5 conclusies na het Geocaching Onderzoek 2019

Ziezo, het Geocaching onderzoek 2019 is volledig afgelopen: bijna 1.500 geocachers hebben het onderzoek ingevuld en intussen zijn ook alle resultaten bekend gemaakt. Eindigen doen we met enkele opvallende conclusies.

📊 Alle begin is moeilijk

Bijna 10% van de geocachers heeft tijdens hun eerste zoektocht de cache niet gevonden om allerlei redenen (zie resultaten deel 1). Van de geocachers die de cache wel meteen konden vinden gaf meer dan 40% aan dat ze de regels van Geocaching nog niet kenden. Alle begin is moeilijk en al doende leert men, een ervaren geocacher meenemen tijdens je eerste tocht is best wel aan te raden (42,5% geeft aan dit ook gedaan te hebben).

📊 Favo’s zijn een belangrijke graadmeter

Favo’s zijn een leuke aanvulling bij geocaches om een extra waardering te geven. Maar heel wat geocachers kijken ook vaak naar de favo’s van geocaches om een keuze te maken welke geocache ze nu gaan zoeken.

📊 We helpen elkaar graag

Mysteriecaches hebben steeds een puzzel: niet iedereen puzzelt graag of sommige geocachers vinden de puzzels te moeilijk (zie resultaten deel 4). Maar wat heel sterk opvalt is dat er best wel veel geocachers in team zoeken naar een oplossing en heel opvallend is dat we ook vaak hulp vragen aan andere geocachers: mooi zo!

📊 Het Adventure Lab heeft nog wat inburgeringstijd nodig

Het Adventure Lab, de nieuwe manier voor labcaches, moeten heel wat geocachers nog leren kennen (zie resultaten deel 5). 20% van de geocachers heeft er al mee gewerkt, maar heel wat geocachers hadden er nog nooit van gehoord. Wat natuurlijk zou kunnen helpen mocht ipv. een aparte app dit in de Geocaching app zelf geïntegreerd kunnen worden.

📊 We ❤️ creatieve caches

Creatieve caches worden echt wel gewaardeerd door geocachers. De meerderheid van de geocachers vind deze heel erg leuk, ze worden vaak met een favo beloond en heel wat geocachers vinden dat er meer van deze creaties mogen komen (zie resultaten deel 6). CO’s ga aan de slag: maak een leuke veldpuzzel of bedenk een leuke creatie. Geocachers willen hier naar op zoek.

Ontdek nog eens alle resultaten

Deel 1: eerste Geocaching ervaring

Deel 2: traditional caches

Deel 3: multi-caches

Deel 4: mysteriecaches

Deel 5: Adventure lab

Deel 6: Geocaching trends

Heb jij een Geocaching gadget gewonnen?

Wie deelneemt aan het Geocaching onderzoek kan leuke Geocaching prijzen winnen. Wil je weten of jij een van de gelukkige winnaars bent? Geef dan hieronder jouw mailadres op. Heb je niet gewonnen? Geen erg! Bij ieder nieuw deel met resultaten van het onderzoek maken we nieuwe winnaars bekend.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.