat, sterker nog: sommige hebben deze als achtergrond ingesteld bij de listing. Anderen hebben dan weer gespeeld met kleuren en tekststijlen. Een leuke afbeelding kan je geocache pagina opwaarderen en soms is het noodzakelijk om een afbeelding toe te voegen bij je omschrijving (denk bijvoorbeeld aan een puzzel van een mysteriecache).

Pimp je Geocache listing

Wij geven je 3 tips hoe jij jouw geocache pagina kan pimpen:

1. Beschrijving opwaarderen

De beschrijving in je geocache listing kan je heel eenvoudig pimpen door met de tekstopmaak te spelen. We leggen uit hoe je dit eenvoudig kan doen.

 1. Beschrijving geocache wijzigen

Ga naar de listing van jouw geocache. Aan de rechterkant kan je de beheerderstools terugvinden waar je de korte en de uitgebreide omschrijving kan bijwerken. Hiervoor moet je op de knop ‘Wijzigen’ klikken in de beheerderstools.

Wijzigen in beheerderderstools

 1. HTML aanvinken

Eenmaal je op de aanpaspagina bent van je geocache, dan kan je wanneer je naar beneden scrolt de korte en uitgebreide beschrijving terugvinden. Hier kan je aanpassingen doen op basis van HTML-code wanneer je dit aangevinkt hebt.

Beschrijving in HTML aanvinken

 • Tekstkleur wijzigen

Plaats <font color=”kies je kleur”> </font> rond de tekst

 • Tekst cursief, vet of onderlijnd

Zo maak je een tekst <B>vet</B>

Zo maak je een tekst <I>cursief</I>

Zo <U>onderlijn</U> je een tekst

 • Paragrafen toevoegen

<p> Op deze manier kan je paragrafen aan een tekst toevoegen. </p>

<p> Bij een nieuwe paragraaf doe je dit gewoon opnieuw </p>

 • Titels toevoegen

<h1> Een grote titel toevoegen kan op deze manier </h1>

<h2> De titel kleiner maken doe je door h2, h3, … te kiezen </h2>

Een voorbeeld van HTML opmaak kan je hieronder vinden:

Geocache beschrijving HTML opmaak

En dit is hoe bovenstaande HTML-code verschijnt op je geocachepagina:

Geocache beschrijving HTML opmaak resultaat

 

2.  Afbeelding toevoegen

Een afbeelding aan de beschrijving van een geocache toevoegen kan je het best doen door deze up te loaden naar Geocaching.com en dan toe te voegen. We leggen uit hoe je dit eenvoudig kan doen.

Afbeelding uploaden

 1. Klik op de ‘Uploaden foto’s’ knop in de beheerderstools

Bij de beheerderstools aan de rechterkant van je geocache pagina, kan je naast de ‘Wijzigen’ knop ook de knop ‘Uploaden foto’s’ terugvinden.

 1. Kies een afbeelding om te uploaden

Je komt terecht op een pagina waar je een bestand (onze afbeelding) kan uploaden. Er worden 4 type bestanden ondersteund door Geocaching.com: jpg, gif, bmp en png. Daarnaast kan je ook een titel en een omschrijving meegeven aan je afbeelding.

Kies een bestand om te uploaden

 1. Vind de link naar je afbeelding in de cachelisting

Als je afbeelding correct is geüpload, dan zal je jouw afbeelding kunnen terugvinden vlak boven de logs in je cache listing.

Zoek de link van de afbeelding

 1. Open de afbeelding in een nieuw tabblad van je browser

Wanneer je met de rechtermuistoets op de naam van de afbeelding klikt, dan opent een venster met de vraag wat je wil doen met deze link. Kies hier voor ‘Link openen in een nieuw tabblad’ zodat de afbeelding in een nieuw tabblad van je browser zal openen, hier kan je dan ook makkelijk de URL van je afbeelding terugvinden.

Afbeelding toevoegen

 1. Beschrijving geocache wijzigen

Ga terug naar het tabblad waar je de listing van jouw geocache kan vinden. Nu gaan we de afbeelding toevoegen aan de omschrijving in de geocache listing. Hiervoor moet je op de knop ‘Wijzigen’ klikken in de beheerderstools.

Uploaden afbeelding in listing

 1. Voeg je afbeelding toe

Eenmaal je op de aanpaspagina bent van je geocache, dan kan je wanneer je naar beneden scrolt de korte en uitgebreide beschrijving terugvinden. Jouw afbeelding toevoegen kan heel simpel, door gebruik te maken van volgende HTML-code:

<img src=”plak de URL van je afbeelding hier”/>

Plak uiteraard op de juiste plaats de URL van je afbeelding, die je kan vinden in het andere tabblad dat in je browser open staat.

Opmerking: wanneer je merkt dat de kwaliteit van je afbeelding niet helemaal is wat het zou moeten zijn, dan kan je _l uit de URL halen (het deel voor.jpg). Dan zal je originele afbeelding gebruikt worden en niet een thumbnail.

 

3. Achtergrondafbeelding toevoegen

Naast een afbeelding in de beschrijving kan je ook een afbeelding instellen als achtergrond. Afhankelijk van de afmetingen van je afbeeldingen zal deze meermaals getoond worden. Een achtergrondafbeelding toevoegen kan op volgende manier:

 1. Upload een foto (zie vorig punt)
 2. Klik op ‘Wijzigen’ in de beheerderstools van je cachepagina
 3. Plak de URL van je afbeelding bij Achtergrondafbeelding URL

Achtergrondafbeelding toevoegen aan geocache listing

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.