9 meest gekende Geocaching verstopplekjes

Ahja! Typisch! Klassieker! Je hebt het zeker al eens gezegd of gedacht toen je een gekende verstopplek tegenkwam. Wij waren nu wel eens benieuwd wat de meest gekende verstopplekjes zijn en gingen grasduinen in ons foto-archief. Heb jij nog een klassiek verstopplekje, laat het dan zeker weten in een reactie ;).

🚏 Verkeerspaal

Geeft het GPS-signaal aan dat je in de buurt bent van een geocache en je ziet in de omgeving een verkeerspaal staan? Niet twijfelen: neem maar een kijkje bij het straatnaambord, richtingaanwijzer of verkeersbord. De cache kan verstopt zitten aan de achterkant van het verkeersbord, hij kan in de paal zitten met een touwtje, hij kan in de dop van de paal zitten en bekijk zeker ook de voet van de paal van dichtbij ;).

🌳 Voet van een boom

Geeft het nulpunt aan dat je bij een boom moet zijn, loop dan eens rond de boom en focus je op de wortels van de boom. De kans is vrij groot dat je tussen de wortels of aan de voet van de boom de cache zal aantreffen.

💒 Kapelletje

Nog een typisch verstop-plekje voor een geocache is een kapelletje, wist je dat er in Vlaanderen bijna 16.000 kapelletjes zijn (bron: kapelletjesinvlaanderen.be)? Niet ieder kapelletje is geschikt voor een geocache maar in de buurt van heel wat kapelletjes zal je een geocache kunnen vinden. Aangezien niemand een kapelletje wil beschadigen, maar toch de cache bij het kapelletje willen plaatsen, kan je hier vaak een nano-cache aantreffen aan de regenpijp. Als de cache iets groter is, dan zoek je best naar een steen of meerdere stenen die los liggen: wedden dat hieronder de cache te vinden zal zijn?

🐄 Hoek van een weide

Heel wat Geocaching-routes lopen over wandelpaden langs weides en velden. Weides lenen zich ideaal tot een Geocaching verstop-plekje, vnl. dankzij de omheining. Aangezien geocachers zich graag willen oriënteren wordt de hoek van een weide heel vaak uitgekozen om daar hun cache te verstoppen.

🎋 Houten paaltje

Omheiningen bestaan vaak uit houten paaltjes of treinbielzen, hout heeft vaak gaten en spleten waar je makkelijk een kleinere cache in kan verbergen. Kijk maar goed of er geen dingen ‘los’ zitten bij dat paaltje, vaak in een roestige kleur om dit zo onopvallend mogelijk te maken.

🌴 Houten paaltje (bis)

Of wat gedacht van de houten paaltjes die vrij staan en/of een nutteloos doel lijken te hebben. Bekijk deze maar eens van dichtbij: een gekende verstop-techniek van geocachers is om dat paaltje in 2 te zagen, uit te hollen en daar een petling in te verstoppen ;). Of hangt er een reflector aan het paaltje? Kijk maar eens of je deze kan draaien.

📚 Mini-bibliotheek

Ben jij ook al eens zo’n mini-bieb tegengekomen en heb je zelf al eens een boek gewisseld? Dit huisje is ook een leuke verstopplek: deze kan een ‘Geocaching-boek’ verbergen of kan een extra verstop-ruimte hebben aan de zij- of onderkant van de mini-bieb.

💺 Bankjes

Uiteraard bankjes! Nog zo’n plekje waar je best eens de onderkant van inspecteert, de kans is groot dat je aan de onderkant de cache zal vinden. Wij vonden de cache ooit zelfs in de bank zelf 😉

🐦 Vogelhuisjes

Als geocacher heb je zeker en vast ook meer aandacht voor vogelhuisjes. Niet omdat je nu ineens fan bent van vogels, maar omdat hierin weleens een cache verborgen zou kunnen zitten. Heel herkenbaar voor vogelhuisjes waarin een geocache verborgen zit, is dat de invlieg-opening is afgesloten. Ontdek hoe je zelf een vogelhuisje voor Geocaching kan maken.

1 reactie op “9 meest gekende Geocaching verstopplekjes”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.