GeoGuessr: ontdek de virtuele wereld

Een klein beetje weg van de Geocaching wereld vandaag laten we jullie kennis maken met GeoGuessr, een geografisch online spel waarbij je de wereld leert kennen. Dit spelletje zit eigenlijk vrij eenvoudig in elkaar, maar is niet altijd zo simpel om te spelen. Het spelletje maakt gebruik van Google Street View waarbij je gedropt wordt ergens in de wereld (virtueel op de Google Streetview kaart). Bedoeling is dat jij probeert te raden waar je jou bevindt op de wereldkaart.GeoGuessr logo

GeoGuessr spelregels

Het spel kan je in single player. of in challenge mode spelen. Wanneer je kiest voor single player wordt je in 5 verschillende rondes op verschillende plaatsen in de wereld gedropt waar het aan jou is om te ontdekken waar je jou bevindt op de wereldkaart op basis van plaatsen die gefotografeerd zijn voor Google Street View. Wanneer je ongeveer weet waar je jou bevindt, mag je slechts 1 gok doen op een klassieke wereldkaart (Google Maps kaart) via een locatie markeerder. Hoe dichter je gok bij het juiste punt is, hoe meer punten je zal krijgen. Zo zijn er 5 rondes waarin je punten kan verzamelen. Het maximum aantal punten dat je per ronde kan verzamelen is 5000 wanneer je op minder dan 150 meter van de juiste locatie zit.

In Challenge mode van het GeoGuessr spel kan je het spel tegen vrienden spelen. Om gebruik te kunnen maken van Challenge mode, moet je wel een account aanmaken. Op deze manier kan je uitzoeken wie het meeste punten behaald.

Geoguessr

Geguessr gok maken

Andere mogelijkheden

Daarnaast is het ook mogelijk om op bepaalde specifieke ‘maps’ te spelen. Denk hierbij dan aan toeristische attracties, bekende stadions, plaatsen in Nederland (bekijk het GeoGuessr spel voor Nederland), en andere. Er is ook een mogelijkheid om het spel op (een variabele) tijd te spelen.

Het voordeel van GeoGuessr is dat je niet tegen de tijd speelt. Je hebt dus alle tijd om uit te zoeken waar ergens op de wereld je bent terecht gekomen. Daarnaast kan je via Google Street View redelijk eenvoudig door straten ‘lopen’ door op de pijltjes te klikken. Dit wetende kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar hints zoals vegetatie, wegwijzers, straatnaamborden, nummerplaten of winkels waarbij je dan kan proberen ontdekken waar je ongeveer bent.

Geoguessr punten

GeoGuessr is een tof spel wanneer je even afleiding nodig hebt of voor wanneer het regent, je bent er wel even zoet mee 🙂 . De Aardrijkskunde lessen hadden heel wat boeiender kunnen zijn mocht dit spel iets eerder uitgekomen zijn… Hoeveel punten haal jij?

GeoGuessr websitehttps://geoguessr.com

 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.