Geocaching onderzoek 2021 – deel 6

We zijn toe aan het laatste deel met de resultaten van het Geocaching Onderzoek 2021. In dit laatste deel bekijken we jullie mening over enkele Geocaching dilemma’s. Deze schotelden wij jou de voorbije weken voor en je kon kiezen tussen juist of fout.

Een extra woordje uitleg

📊 Ik heb elke mogelijke combinatie van moeilijkheid en terrein gevonden en heb mijn D/T grid gevuld

Juist17,4%
Fout82,6%

Sinds kort is er bij je Geocaching statistiek onder je Moeilijkheid en Terrein raster een extra knop bijgekomen: vul je raster. Hiermee kan je bekijken welke caches je nog moet zoeken om je raster volledig te vullen. Goed 17,4% van de geocachers is hier al in geslaagd om hem minstens 1 keer in te vullen.

📊 Ik vind challenge caches leuk

Juist50,9%
Fout49,1%

Challenge caches zijn caches die je enkel mag loggen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Hierover zijn de meningen ietwat verdeeld: net iets meer dan de helft vindt dit soort caches leuk.

📊 Ik verkies een multi-cache …

… boven een geocachereeks… boven een Adventure Lab
Juist41%44,6%
Fout59%55,4%

Zijn multi-caches nog populair vroegen we ons af? 59% van de geocachers verkiest een geocachereeks boven een multi-cache: fysiek iets vinden en je naam kunnen loggen wint dus zou je denken. Daarom vroegen we ons ook af of multi-caches populairder zijn dan een Adventure Lab, maar hier zien we dat ook een Adventure Lab meer gekozen wordt dan een multi-cache: 2 vergelijkbare cachesoorten waarbij je van punt naar punt gaat. We vermoeden omdat je bij een Adventure Lab meteen weet of je fout zit of niet met je antwoord.

📊 Bij een geocachereeks maak ik voor iedere geocache een unieke log

Juist36,7%
Fout63,3%

Het loggen van een geocachereeks doen heel wat geocachers door één log te maken en deze te copy/pasten bij alle caches van die reeks: liefst 63% van de geocachers maakt geen unieke log bij iedere geocache.

📊 Adventure Lab

Ooit gevonden?Vind ik leukVind ik leuk met bonuscache
Juist75,9%72,5%75,7%
Fout24,1%27,5%24,3%

Intussen zijn Adventure Labs al enkele jaren beschikbaar en bijna 76% van de geocachers heeft dit type geocache ooit gevonden. We merken op dat bij 4% van de geocachers dit al hun favoriete geocachetype is en 72,5% van de geocaches vinden Adventure Labs leuk en zelfs 75,7% als je achteraf ook nog een extra bonuscache kan vinden.

📊 Ik vind Lost Place geocaches leuk

Juist72,3%
Fout27,7%

Op een verlaten plaats een geocache gaan zoeken: de éne vindt dit angstaanjagend, de ander pikt deze geocache er net uit. 72,3% van de geocachers vinden Lost Places dan ook leuk.

📊 Wherigo caches

Ooit gevonden?Vind ik leuk
Juist58%46%
Fout42%54%

Wherigo caches zijn niet zo vaak te vinden, ook al omdat hel wat geocachers deze als complex aanschouwen. 58% heeft ooit een Wherigo cache gevonden en 46% vindt dit type caches leuk.

📊 Ik vind Snag the tag leuk

Juist25,2%
Fout74,8%

Iets meer dan 25% van de geocachers vindt Snag the Tag leuk. Mochten we deze vraag een jaar geleden gesteld hebben, dan zou dat percentage een pak lager liggen. Dankzij onder meer De Bosmannetjes en GC Rogier die hun schouders hebben gezet om Snag the Tag in Nederland en België wat meer op de kaart te zetten, zien we dat dit leuke extra spel bij Geocaching aan belang heeft gewonnen.

📊 Ik vind Happy Stones leuk

Juist51,8%
Fout48,2%

Heb jij al eens zo’n leuke kleurrijk beschilderde steen gevonden (in een cache)? Wel dat is een Happy Stone! Deze stenen waren het afgelopen jaar bijzonder populair en bijna 52% van jullie vindt deze ook leuk.

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors CreaCoins, GcProducts en GeocachingShop (neem zeker een kijkje op hun leuke websites!) mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Deze week zijn er liefst 5 winnaars! Ontdek hieronder de winnaars van deze week. Vul hieronder het mailadres in dat je opgaf tijdens het onderzoek en ontdek meteen of je gewonnen hebt. Volgende week maken we de nieuwe winnaars bekend 😉

Fout: Contact formulier niet gevonden.

We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.