Geocaching onderzoek 2020 – deel 4

Weet je nog dat we vorige week aan de hand van enkele stellingen het hadden over jullie Geocaching mening? Wel vandaag zetten we dit verder met de volgende 6 stellingen. Ontdek mee de resultaten van het Geocaching onderzoek 2020.

Een extra woordje uitleg

📊 Te veel cache eigenaren onderhouden hun geocache niet

Akkoord41,18%
Niet akkoord58,82%

Eén van de vereisten bij het plaatsen van een geocache, is dat je jouw cache onderhoud. Denk maar aan een logboekje dat vol of nat is, een cache die vastgeroest is, … Zeker na de winter of veel regen is een lenteschoonmaak van je cache aan te raden. Meer dan 4 op de 10 geocachers vindt dat er te veel caches zonder onderhoud zijn. Ontdek ook enkele tips om je geocache te onderhouden.

Nat logboek

📊 Het is belangrijk voor mij om veel geocaches te vinden

Akkoord35,97%
Niet akkoord64,03%

Misschien heb je de uitdrukking Geocaching for the numbers al eens gehoord? Wat zoveel wil zeggen als zoveel mogelijk geocaches proberen vinden, zodat je founds-aantal groter wordt. Bijna 36% is hier toch gevoelig voor: deze willen altijd toch nog die extra cache meegraaien tijdens een wandeling.

📊 Het is belangrijk voor mij om creatieve containers te maken

Akkoord46,87%
Niet akkoord53,13%

Dit vinden we ook een opvallende statistiek: 47% vindt het belangrijk dat ze creatieve caches kunnen maken. Dit sluit aan bij de statistiek uit het tweede deel van dit onderzoek: hier gaf 2 op 3 mensen aan dat hun meest memorabele geocache een creatieve container was. Wij vermoeden dat creatieve containers andere geocachers inspireert om zelf ook iets creatief te maken.

📊 Ik vind het belangrijk om DNF te loggen

Akkoord70,47%
Niet akkoord29,53%

DNF loggen doen we niet graag: het is een gevoel van mislukking natuurlijk. Toch is het belangrijk dat je dit doet: lees 7 redenen waarom DNF loggen belangrijk is. Toch gaat bijna 30% niet akkoord met deze stelling.

📊 De statistiekenpagina is voor mij belangrijk

Akkoord41,00%
Niet akkoord59,00%

De ene vindt het leuk om er eens naar te kijken, terwijl de andere er uitdagingen probeert uit te halen voor zichzelf (81-grid, 365 dagen challenge, …). Liefst 41% vindt de statistiekenpagina belangrijk.

📊 Ik hou ervan om caches in een moeilijker terrein te vinden

Akkoord55,88%
Niet akkoord44,12%

Iedere geocache heeft een terrein-rating waarbij de moeilijkheid van het terrein wordt ingeschat. Sommige geocaches zorgen wel eens voor een uitdaging: boomklimmen, duikcaches, … Bijna 56% vindt het wel leuk om zo’n uitdaging aan te gaan.

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors Geocoins for all, GcProducts en Gc Rogier Geovlogs mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Vul hieronder jouw mailadres in en ontdek of jij een prijs gewonnen hebt. Deze week zijn er liefst 3 winnaars!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet.

2 reacties op “Geocaching onderzoek 2020 – deel 4”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.