De C van Clerksje

Ik ben Fernand en Clerksje is mijn bijnaam. Clerksje is ontstaan op een winteravond eind de jaren tachtig. Op een avond zaten we in de zetel tv te kijken toen mijn (stief)dochter plots zei: “Ik weet een leuke naam voor je”. Ik keek wat verbaasd toe! Wat denk je van “Clerksje”? Eerst vond ik het maar wat raars, maar ja een kind van zeven kan je zoiets niet kwalijk nemen. Met de jaren zijn we eraan gewoon geraakt en nu is het de normaalste zaak. Zo is Clerksje in het leven gekomen.

Clerksje werd een geocacher

Halfweg het jaar 2017 is de naam Clerksje ook opgedoken in de geocache wereld. Reeds in 2015 ging ik naar een kijkhut om vogels te fotograferen. Daar in een hoekje hing er een cache: deze werd even bekeken, maar dat was het. Ik had geen idee hoe dit spelletje in elkaar zat. Een tweetal jaar later zat ik op een bank in de omgeving van het vliegveld in Oostende, ik was aan het kijken hoe verschillende maatschappijen oefenvluchten uitvoerden. Plots werd het zeer druk rond het bankje waarop ik zat en hoorde ik her en der zeggen; “er zit iemand op de bank”, “wanneer gaat hij maar weg”, “hoelang blijft hij nog lang zitten”, enz…

Toen vroeg ik aan iemand “zoeken jullie hier iets?” “Ja, er ligt hier een nieuwe cache” en ik kreeg de hele uitleg over geocaching. De interesse was groot, thuis gekomen de site bezocht en al gauw was er een nieuwe cacher geboren: Clerksje werd uiteraard gekozen als de geocaching nickname.

Na een paar jaar geocachen besloot ik om zelf enkele caches te plaatsen: zo ontstonden ondermeer Clerksjes TB Hotel (GC84CP3), Lion (GC8G8C8), uitzichtspunt (GCA8PMD) en enkele adventure labs.

Een geo-art aan de kust

In West Vlaanderen hebben we een paar mooie geo-arts liggen maar niet langs de kust. Waarom zou ik niet proberen om zelf eens een geo-art te maken? Mijn oog viel op Oostende vlakbij de luchthaven, waar nog een plekje was voor een geocaching route, er zijn immers heel wat leuke geocaches in Oostende.

Na bijna meer dan een jaar (met tussen pauzes) is mijn Geo-Art De C van Clerksje klaar. En ja er kruipt best wel wat werk in het maken van een geo-art, een kleine bloemlezing:

  • Een figuurtje gemaakt,
  • Een terrein gezocht waar de fysieke en werkelijk caches konden liggen,
  • De locaties op het terrein uitgezocht en meerdere keren bezocht en waar nodig aanpassingen gedaan,
  • De nodige vergunningen aan de gemeente Middelkerke en stad Oostende aangevraagd en gekregen.
  • Daar waar het nodig was met de eigenaars gesproken,
  • Vragen en antwoorden gezocht en samengesteld voor de puzzels,
  • De cachepagina’s aangemaakt en de caches aangemeld op de site van Geocaching,
  • Een speciale woodie laten maken,
  • De caches geplaatst op het terrein.

Na het aanmelden bij de reviewer ter controle, werd er nog wat heen en weer gemaild en de foutjes werden aangepast. Uiteindelijk kwam mijn geo-art halfweg augustus 2023 uit. De C van Clerksje staat op de kaart.

Zelf op zoek gaan naar de C van Clerksje

De geo-art bestaat uit een toertje van ongeveer 8 kilometer met 31 mysteriecaches en 1 bonus (de bonus staat er met toestemming van de landbouwer). Ook cache nr 11 is met toelating van de eigenaars. De route leg je best te voet af of je gaat met de fiets, want tussen cache 23 en 27 is het enkel mogelijk om te voet of met de fiets verder te gaan. Ontdek alle info bij de bonuscache: GCA24KF

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.