Geocaching in Meerle: de Beesten Bende

In 2016 hebben wij het geocachen ontdekt, inderdaad: dan pas! De hobby bevalt ons erg goed. Heerlijk buiten op ontdekking naar nieuwe plaatsen waar je normaal niet zou komen. Nu iets meer dan een jaar geleden besloten we om zelf eens een leuke rondje in de streek te leggen. Heel veel lag er tot dan toe niet in deze regio.

Ons oog was gevallen op het Domein Elsakker. Dit voormalig kloosterdomein in de gemeente Hoogstraten is vandaag een rustgebied voor mens en dier. Vooral wild is hier in zijn nopjes. Bos, heide, vochtige graslanden, poelen en vijvers vormen de belangrijkste elementen.

De Beesten Bende

Het thema dat we wilde kiezen moest voornamelijk aanslaan bij kinderen. Eigenlijk hebben we niet zo heel lang moeten verzinnen. We houden allebei van beesten en ook voor kinderen blijven beestjes leuk. En natuurlijk geweldig dat zowel groot als klein geniet van ons rondje!!

In het begin hadden we wat problemen omdat er regelmatig beesten verdwenen of dat we ze helemaal verscheurd terug vonden. Dat was toch wel heel raar… Gelukkig hadden we al snel door dat er een hond los liep in dit kloosterdomein die zonder GPS de beesten kon vinden en dolgelukkig alle caches onwetend verscheurde. Intussen zijn onze beesten veiliger opgeborgen. Probleem opgelost.

De Beesten die ontsnapt zijn komen uit alle delen van de wereld. Ze zijn niet al te moeilijk te vinden en samen vormen ze een mooi rondje van ongeveer 3,5 km door een prachtig bos. De kinderen kunnen onderweg spelen, er staan veel bankjes waar je lekker op kunt gaan zitten. Dit soms met gevaar omdat je gebeten zou kunnen worden… 🙂

Vergeet de bonus niet te zoeken

Onderweg zijn er op de logrolletjes letters en cijfers te vinden. Let dus goed op want die heb je nodig om de bonuscache van deze reeks (GC75YD1) te kunnen vinden!! Ook daar zit een prachtig beest op jullie te wachten. Hij bewaakt de ultieme schat!!!

Ondertussen hebben we een nieuw rondje uit in Meerle, de Smurfen hebben ons dorp ontdekt!! (GC7QRDN: eentje uit de reeks) Maar dat wordt een ander verhaal!!

Hopelijk tot ziens te Meerle!!

Blog geschreven door De_Pierkes

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.