Een geo-art als trouwcadeau šŸ’’

29 augustus 2020 is dag waarop Ine en Jeroen getrouwd zijn. Een vreemde dag eigenlijk: iedereen keek uit naar een groot trouwfeest, alleen … de omstandigheden en regels rond Covid-19 hebben er anders over beslist. Het leuke aan het verhaal is dat door de Corona lockdown Jeroen en Ine, team Jeroep in Geocaching land, flink zijn beginnen geocachen. Ze hadden het wel eens gedaan, maar de voorbije maanden hadden ze plots veel meer tijd en werd het een kleine verslaving.

Ine en Jeroen tijdens het geocachen

We keren een paar maand terug in de tijd

Zoals altijd wanneer je een geocachereeks maakt, moet er altijd eerst een idee ontstaan. Bij ons begon dat met een Whatsapp-groepje: trouwcadeau voor Ine en Jeroen. Liefst 16 personen zaten in dit groepje, dat in combinatie met de vreemde omstandigheden, zorgden ervoor dat we eens zot konden doen. Iedereen wist intussen dat Ine en Jeroen vaak gaan geocachen, dus het idee kwam er om voor hun een reeks met geocaches te maken: iedereen eentje.

Maar wacht eens, wat nog leuker zou zijn: een geo-art! Jeroen is ook de man die een geo-art wel kan appreciƫren: enkele puzzeltjes oplossen die niet al te moeilijk zijn en dan samen met Ine in het veld gaan zoeken. Het idee was er om een I + J op de Geocaching kaart te zetten, er werd snel een schets gemaakt en met een 18-tal geocaches zou dit wel lukken.

De locatie: het Prullenbos in Laarne

De locatie, daar schuilt ook nog een leuk verhaal achter. Jeroen is niet alleen bezig met zelf geocaches te zoeken, intussen heeft hij de voorbije maanden zelf ook enkele geocaches geplaatst. Tijdens het zoeken naar een goede locatie voor Ć©Ć©n van zijn reeksen kwam hij een locatie tegen rondom het Prullenbos in Laarne. Heel wat rustige wegen tussen de velden: ideaal om te geocachen en enkele grotere geocaches te verstoppen. Aangezien Jeroen voor zijn reeksen telkens een ander gebied koos, was dit een mooie opportuniteit.

Een week voor de trouw van Ine en Jeroen borrelde er bij hem opnieuw het idee om wat te doen in en rondom het Prullenbos, dus nam hij contact op met de eigenaar. Die waren alvast enthousiast en in een berichtje stuurde hij ons dat hij een geocache mocht plaatsen in het Prullenbos. Oei! Wij slikten even, intussen waren wij al de hele zomer bezig om een geocachereeks te maken op dezelfde locatie als verrassing en een week ervoor zou hij zijn eigen verrassing nog doen mislukken. Gelukkig konden we na een telefoontje met de eigenaar van het Prullenbos alles uitleggen en was dit probleempje van de baan.

Het idee was er, nu nog de uitvoering

18 geocaches maken met 16 mensen: dat lijkt eenvoudig, maar vergis je niet! Een eerste struikelblok was dat niet iedereen wist wat een geo-art was, laat staan dat iedereen wist wat Geocaching was. Er werd een documentje met richtlijnen opgesteld wat we van iedereen verwachten: een waterdichte container waarin een logboek kan. Voor de rest was er eigenlijk alle vrijheid en dat is het leuke als je met 16 mensen samenwerkt: je krijgt 16 verschillende ideeƫn en dus ook 16 verschillende geocaches.

Alle locaties waren intussen bepaald (ook enkele reserve locaties) en na een saturatiecheck, hadden we onze 18 punten. Iedereen kreeg zijn coƶrdinaten en ging op de locatie kijken wat er mogelijk is om daar te verstoppen. Een weekje voor de trouw had iedereen zijn container gemaakt en verstopt. Chapeau dat iedereen hier zo enthousiast voor was! De laatste week werden de puzzels gemaakt, niet al te moeilijk en op Jeroen zijn maat. De 18 listings werden opgesteld en na enkele reviewbeurten werd deze op 29 augustus gepubliceerd.

De verrassing was compleet

Publicatie op 29 augustus? Inderdaad een uurtje na de burgerlijke plechtigheid werd de reeks gepubliceerd. Na een duwtje in de rug ontdekten Ine en Jeroen dat we voor hun een geo-art hadden gemaakt: hun verbazing was groot!

Een dagje later werd er met iedereen afgesproken om de reeks te wandelen of fietsen samen met Ine en Jeroen. Ten slotte was het ook een beetje een verrassing voor iedereen aangezien zo goed als niemand de caches van een ander had gezien. Alleen jammer van de regen en wind, maar dat werd goedgemaakt met leuke caches, een drankje en een pannenkoek in de herberg van het Prullenbos. Jeroen en Ine waren in de ochtend nog snel 2 extra geocaches gaan meepikken, zodat de bonus van deze reeks hun 1000e geocache zou worden.

I + J geringeld zelf zoeken

De I+J geo-art bestaat uit 18 geocaches die je op een parcours kan terugvinden van ongeveer 7 kilometer over verharde en onverharde wegen. Bij droog weer is deze zeker met de fiets te doen, bij regenweer is goed schoeisel aan te raden. Onderweg kom je ook een mogelijkheid tegen om wat te drinken en afsluiten kan je in de Herberg van het Prullenbos waar deze reeks start en eindigt. Daar kan je ook een grote speeltuin terugvinden voor de kinderen.

2 reacties op “Een geo-art als trouwcadeau šŸ’’”

 1. Alle eerste Gefeliciteerd met jullie huwelijk.
  Heel veel geluk.
  En wat een leuk stel vrienden hebben jullie zeg.
  Zo leuk on z’n cadeau te geven voor jullie huwelijk.

  Beantwoorden
 2. Jeroen en Ine, van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Wel wat laat natuurlijk ! Maar ja, beter laat dan nooit, hƩ!
  Jeroen ben ik eens tegengekomen op 15 april 2020, toen ik (wij Cargootje en Liesetje) het rondje “Tss Koestraat en Liedemeers” liepen. Het was toen aan nr. 4 (hut van Natuurpunt). Iets later kreeg ik dan nieuws over zijn nieuw rondje “Sporen Wetteren”. Dus nog veel succes met het uitdenken en realiseren van Geocaching!
  Raphaƫl en Lisette, Gent.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.