Birthday party in Niel-bij-As

Een paar jaar geleden wilden we mijn verjaardag in stijl vieren, onze stijl wel te verstaan. En omdat we allebei redelijk zot zijn van geocachen, werd dat het thema. We huurden een zaaltje. De eindcache van onze multi ‘Het stationneke van As’ (GC83YMN) was toen klaar om in het bos te hangen; die konden we ook tonen aan onze buren, vrienden en familie. We zijn ook zot van spelletjes, dus hadden we ook verschillende cryptexen in het thema voorzien. En veel paardensprongen. Mensen die naar “Twee voor twaalf” kijken, weten wat ik bedoel. Een Paardensprong is een puzzel waarbij een woord geraden moet worden en je krijgt negen vakjes. Het oplossen van een Paardensprong van 3 x 3 is vrij eenvoudig: de beginletter is linksboven en dan sla je telkens 2 letters over. Hiernaast kan je een voorbeeld zien van een Paardensprong: de beginletter is G, je slaat c en h over en je komt uit bij E, dan sla je a en e over en komt uit bij O, … Uiteindelijk vormt deze paardensprong het woord G E O C A C H E.

Onze gasten hebben zich heel goed geamuseerd die dag. Het idee ontstond om de verschillende onderdelen van de spelletjes (paardensprongen en cryptexen) te gebruiken in een geocacherondje. Dat geocacherondje zou dan ook de toepasselijke naam Birthday party krijgen. We hadden toen al een paar traditionals hangen en de multi was bijna klaar.

Het idee kwam na een tijd terug naar boven

Na het feestje kwamen de plannen voor het geocacherondje even in de koelkast terecht, wegens omstandigheden. Maar toen de gemeente As een tijdelijk wandelrondje aanlegde in een mooi stukje As, waar je over een vroegere groeve uit kunt kijken, kregen we het idee om daar ons nieuwe rondje te leggen. Iemand merkte op dat het uitzicht hem aan Schotland deed denken. Zelf zijn we nog niet in Schotland geweest, maar we weten wel dat het hier erg mooi is.

De paardensprongen en de eindcache moesten elektronisch aangestuurd worden, zoals onze tradis. Na wat denkwerk en probeersels en een dikke drie maanden werk waren ze klaar. Er mochten ook een paar simpele pottekes bij, om de afstand te overbruggen. En we maakten ook een muziekdoosje, iets wat we in Nederland gezien hadden. Alle caches hebben we aangepast aan ons thema Birthday Party.

een rondje van 10 traditionals en een bonus.

Toestemming kregen we gelukkig snel. Roosmie had een tijdje voordien al laten horen dat ze graag proefloper van dienst wilde zijn. (nog eens bedankt hiervoor!) Dat was nodig, want er zijn altijd probleempjes waar je zelf niet aan denkt, omdat je er te dicht op zit als je de caches aan het bedenken en maken bent.

De eerste dagen zijn altijd spannend. Zou het rondje aanslaan? Zou alles blijven werken? Zouden mensen onze bedenksels plezierig vinden? Maar ik kan zeggen dat dit rondje erg in trek is. Wij genieten heel erg van de commentaren die we hardop aan mekaar voorlezen. Soms komen mensen zelf hun verjaardag hier vieren, en drinken ze een cavaatje bij de bonuscache. Een slimmerik kon uit de verschillende codes opmaken wanneer mijn verjaardag was, en stuurde me op die dag een lieve verjaardagswens.

De wandeling is niet te lang: ongeveer 5 kilometer lang, de 10 caches zijn niet moeilijk verstopt (start: GC92KYF) en je vindt alles als je maar aan het thema denkt. Vergeet zeker ook niet om de batterijen mee te brengen De eindcache (GC92KZH) is ook heel leuk voor kinderen want er zijn knopjes om op drukken en dan gebeurt er vanalles. Ongeveer op dezelfde tijd zijn hier in de buurt nog een paar rondjes bijgekomen, met als gevolg dat je je hier een paar dagen flink kunt amuseren.

Blog geschreven door riapat

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.