Op zoek naar De Hertog – Geocaching in Aarschot

Burnout, zei de dokter resoluut. En zo voelde het ook. Elke dag keek onze viervoeter Pipa me zielig aan. Een binge-watching baasje in de zetel met een energiepeil onder nul, wat moet ik daar nou mee? Toch gaan wandelen hoor, zei de dokter. Elke dag. Ook al wil je niet, toch moet je. Met lood in mijn schoenen in’t begin en echt, echt zo tegen mijn zin. Maar niet voor Pipa. Elke dag trok ze mij met die speelse, pittige blik in haar ogen weer de buitenlucht in. En de dokter had gelijk. Niets beter dan de natuur intrekken met mijn maatje. Een paar maanden later hadden we samen al heel wat kilometers op onze teller staan. Alleen was het meestal een one-way conversation. De hond praatte niet terug en de man in huis wilde nog wel mee maar toch niet steeds datzelfde toerke!! Dus op een dag werd plots de GPS bovengehaald. Want ooit was hij met een Duitse collega na een workshop op schattenjacht geweest. Was dat dan niks voor mij?

De Hertog - Geocaching Aarschot 2

Hoe badeendjes mijn leven veranderden

Op 1 januari 2016 heb ik mijn eerste geocache gevonden. Terwijl ik op 31 december nog liep te piekeren tijdens het wandelen, was ik nu gefocust op mijn schermpje. Nog 15 meter. Een micro. Nog eens de hint lezen. Nog 3 meter. Hier moet hij ergens liggen. Yes. Ik had in de bossen van Averbode badeendjes gevonden! Zo blij als een kind was ik, met een badeendje! Ik schreef Pipa&Co in het logboekje en meteen was ik verknocht aan deze schattenjacht. Ik zocht rondjes tradi’s in de buurt, hond in de auto en hup, weg waren we. Ik had een doel tijdens het wandelen en mijn piekerknop stond op pauze. Mijn man zag me zo opfleuren dat hij op een dag voorstelde om zijn kelder in te duiken en voor mij een geocache toerke te knutselen.

Maar waar? Mijn zus had al meteen de perfecte locatie gevonden. Onze naam doet immers vermoeden dat onze voorouders ‘van de heide’ komen en een toerke op de heide vonden we dus ideaal!

Over de caches zelf hadden mijn man en ik allebei onze eigen ideëen. We wilden wat afwisseling maar verder geen idee hoe een ideaal toerke eruit moest zien. Al zeker vogelhuisjes, iets met boomstammekes, iets moeilijk, iets makkelijk en zeker goed te vinden want we wilden niet dat de natuur te fel zou lijden onder de zoektocht. De focus was de wandeling. Zijn werkbank draaide overuren en de schatten die bovenkwamen, geheel zijn verdienste trouwens, gingen richting ’s Hertogenheide te Aarschot.

Een mooie wandeling in ’s Hertogenheide

’s Hertogenheide is een prachtig stukje natuur met een heel afwisselend landschap van bos en heide met hier en daar een pittige kuitenbijter. Samen met mijn zus en schoonbroer werden coördinaten gemeten, juiste plekjes gezocht en kregen alle caches hun plaatsje. Ook De Hertog werd sereen te rusten gelegd en kreeg op 16 februari 2016 de bijkomende titel van Travel Bug and Swag Guardian.

Eens online, kwamen snel de eerste logs binnen. Ondertussen zijn we bijna 2 jaar later en hebben al velen De Hertog de hand geschud!

Het maken van deze toer was enorm leuk voor ons. Maar het zijn de fantastische logs, de foto’s, de vele favo’s als erkenning voor onzen Hertog, die het plaatje heel maken. De foto’s zijn dan ook jullie foto’s genomen tijdens jullie bezoek aan De Hertog. Nogmaals dank, vooral aan mijn ventje, ook mijn zus en schoonbroer en jullie, de schattenjagers. Heel het plaatje betekende en betekent nog steeds heel veel voor mij.

Ook op zoek gaan naar De Hertog?

De Hertog is een geocachereeks van 13 geocaches + bonus verspreid over een parcours van 6 à 7 kilometer. ’s Hertogensheide kan je terugvinden ten zuidwesten van Aarschot. Wil jij ook De Hertog de hand schudden, door de modder, over omgevallen bomen klauteren en over beekjes springen? Rep je dan snel naar Aarschot! In de buurt vindt je nog vele andere pareltjes! Alle informatie kan je terugvinden in de bonuscache (De Hertog: Het Graf van de Hertog Bonus –  GC6AXX2)

Groetjes!

Blog geschreven door Pipa&Co

3 reacties op “Op zoek naar De Hertog – Geocaching in Aarschot”

 1. Spreekt mij heel hard aan. Ware het niet dat het al donker isn dan zou ik onmiddellijk richting Aarschot gaan.
  Aarschot heeft trouwens een plaatske in mijn hart. Ik heb er gewoond tot mij 8 jaar. De zone rond de kerk en het park waren mijn speelterrein.

  Beantwoorden
  • Oh echt? Ja, dan moet je zeker eens terug om herinneringen op te halen. Volgens mij ligt er trouwens ook eentje in het stadpark ondertussen 🙂 Als je nog andere tips wil, laat je maar iets weten!
   Groetjes
   Pipa&Co

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.