Rondje Meensel-Kiezegem

Johan en Annemie (Johannemie) & Hans en Ann (Pikkeann), al jaren bevriend en hun gezamenlijke hobby is BADminton. MK is natuurlijk een afkorting en staat voor Meensel-Kiezegem waar je deze geoart kan terugvinden, bovendien is het ook de woonplaats van Pikkeann. Samen vormen Johannemie en Pikkeann één team BAD MK.

Johannemie is al jaren een actieve geocacher en die heeft zelf reeds 2 zeer mooie toertjes liggen nl. Boven o/d Houwaartseberg (zie de bonus van deze reeks: GC7J4K5) en Holle Wegen in Lubbeek (deze heeft zelfs een superbonus: GC74D2V),  echte aanraders !!!

Vorig jaar kregen ze eindelijk Pikkeann zover om de rakketten eens thuis te laten en mee de wandelschoenen aan te trekken. Echter het noodlot sloeg toe: ook zij werden besmet door het virus genaamd Geocaching!

Een 10-tal maanden later droomden ook zij van een eigen rondje maar door gebrek aan ervaring hadden ze natuurlijk een artistieke, logistieke partner in crime nodig en ver werd er niet gezocht want Johannemie stond al klaar in zijn cachekelder en begon een verscheidenheid aan caches klaar te stomen. Ik vermoed dat hij er zelfs de laatste maand heeft overnacht 🙃

2 augustus D-Day: de start van Rondje Meensel Kiezegem

45 stuks en een bonus (zie GC8B6ND), diversiteit troef! Je treft tijdens dit leuk fietstoertje van ongeveer 16 kilometer zowel traditionele, fop- als 6 hengelcaches aan (een hengel meenemen is aan te raden). De éne cache is al sneller te spotten dan de andere.  

Ons rondje start in het centrum van Meensel waar je de auto best kan parkeren aan de Sint-Mattheuskerk (N 50° 53.727 E 004° 55.488 ). Op het kerkhof kan je al onmiddellijk een multicache meepikken die niet bij de reeks hoort: Rondje Tielt-Winge – 3 : oorlog en vrede (GC15DKQ)

Voor de cultuurliefhebber zijn hier al enkele interessante bezienswaardigheden, allen in het kader van wereldoorlog II.  Je kan een bezoek brengen aan het pas geopend museum 40-45 of aan het militair kerkhof. In alle eerlijkheid: het museum is een topper. Vrijwilligers hebben hier vele maanden gezwoegd en het resultaat mag er wezen. Als je weet dat één op drie inwoners uit het dorp de Tweede Wereldoorlog niet overleefde.

Goed zoeken tussen het fruit

Hierna kan je dan via de oude tramroute beginnen aan het betere speur- en zoekwerk en hier kom je al onmiddellijk het kunstwerk “De Reis” tegen.   Dit kunstwerk is één van de elf werken in de gemeentes langs de fruitbeeldige fietsroutes van het Hageland. Het werk hier is van staal en symboliseert de reis van het stuifmeel, maar ook de reis die fruitplukkers uit andere culturen hebben afgelegd naar deze streek. Meer info hierover kan je terugvinden op de website van toerisme Vlaams-Brabant.  Hierna vertoef je dan ook onmiddellijk tussen de appel- en perenbomen en kan je genieten van de rust in deze prachtige fruitstreek. Bij nr. 20 kan je er zelfs van proeven, in de fruitautomaat die je hier aantreft zit van alles lekkers en gezond. 

Verder op de tocht kom je nog wel enkele leuke horecazaken tegen, aan honger en dorst zal je hier zeker geen gebrek hebben.  Je kan zelfs kuieren op het terras van ’t Klein Verlet te Kiezegem naast het standbeeld van de grote Eddy Merckx dat schuin tegenover zijn geboortehuis staat.

Een golf van enthousiasme

Nu 2 maand later blijven we verrast door de prachtige logs die we te lezen krijgen en ons hart smelt dan ook telkens opnieuw,  daarom doe je het natuurlijk. De keerzijde van de medaille is de vandalenplaag waar we toch wel wekelijks mee geconfronteerd worden. Potjes verdwijnen, caches worden verwijderd of stukgemaakt. We laten het niet aan ons hart komen.

Voor ons blijft één ding prioriteit,  mede-cachers tijdens deze aangename, sportieve,  stevige wandeling/fietstocht laten genieten van een brede waaier aan verstop-technieken alsook de kans om dit mooie landelijke dorp te ontdekken.   

Vergeet tijdens het rondje ook zeker niet De watertoren, hier kan je op een unieke locatie genieten van een geweldig uitzicht over het dorp en bovendien kan je er nog een extra leuke cache ontdekken.

Dank aan onze enthousiaste proeflopers Kikoraya samen met enkele badmintonvrienden Jo, Shana en Yente maar natuurlijk in het bijzonder Johannemie onze “creatieve allrounder”.

Blog geschreven door BADMK

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.