6 Bossen om te geocachen

Chocomelk, pannenkoeken en boswandelingen. Heerlijker kan je (herfst)dag toch niet zijn, of toch? Natuurlijk wel: wat dacht je van enkele boswandelingen met toffe geocaches? In dit stuk gaan we samen met jou op zoek naar enkele toffe geocaches in het bos.

🌳 Hallerbos

In het Vlaams-Brabantse Halle kan je terecht voor het Hallerbos: ondanks dat dit bos toch al een stukje kleiner is geworden dan het oorspronkelijk was is het hier heerlijk wandelen. In het najaar kan je wandelen op een tapijt van bladeren en in het voorjaar is er hier het magische moment met de bloei van de boshyacinten wat voor een paarse zee zorgt. Tijdens een heerlijke wandeling kan je hier aan de rand van het bos de RV 4.21 Halle (GC4ZMN6) cache meepikken.

🌳 Leuvenumse Bos

In Harderwijk en Ermelo kan je het Leuvenumse bos terugvinden. In dit bos kan je de langste beek van de Veluwe vinden: de Leuvenumse beek is maar liefst 17 kilometer lang en bepaald mee hoe de natuur zich hier verderzet. In dit bos kan je terecht voor ClueGeo: een geocachereeks waar je op zoek gaat naar de moordenaar. Ontdek alles over ClueGeo. Een klein beetje verder kan je dan weer de leuke geocache-wandeling Het Enge Bos maken.

🌳 Meetjeslandse Bossen

In Oost-Vlaanderen kan je de Meetjeslandse bossen terugvinden, deze worden samengesteld door 3 bossen: het Drongengoedbos, Het Leen en de Lembeekse Bossen. In het Drongengoedbos kan je de Geobrick reeks vinden (GC91T0F), deze kan je combineren met de Arrow geo-art (GC8EF6R) en de Earthcache Cuesta (GC41N9C) terugvinden waar je zal bijleren over de grond daar. En bovendien is er ook een leuke geo-art: Arrow naar de gelijknamige tv-serie. In de Lembeekse bossen kan je enkele traditionals meepikken (Lembeekse bossen: GC9VTNJ, GC9W1QZ & GC9W22T) en in het Leen kan je terecht voor enkele losse caches (zoals deze in het arboretum: GC5RH3K) waarna je een heerlijke pannenkoek kan gaan eten.

🌳 Het Loo

In Apeldoorn kan je het kroondomein Het Loo terugvinden: een groot landgoed op de Veluwe met een paleispark met een gigantisch groot bos eraan. Wist je trouwens dat je hier de hoogste bomen van Nederland kan terugvinden? Er zijn hier bomen die hoger zijn dan 50 meter! Hier kan je terecht voor de multi-cache Het Paleispark Het Loo (GC56FPN), een wandeling van 12 kilometer met 11 waypoints.

🌳 Bosland

In Belgisch Limburg kan je terecht in het Bosland: een bos dat in maar liefst 4 gemeentes te vinden is. Lommel, Peer, Hechtel-Eksel en Pelt. Dit bos is heel erg kindvriendelijk: speelbossen en avonturenparcours zorgen voor uren speelplezier. Zo kan je er fietsen door de bomen (GC88C0K)! Daarnaast kan je er ook een kleine leuke Harry Potter geo-art (GC87H3V) terugvinden.

🌳 De (Hoge) Veluwe

In het Nederlandse Gelderland zal je zeker enkele bossen kunnen vinden in de Veluwe want deze landstreek is één van de meest beboste gebieden van Nederland. De Hoge Veluwe is een natuurpark dat zeker een belletje doet rinkelen: dit prachtige natuurgebied herbergt ook heel wat dieren die in het wild leven. In de veluwe kan je de de geo-art ODV terugvinden: een prachtig hert dat jou de mooiste plekken van de Veluwe leert kennen via een fietstocht van 50 kilometer met liefst 80 geocaches (eerste van deze reeks: GC958ND).

🌳 De bossen van Schoonbeek

In Bilzen kan je een geo-art in de vorm van een boom terugvinden: 30 caches met de nadruk op natuur. Bedoeling van deze geocaching route is om te genieten van het bos en zijn omgeving. Bij warm weer zal je verschillende muggen tegenkomen en bij nat weer kan er dan weer heel wat modder liggen. Typische eigenschappen van een bos zeker? Ontdek snel veel meer over de boom geo-art De Bossen van Schoonbeek.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.