Brandweerhelm geo-art in Gelrode

Wij zijn TeamFiretrain en ons team bestaat uit Ridder_Remco, LizV36, Koekie72 en vanouytselke & elske. Samen zijn wij de trotse co’s van de geo-art “Brandweerhelm” in Gelrode. Willen jullie weten hoe ons team ontstaan is en hoe onze geo-art tot stand kwam? Lees dan zeker verder.

Geschiedenis van het team

Ons geocache avontuur startte voor ieder van ons op een ander tijdstip. Ridder_Remco was de eerste die dit leuke spelletje ontdekte in 2013. In 2015 vroeg hij vanouytselke & elske om eens mee te gaan geocachen en ook zij kregen de geocachemicrobe te pakken. Vele geocaches werden gevonden maar omdat we onderweg steeds veel tijd verloren tijdens het loggen besloten we te zoeken naar een gepaste teamnaam. Aangezien Ridder_Remco een brandweerman is en vanouytselke een treinbestuurder kwam de teamnaam al snel tot stand. Deze werd “Team Firetrain”. In 2019 kwam met Koekie72 een tweede brandweerman ons vervoegen en nadat de vonk, tijdens een leuke eerste geocache date, tussen Ridder_Remco en LizV36 oversloeg was ons team volledig. 

Gedurende de beginjaren besloten we niet alleen geocaches te zoeken maar begon het ook te kriebelen om zelf iets in elkaar te steken. Na eerst wat proberen met “de stammekes reeks” (GC6AZD8) en de reeks “’t Langdorps Demerbroek” (GC6NJ1Y), 2 reeksen die ondertussen gearchiveerd zijn, volgden “De Grote Treinroof” (GC7YKTY) bij vanouytselke & elske en bij Ridder_Remco de “Brandweerslang” (GC7659Y) en “Stagiair bij brandweer Aarschot” (GC8FAVF). 3 Geocaches die wel ergens iets maken hadden met hun dagelijkse bezigheden. Ondertussen passeerden er ook enkele jaarlijkse eventjes in de brandweerhut op het winterfeest in Aarschot welke ook altijd super gezellig waren.

Het ontstaan van de brandweerhelm

Ondanks al onze individuele creaties werden we ook als team geprikkeld om iets nieuws te bedenken. Met Koekie72 en LizV36 hebben we 2 puzzelliefhebbers in ons team die met plezier alle geo-arts en misteries omtoveren in coördinaten, dus waarom zouden we eens geen geo-art proberen te maken. In Gelrode, deelgemeente van Aarschot en de thuisbasis van Koekie72, Ridder_Remco en Lizv36, waren 2 rondjes plots gearchiveerd waardoor er plaats vrij kwam om dit plan te realiseren.

We besloten onze koppen eens bij elkaar te steken. Coronaproef natuurlijk want, oh ja, dat stomme virus blijft maar rondreizen op onze planeet. Het thema was snel beslist. Vanouytselke & elske wilden iets met treintjes maar onze 2 brandweermannen waren hier niet voor te vinden. Uiteindelijk kwamen we er unaniem uit. Het thema werd “de brandweer”! Over het figuurtje ontstond eveneens weinig discussie. De keuze bestond uit een vlammetje of een brandweerhelm. Zoals ondertussen wel bekend is kozen we voor het laatste.

Ook over de verschillende geoaches hadden onze brandweerhelden al verschillende ideeën. Ideeën die ze handig uitwerkten. Maar wat met de misterie-caches? Maken we alleen raadsels? Of ook puzzels? Er werd besloten een leuke mengeling te maken waarbij we hopen dat andere geocachers ze gemakkelijk kunnen oplossen en tegelijk iets bijleren. En zo werden de taken verder verdeeld. Koekie72 en vanouytselke & elske zorgden voor het eerste deel van de wandeling. Ridder_Remco en LizV36 voor het tweede deel.

Nadat de coördinaten bepaald werden en de toestemmingen in orde waren was het tijd om de door Koekie72 en Ridder_Remco gecreëerde geocaches te gaan plaatsen. Helaas voorspelde de weerman niet echt schitterend weer. Het regende gewoon pijpenstelen maar toch lieten we ons hier niet door tegenhouden en trokken we ieder met een kruiwagen vol geocaches en materieel om deze te bevestigen in het bos. Het werd een leuk tochtje met hier en daar een pittig klimmetje maar na een drietal uurtjes en een dikke 10 km kruiwagen koers in de benen, kwamen we moe maar voldaan en natuurlijk volledig uitgeregend thuis. Gelukkig waren alle geocaches min of meer geplaatst.

De volgende dagen volgden nog enkele kleine aanpassingen en werden de logboekjes, die Koekie72 samen met zijn wederhelft gemaakt had, in de juiste geocaches gestoken. Ondertussen was LizV36 ook klaar met de raadseltjes en werden deze geproefpuzzeld door vanouytselke & elske. De leken op gebied van puzzels. Hierna besloten we elkaars rondjes nog zelf even te proeflopen en nadat alles goedgekeurd was kon onze brandweerhelm eindelijk op de kaart verschijnen. Het heeft ons enkele maandjes werk gekost maar we zijn uiteindelijk heel blij met het resultaat en hopen hiermee andere geocachers een leuke ervaring te geven. 

Zelf op zoek gaan naar de Brandweerhelm geo-art

Alle geocaches en puzzels in het thema van de brandweer: dat is deze brandweerhelm geo-art! Nadat je alle 48 puzzels opgelost hebt kan je op weg naar Gelrode om een wandeling te maken van 17 kilometer of 2 rondjes van 9 kilometer en de 49 caches vinden. De brandweerhelm geo-art doorkruist enkele mooie natuurgebieden in Gelrode (Aarschot) en Wezemaal (Rotselaar), waaronder ’s Hertogenheide, Het Kloesebos en Wijngaardberg. Ontdek alle info bij de eerste cache van deze reeks (GC99E34)

De reacties op onze brandweerhelm zijn tot nu toe heel positief. Wat we enorm leuk vinden. We zullen er dan ook alles aan doen om deze zo goed mogelijk te onderhouden en na al dit werk is er nu eindelijk terug tijd om zelf enkele rondjes te gaan geocachen. 

Tot ergens onderweg!

Groetjes

Team Firetrain

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.