Biertoerke ‘Den JoRuViSt’🍻

Een woordje uitleg over ons

We zijn een actief, liefdevol en gelukkig gezinnetje JoRuViSt (Joeri, Ruben, Vicky en Steven), soms ook wel een zotte bende genoemd… Vrienden van ons (Kristof, Eva & kids) brachten ons 3 jaar geleden binnen in de geocachewereld. Stap voor stap leerden we nieuwe dingen kennen, maar de grootste sprong in het ongewisse namen we met P@je, een fervent cacher. Hij leerde ons mysteries oplossen en kijk… onze eerste staat intussen op de kaart. Het bierglas laat menige onder ons DORST krijgen.

Het idee achter deze tour kwam van onze oudste zoon, Joeri (intussen bijna 13). Hij verzamelde overal naar hartelust kroonkurkjes en dook overal op met zijn lijstje om hier nieuwe, hem onbekende, biertjes aan toe te voegen. Het werd een ware passie. Geen dagdagelijks nieuwjaarscadeau… Neen, een box vol geocache-spullen om zijn toer waar te maken. Samen met mama en broer ging hij op pad om de mooiste wegen in de omgeving aaneen te rijgen en op de kaart te zetten. Papa offerde zich dan weer op om biertjes voor te proeven. Maar onze man des huizes ontfermde zich ook over de eindopmaak van de cachepagina’s. Programmeertaal en andere technische zaken zijn aan moeder de vrouw en haar kids nog steeds niet besteed. Maar genoeg geleuterd over ons. Tijd voor een woordje uitleg over ons Biertoerke…

Belgische biertjes

De hele tour staat in het teken van Belgische biertjes. In logs lezen we vaak wat iemands favoriet is, maar het is ook fijn te lezen dat mensen soms een nieuw biertje leren kennen, zoals bijvoorbeeld ‘de Kossaat‘. Dit is een typisch Malders biertje, dat in deze streek gebrouwen wordt.

Gevarieerde puzzels

Eerst puzzelen is natuurlijk de boodschap. De ene is al wat makkelijker dan de andere. Niettegenstaande zitten er ook enkele serieuze hersenkrakertjes tussen. De aanhouder wint, zeggen ze altijd. En geraak je er echt niet uit… Aarzel niet ons te contacteren 😉 ! We helpen je met plezier verder…

Landelijk wandelen en fietsen

Klaar voor 10 kilometer wandel- of fietsplezier?! Wel… here we go!! Ons biertoerke is voornamelijk gelegen langs landelijke wegen. Je kan er de gezonde buitenlucht opsnuiven en even ontsnappen uit het ons-allen-bekende drukke leven. Onderweg kan je genieten van de paarden en de koeien, die rustig staan te grazen in de weide, maar ook de kleine kalfjes mogen zeker niet aan deze tocht ontbreken. Je slalomt lekker tussen de landelijke boerderijen in de nogal bochtige Leefdaelstraat. Bij tijd en stond even tot rust komen en bezinnen?! Het kan allemaal… Je wandelt of fietst langs een kleine Lourdesgrot en de Boskapel. Deze is gelegen aan het einde van een bomendreef, middenin het groen (vandaar ook haar naam). Onderweg kom je ook een monument tegen als eerbetoon aan onze helden uit WO I. Ons biertoerke biedt aldus een mooie afwisseling tussen velden, bossen en dorpjes.

Cache-containers

Zien we daar een vlag wapperen in de wind? Horen we het geluid van klinkende flesjes of rammelen de kroonkurken lustig in de box? Schol, santé is de boodschap! Er ligt een mooie variatie aan cache-containers op jullie te wachten in het veld. Niet elke manier van loggen is bij ons hetzelfde. Laat je gerust verbazen. Er zijn 24 potjes en een BONUS te ontdekken (start: GC8HF0T). Wat ons ontzettend veel plezier doet, zijn de super-mooie logs aan ’t einde van de rit 💗! De meesten onder ons maken er meer dan hun werk van! Dank daarvoor!

Psssssst, een klein nieuwtje…

Trots melden we jullie dat een volgende mysterie in de maak is. Jah, we hebben de smaak duidelijk te pakken 😁😁😁.

Slotwoordje

Dan rest er ons alleen nog jullie veel cache-plezier toe te wensen. Geniet van de natuur, geniet van het cachen en geniet van de rust. Maar bovenal… geniet van elkaar! Want… vaak zijn mensen ook met een mede-cacher op pad. Niets mooier ter wereld dan deze hobby te delen met mensen waarvan je houdt, of het nu je beste vriend is, je partner of je kind. Live, laugh, love EN geocache 😀!

Geogroetjes, team JoRuViSt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.