Appel Geo-Art – GAGA reeks (Geo-Art Gastro Alfabet)

Een viertal jaar ben ik bezig met Geocaching: we vinden het leuk om op mooie plekjes in de natuur te kunnen genieten van plekjes die we anders niet zouden ontdekt hebben. Anderzijds ben ik in mijn vrije tijd graag bezig met knutselen, of beter misschien wat prutsen met materialen die ik in mijn tuinhuis verzamel (oude gedemonteerde toestellen, hout enz. …). Maar ook op de computer ben ik graag bezig, Excel is m’n favoriet, en het tekenprogramma Corel (photopaint & Coreldraw) kunnen me ook een tijdje bezighouden. Beroepshalve ben ik steeds met voeding bezig geweest (en nog steeds), en ik kook graag.

Doe nu al het voorgaande in een grote pot, en schud hier eens goed mee dan krijg je dus iets als de GAGA reeks: GAGA staat voor Geo-Art GastroAlfabet.

Geocaching: een appeltje voor de dorst?

Als ik cache’s zelf verstop wil ik niet zomaar een filmrolletje achter een boom leggen, ik vind dat er iets meer werk van gemaakt moet zijn. Op z’n minst een beugeltje of iets leuk.

Om de appel op de kaart te krijgen had ik geen ervaring, en heb ook geen info gevonden (had het 7 stappen plan tot een geo-art nog niet ontdekt ~ dom van mij) maar het is me gelukt, en als ik het nu lees op deze website, dan heb ik het op dezelfde manier gedaan (transparante tekening in google earth). De virtuele plaatsen had ik op voorhand al vastgelegd op de tekening die ik maakte in Coreldraw. In deze reeks heb ik ook wat geëxperimenteerd met zelfgemaakte steen imitatie.

Geo-art appel - Gaga reeks

De puzzels: voeding en codetabellen

De puzzels maken heeft me wel enkele maanden leuk beziggehouden, ik wilde er steeds wel iets persoonlijks inleggen, en het moest natuurlijk altijd iets met voeding te maken hebben. Voor zij die het fietsrondje nog niet gedaan hebben wil ik een gouden tip meegeven: Als er iets moet omgezet worden of zo, gebruik dan de code tabellen of geocaching toolbox, en kijk naar de eerste letter van de cache vb ( §7 Garnaalkroket en Gebarentaal )

Het moeilijkste aan een geo-art of geocachereeks is natuurlijk een mooie route zoeken, met rustige (verbindings-)weggetjes, en mooie plekjes om iets te verstoppen. Kilometers heb ik hier met de fiets rondgetoerd en mijn gps zat vol met mogelijke verstopplekjes en mogelijke weggetjes. Jammer genoeg heb ik heel wat aanpassingen moeten doen, toen bleek dat er hier al heel wat cacheplaatsen waren van multi’s en mysterie’s en enkele nieuw (experimentele) AR cache’s (vb GC7RTG2). Verschillende keren heb ik aan de reviewer een saturatiecheck moeten vragen, en uiteindelijk kon ik deze reeks afwerken.

Zelf op zoek gaan naar de GAGA reeks?

Dit rondje dat volledig in het teken staat van Belgische kost en lekkernijen bestaat uit 26 mysterycaches: de eerste van de reeks is GC7RREX. De geocaches liggen verspreid over een parcours van ongeveer 14 kilometer die je te voet of met de fiets kan doen in en rond Vremde: vergeet niet om eerst de puzzels op te lossen. Het start- (& eind)punt is een mooi monumentaal kerkje waarvan de bouw gestart is in de 13e eeuw, ernaast ligt een mooie grote picknick plaats. Ik hoop dat dit rondje lang dienst kan doen, want sommige van mijn vorige cache’s werden steeds vernield, en dat is natuurlijk niet leuk. Veel succes als je het rondje nog gaat doen, tips en opmerkingen kan je steeds achterlaten in het berichtencentrum.

Blog geschreven door Wilfriedvp

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.