8 Geocaching tips tijdens advent

Advent is een periode waarin we aftellen naar Kerst. Tijdens deze periode van het jaar steken we iedere week een lichtje aan om de donkerste dagen van het jaar door te komen. De adventsperiode duurt ongeveer 4 weken en begint 4 zondagen voor Kerstmis. Om af te tellen naar Kerstmis zijn adventskalenders ontstaan: deze beginnen op 1 december en lopen tot en met 24 december. Ook geocachers gaan creatief om met Adventskalenders en wij gingen op zoek naar enkele leuke Geocaching initiatieven met een Adventskalender. Bekijk verder ook de ho-ho-honderd (en meer) geocaches met Kerstmis en kom volledig in de kerstsfeer.

🕯️ Aftellen naar Kerstmis in het Kuinderbos

Zoals ieder jaar kan je mee aftellen naar Kerstmis in het Kuinderbos: iedere dag verschijnt er een nieuwe geocache (meestal een letterbox-cache) en op sommige dagen krijg je er nog eentje extra. 30 stuks in totaal die beschikbaar zullen zijn tot begin april 2023. Je zal een wandeling van 9 kilometer kunnen maken in het mooie Kuinderbos. Hier kan je alvast de eerste cache van deze Geocaching route terugvinden: GCAFV7A

🕯️ ’t Rendier

Bij Beetsterzwaag in Zuidoost Friesland kan je iedere dag een nieuwe geocache ontdekken tijdens advent. Het is niet de eerste keer dat er een trail geplaatst wordt door de geheimzinnige CO De_Kerstman: hij is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Dit jaar bestaat de kersttrail uit 24 caches, waarvan sommige een extra waypoint zullen krijgen. Eerst enkele Jigidi puzzels oplossen en daarna kan je op pad: vergeet niet om goed schoeisel mee te brengen want het parcours kan drassig zijn. Puzzel jij ook iedere dag mee? De eerste cache kan je alvast hier vinden: GCAGZ48

🕯️ Calendrier de l’avent 2023

Ook in België kan je terecht voor een adventskalender boordevol verschillende geocaches. De caches zijn van alle types en kan je terugvinden in Soumagne nabij Luik. Je hoort het al komen: deze zijn gemaakt door een Franstalig sprekende geocacher. De eerste cache kan je hier terugvinden: GCAGZ2F

🕯️ Advent-Events

Verschillende teams hebben geen geocaches verstopt, maar organiseren iedere advent-dag een geocaching advent-event. Zo kan je iedere dag gezellig samenkomen en aftellen tot Kerstmis. We hebben voor de serie events 4 december genomen, een overzicht:

GCAD2FHZuid-HollandIedere dag gezellig kletsen tijdens een event op een andere plaats
GCAFKMGNoord-HollandIedere dag een event op een andere plaats waarbij je woodies kan verzamelen
GCADTE8DrentheIedere dag een event op een andere plaats gebaseerd op het alfabet.
GCAGJR7VenrayIedere zondag van advent wordt er samengekomen bij één van de kerken.

🕯️ Geoadvent

Ook dit jaar is er opnieuw GeoAdvent. GeoAdvent is een Adentskalender voor geocachers waarop iedere dag van de Advent er een nieuwe uitdaging komt van de kerstman. Zoals je waarschijnlijk al kan raden zal je hem kunnen helpen door iedere dag te geocachen. Wil jij de uitdagingen van de kerstman ontdekken? Ga dan snel naar de GeoAdvent website.

🕯️ Hebbes adventskalender

Liefhebbers van woodies kunnen ook hun hartje ophalen, want je kan iedere dag tijdens Advent woodies winnen met Hebbes, onze Geocachen-mascotte. Deelnemen is heel eenvoudig: ga naar de wedstrijdpagina, geef je mailadres op en je speelt iedere dag mee. Veel succes!

🕯️ Geocaching Adventskalenders uit het verleden

Het is natuurlijk niet het eerste jaar dat er Geocaching Adventskalenders verschijnen. Ook in het verleden waren er al geocachers die geocaches geplaatst hebben met als thema advent. Het voordeel van deze geocachereeksen: je kan ze allemaal bekijken en je hoeft dus niet iedere dag op een nieuwe cache te wachten. Heel wat Geocaching adventsreeksen zijn reeds verdwenen, maar sommige kan je nog vinden.

AdventscachesLinkje
De Geologen Adventtrail #1 🎄GC936Q5
GG9 AdventkalenderAdventcaches van de GGS

1 reactie op “8 Geocaching tips tijdens advent”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.